Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden
mei 25, 2019 3157 Views

Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden

Luister naar dit artikel

“Krijg voldoende rust” klinkt misschien als een schouderklopje als je ziek bent, maar een recente studie laat zien dat slaap heel wonderbaarlijk kan zijn als het erom gaat je lichaam te helpen infecties te bestrijden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Duitse onderzoekers hebben ontdekt hoe slaap zijn magie laat werken Het is gerelateerd aan T-cellen, een soort witte bloedcellen die een vitale rol spelen in de immuunrespons. Onder optimale omstandigheden richten T-cellen zich op cellen die zijn geïnfecteerd met virussen en doden ze. Ze kunnen intracellulaire pathogenen bestrijden, zoals de griep, herpes, kanker en HIV-cellen. Ze doen echter niet altijd wat ze moeten doen, en de onderzoekers gingen op zoek naar het waarom.

Ze ontdekten dat hormonen zoals adrenaline, noradrenaline, prostaglandinen en adenosine ervoor zorgen dat T-cellen geen doelen doden zodra ze ze identificeren, omdat ze ervoor zorgen dat ze niet kunnen hechten en zich aan hun doelen vasthouden. Niveaus van deze hormonen nemen af ​​als je slaapt, dus onderzochten ze de T-cellen van gezonde mensen terwijl ze sliepen of de hele nacht wakker bleven. Ze ontdekten dat de T-cellen van degenen die sliepen een veel hoger activeringsniveau hadden dan degenen die wakker waren.

Onderzoeksauteur Luciana Besedovsky zei: “Onze bevindingen tonen aan dat slaap de potentie heeft om de efficiëntie van T-celresponsen te verbeteren, wat vooral relevant is in het licht van de hoge prevalentie van slaapstoornissen en aandoeningen die worden gekenmerkt door verminderde slaap, zoals depressie, chronische stress veroudering en ploegendienst. ”

Hun bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Experimental Medicine.

Dit kan helpen verklaren waarom mensen die slecht slapen, een verzwakt immuunsysteem hebben en een groter risico op chronische stress en depressie. Adrenaline en noradrenaline zijn ook hoger bij diegenen die gestrest zijn.

Niet alleen vestigen hun bevindingen de aandacht op het belang van slaap, maar de informatie over T-cellen kan een inspiratie zijn voor verbeteringen in therapieën zoals kankerimmunotherapie, waarbij T-cellen tumorcellen aanvallen en doden.

Slaap kan ook uw immuniteit op andere manieren verbeteren. Wanneer u slaapt, produceert en geeft uw lichaam eiwitten vrij die bekend staan ​​als cytokines, die gericht zijn op infecties en ontstekingen. Bovendien, als je niet genoeg slaapt, maakt je lichaam minder cytokines aan, dus het effect is verhoogd.

Slaap je wel genoeg?

Helaas komt slaapgebrek maar al te vaak voor, waarbij de CDC meldt dat meer dan een derde van de Amerikanen niet voldoende slaapt. Veel mensen herkennen eenvoudigweg niet de gevaren van een chronisch gebrek aan slaap en de stresshormonen die het vrijgeeft. Minder dan vijf uur slaap per nacht regelmatig krijgen, is in verband gebracht met hogere sterfte, en studies hebben aangetoond dat minder dan zeven uur slaap gedurende drie opeenvolgende nachten uw lichaam net zo slecht beïnvloedt als het missen van een volledige nacht slaap.

Als je moeite hebt om alle nachtrust te krijgen die je ‘s nachts nodig hebt – zeven tot acht uur is ideaal – raden experts aan dit te compenseren met korte dutjes. Twee dutjes van elk 30 minuten, één ‘s ochtends en één’ s middags, kunnen volgens studies de stress verminderen en de schade aan het immuunsysteem, veroorzaakt door slaapgebrek, compenseren. Als uw werkschema een ochtend- en middagdutje moeilijk maakt, stelt de National Sleep Foundation voor dat u een kort dutje doet tijdens uw lunchpauze en een andere net voor het diner.

Met een gebrek aan slaap in verband met alles van gemoedstoestand en geheugenproblemen tot gewichtstoename en hart- en vaatziekten, is het essentieel dat u uw lichaam de rust geeft die het nodig heeft om infecties te bestrijden en uw immuunsysteem gezond te houden.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

ScienceDaily.com

SleepFoundation.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hier is een eenvoudige remedie voor het rusteloze benen syndroom waar iedereen bij zweert
Next 5 planten voor uw slaapkamer om u te helpen beter te slapen

You might also like

Natuurlijk genezen

Curcumine kan depressie positief beïnvloeden

Luister naar dit artikel Curcumine lijkt een veelbelovende rol te spelen in de bestrijding van depressie. In een wetenschappelijke studie werden 60 patiënten onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep

Natuurlijk genezen

8 huismiddeltjes voor spataderen

Luister naar dit artikel Spataderen zijn ongemakkelijke vergrote aders die om verschillende redenen verschijnen, waaronder zwangerschap en familiegeschiedenis. Een operatie ondergaan om deze aderen te corrigeren, is niet iets dat

Natuurlijk genezen

GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

Luister naar dit artikel Terwijl de COVID-19-pandemie haar derde jaar in sleept, is het duidelijk dat de door de overheid geïmplementeerde draconische COVID-maatregelen een negatieve invloed hebben gehad op de