GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

Luister naar dit artikel

Terwijl de COVID-19-pandemie haar derde jaar in sleept, is het duidelijk dat de door de overheid geïmplementeerde draconische COVID-maatregelen een negatieve invloed hebben gehad op de nationale geestelijke gezondheid. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is het aantal mensen dat lijdt aan verdrietige en angstige gedachten en gevoelens dramatisch gestegen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De slaapgewoonten van Amerikanen lijken ook te hebben geleden. In een recent onderzoek merkten onderzoekers op dat “de slaap dramatisch is veranderd” tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij COVID-19-symptomen soms leiden tot psychologische stoornissen, waaronder angstige gedachten. Veel kruidkundigen en integratieve artsen zijn van mening dat een wazig ogende Aziatische paddenstoel kan helpen om occasionele slapeloosheid te verlichten.

leeuwenmanenpaddenstoelen – botanisch bekend als Hericium erinaceous – kan je helpen emoties te ontspannen en te kalmeren, een betere hersenfunctie te ondersteunen en je slaapkwaliteit te verbeteren. Maar werkt het? Laten we eens kijken wat vroeg onderzoek suggereert.

VERBETER natuurlijk uw slaap om uw algehele welzijn aanzienlijk te verbeteren

Slaapverstoring wordt nu beschouwd als een groot probleem voor de volksgezondheid – en onderzoekers luiden de noodklok. In een nieuwe studie gepubliceerd in BMC Complementary Medicine and Therapies, wezen de wetenschappers erop dat deze aandoening de mortaliteit met een alarmerende tienvoud kan verhogen als de onderbrekingen leiden tot minder dan zes uur slaap per nacht. Het team theoretiseerde dat erinacines – natuurlijke stoffen die aanwezig zijn in leeuwenmanenpaddenstoelen – angstige gedachten kunnen kalmeren en een herstellende, ononderbroken slaap kunnen bevorderen door hersenbanen te moduleren.

Studies hebben eerder aangetoond dat leeuwenmanenpaddenstoelen de werking van de hippocampus kunnen verbeteren, die betrokken is bij emotionele reacties. Hoewel er meer onderzoek naar mensen nodig is, bleek uit een klein klinisch onderzoek bij vrouwen met een slechte slaapkwaliteit en verdrietige en angstige gevoelens dat extracten van leeuwenmanenpaddenstoelen hun symptomen verbeterden.

Is dit “hersenvoedsel?” leeuwenmanenpaddenstoelen ondersteunen de groei van neuronen

leeuwenmanenpaddenstoelen bevatten organische verbindingen die bekend staan ​​als hericenonen en erinacines – krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen die de schadelijke vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken, kunnen wegvangen. Bovendien helpen ze bij het synthetiseren van belangrijke zenuwgroei-eiwitten, zoals van de hersenen afgeleide neurotrofe factoren. Wetenschappers zeggen dat dit de leeuwenmanenpaddenstoelen in staat stelt de dood van neuronen te vertragen en zelfs de neuronale groei te stimuleren, wat mogelijk helpt om cognitieve afbraak te voorkomen. Bovendien verminderden in dierstudies extracten van leeuwenmanenpaddenstoelen tekenen van veroudering en hielpen ze de ophoping van amyloïde-bèta-plaques te voorkomen.

leeuwenmanenpaddenstoelen kunnen ook helpen bij cognitieve problemen, woordherinnering, geheugen en organisatie. Een oudere maar nog steeds invloedrijke Japanse studie gepubliceerd in Phytotherapy Research toonde aan dat vier maanden suppletie met 3 gram leeuwenmanenpaddestoelen per dag de cognitieve functie verbeterde bij 50- tot 80-jarigen. (De positieve effecten duurden echter slechts zolang de patiënten het supplement slikten.)

