*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden
mei 25, 2019 2731 Views

Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden

“Krijg voldoende rust” klinkt misschien als een schouderklopje als je ziek bent, maar een recente studie laat zien dat slaap heel wonderbaarlijk kan zijn als het erom gaat je lichaam te helpen infecties te bestrijden.

Duitse onderzoekers hebben ontdekt hoe slaap zijn magie laat werken Het is gerelateerd aan T-cellen, een soort witte bloedcellen die een vitale rol spelen in de immuunrespons. Onder optimale omstandigheden richten T-cellen zich op cellen die zijn geïnfecteerd met virussen en doden ze. Ze kunnen intracellulaire pathogenen bestrijden, zoals de griep, herpes, kanker en HIV-cellen. Ze doen echter niet altijd wat ze moeten doen, en de onderzoekers gingen op zoek naar het waarom.

Ze ontdekten dat hormonen zoals adrenaline, noradrenaline, prostaglandinen en adenosine ervoor zorgen dat T-cellen geen doelen doden zodra ze ze identificeren, omdat ze ervoor zorgen dat ze niet kunnen hechten en zich aan hun doelen vasthouden. Niveaus van deze hormonen nemen af ​​als je slaapt, dus onderzochten ze de T-cellen van gezonde mensen terwijl ze sliepen of de hele nacht wakker bleven. Ze ontdekten dat de T-cellen van degenen die sliepen een veel hoger activeringsniveau hadden dan degenen die wakker waren.

Onderzoeksauteur Luciana Besedovsky zei: “Onze bevindingen tonen aan dat slaap de potentie heeft om de efficiëntie van T-celresponsen te verbeteren, wat vooral relevant is in het licht van de hoge prevalentie van slaapstoornissen en aandoeningen die worden gekenmerkt door verminderde slaap, zoals depressie, chronische stress veroudering en ploegendienst. ”

Hun bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Experimental Medicine.

Dit kan helpen verklaren waarom mensen die slecht slapen, een verzwakt immuunsysteem hebben en een groter risico op chronische stress en depressie. Adrenaline en noradrenaline zijn ook hoger bij diegenen die gestrest zijn.

Niet alleen vestigen hun bevindingen de aandacht op het belang van slaap, maar de informatie over T-cellen kan een inspiratie zijn voor verbeteringen in therapieën zoals kankerimmunotherapie, waarbij T-cellen tumorcellen aanvallen en doden.

Slaap kan ook uw immuniteit op andere manieren verbeteren. Wanneer u slaapt, produceert en geeft uw lichaam eiwitten vrij die bekend staan ​​als cytokines, die gericht zijn op infecties en ontstekingen. Bovendien, als je niet genoeg slaapt, maakt je lichaam minder cytokines aan, dus het effect is verhoogd.

Slaap je wel genoeg?

Helaas komt slaapgebrek maar al te vaak voor, waarbij de CDC meldt dat meer dan een derde van de Amerikanen niet voldoende slaapt. Veel mensen herkennen eenvoudigweg niet de gevaren van een chronisch gebrek aan slaap en de stresshormonen die het vrijgeeft. Minder dan vijf uur slaap per nacht regelmatig krijgen, is in verband gebracht met hogere sterfte, en studies hebben aangetoond dat minder dan zeven uur slaap gedurende drie opeenvolgende nachten uw lichaam net zo slecht beïnvloedt als het missen van een volledige nacht slaap.

Als je moeite hebt om alle nachtrust te krijgen die je ’s nachts nodig hebt – zeven tot acht uur is ideaal – raden experts aan dit te compenseren met korte dutjes. Twee dutjes van elk 30 minuten, één ’s ochtends en één’ s middags, kunnen volgens studies de stress verminderen en de schade aan het immuunsysteem, veroorzaakt door slaapgebrek, compenseren. Als uw werkschema een ochtend- en middagdutje moeilijk maakt, stelt de National Sleep Foundation voor dat u een kort dutje doet tijdens uw lunchpauze en een andere net voor het diner.

Met een gebrek aan slaap in verband met alles van gemoedstoestand en geheugenproblemen tot gewichtstoename en hart- en vaatziekten, is het essentieel dat u uw lichaam de rust geeft die het nodig heeft om infecties te bestrijden en uw immuunsysteem gezond te houden.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

ScienceDaily.com

SleepFoundation.org

Previous Hier is een eenvoudige remedie voor het rusteloze benen syndroom waar iedereen bij zweert
Next 5 planten voor uw slaapkamer om u te helpen beter te slapen

You might also like

Natuurlijk genezen

Drie natuurlijke remedies voor pijnverlichting, infecties en voor het verbeteren van de gezondheid van het hart

Kruiden en planten zorgen voor krachtige medicijnen en holistische behandelingen voor verschillende aandoeningen, van spierpijn tot bacteriële infecties. Deze natuurlijke remedies veroorzaken ook geen schadelijke bijwerkingen zoals medicijnen en zijn

Natuurlijk genezen

Bestrijdt gastritis en diabetes voor altijd met deze zelfgemaakte remedie!

Onszelf gezond houden is het belangrijkste in het leven. Dit hangt echter niet alleen van onszelf af, er zijn veel andere factoren die een belangrijke rol spelen bij het bestrijden

Natuurlijk genezen

Genees je longen met DEZE thee. Het helpt bij hoesten, astma, bronchitis, emfyseem, infecties en meer.

Oregano wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor zijn potentiële gezondheidsvoordelen. De meeste van deze voordelen worden toegeschreven aan de anti-kanker, antibacteriële en antioxidante eigenschappen van het kruid. Oregano bevat vitamine