Het team merkte geen bijwerkingen op en achtte de paddestoelinterventie “effectief” bij het verbeteren van milde cognitieve stoornissen. Tot slot, in een gecontroleerde studie gepubliceerd in Biomedical Research in 2019, veroorzaakten 12 weken suppletie met leeuwenmanenpaddenstoelen een significant verbeterde cognitieve functie – zoals gemeten door de Mini-Mental State Examination.

Als je af en toe lichte aanvallen van mentale vermoeidheid, “hersenmist” en verminderde concentratie ervaart (en eerlijk gezegd, wie niet?), adviseren natuurlijke gezondheidsexperts leeuwenmanenpaddenstoelen om helder, gefocust denken te ondersteunen.

Help je spijsvertering, immuniteit en bloedcirculatie te verbeteren

Maar dat is niet alles. Vanwege hun vermogen om zenuwregeneratie te ondersteunen, wordt onderzocht of ze kunnen worden gebruikt om het herstel van beroertes te versnellen. Bovendien bevorderen ze een efficiënte spijsvertering, beschermen ze het maagslijmvlies en stimuleren ze de groei van nuttige bacteriën in de darm (de locatie van 80 procent van het immuunsysteem).

In dierstudies hebben leeuwenmanen-paddenstoelen hoge triglyceriden verlaagd, ontstekingen verminderd en de gewichtstoename vertraagd, waardoor een gezonde hartfunctie wordt ondersteund. Ten slotte vermindert een paddenstoelenextract, bekend als hericenon B, de bloedstolling en bevordert het een gezonde bloedsomloop.

“Mellow out” met leeuwenmanenpaddenstoelen

Hoewel leeuwenmanenpaddenstoelen rauw kunnen worden gegeten, geven de meeste enthousiastelingen de voorkeur aan gekookt, omdat de smaak enigszins bitter kan zijn. Ook wel yamabushitake en pom-pom-paddenstoelen genoemd, hebben leeuwenmanen-paddenstoelen een delicate, zilte smaak die doet denken aan krab of kreeft. Bak ze in grasgevoerde boter of ghee en gebruik ze om roerbakgerechten naar een hoger niveau te tillen, visgerechten te accentueren en soepen, stoofschotels, omeletten en stoofschotels te verbeteren.

Hier is een “pro-tip:” Voor het beste resultaat, kook deze paddenstoelen tot de buitenste laag krokant is.

Ook vind je leeuwenmanenpaddenstoelen als supplement in capsules, tabletten, poeders en tincturen. Overleg natuurlijk eerst met uw integratieve arts voordat u gaat aanvullen.

Met hun ruige, garenachtige textuur lijken leeuwenmanenpaddenstoelen in het begin misschien een beetje onaangenaam. Maar laat hun vreemde uiterlijk je niet ontmoedigen. Deze nuttige schimmels kunnen een rustgevende, kalmerende aanvulling zijn op uw gezonde voeding.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontdek de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van aarden en 4 eenvoudige manieren om te starten
Next Hier zijn 10 dingen die elke persoon met bloedgroep O moet weten

You might also like

Natuurlijk genezen

Natuurlijk geneesmiddel – Geen kwaaltjes en pijn meer binnen 1 maand! ( Benen, rug, nek en gewrichten )

Luister naar dit artikel Pijn in de nek, gewrichten, benen en rug zijn pijnen welke bijna iedereen wel eens heeft. En als je dit soort pijntjes niet goed behandeld kan

Natuurlijk genezen

Arctische wortel vertoont potentieel voor het verlichten van burn-out symptomen

Luister naar dit artikel Arctische wortel (Rhodiola rosea) is een kruid dat bekend staat om zijn vermogen om stress te verlichten. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychiatric Disease and

Natuurlijk genezen

Als je tegen je duim aan blaast, heeft dat DIT verrassende effect op je lichaam

Luister naar dit artikel Het minste wat we kunnen zeggen, is dat een lichaam vreemd in elkaar zit! Wanneer je gewrichten pijn beginnen te doen, is er plotseling een ander