*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

Terwijl de COVID-19-pandemie haar derde jaar in sleept, is het duidelijk dat de door de overheid geïmplementeerde draconische COVID-maatregelen een negatieve invloed hebben gehad op de nationale geestelijke gezondheid. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is het aantal mensen dat lijdt aan verdrietige en angstige gedachten en gevoelens dramatisch gestegen.

De slaapgewoonten van Amerikanen lijken ook te hebben geleden. In een recent onderzoek merkten onderzoekers op dat “de slaap dramatisch is veranderd” tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij COVID-19-symptomen soms leiden tot psychologische stoornissen, waaronder angstige gedachten. Veel kruidkundigen en integratieve artsen zijn van mening dat een wazig ogende Aziatische paddenstoel kan helpen om occasionele slapeloosheid te verlichten.

leeuwenmanenpaddenstoelen – botanisch bekend als Hericium erinaceous – kan je helpen emoties te ontspannen en te kalmeren, een betere hersenfunctie te ondersteunen en je slaapkwaliteit te verbeteren. Maar werkt het? Laten we eens kijken wat vroeg onderzoek suggereert.

VERBETER natuurlijk uw slaap om uw algehele welzijn aanzienlijk te verbeteren

Slaapverstoring wordt nu beschouwd als een groot probleem voor de volksgezondheid – en onderzoekers luiden de noodklok. In een nieuwe studie gepubliceerd in BMC Complementary Medicine and Therapies, wezen de wetenschappers erop dat deze aandoening de mortaliteit met een alarmerende tienvoud kan verhogen als de onderbrekingen leiden tot minder dan zes uur slaap per nacht. Het team theoretiseerde dat erinacines – natuurlijke stoffen die aanwezig zijn in leeuwenmanenpaddenstoelen – angstige gedachten kunnen kalmeren en een herstellende, ononderbroken slaap kunnen bevorderen door hersenbanen te moduleren.

Studies hebben eerder aangetoond dat leeuwenmanenpaddenstoelen de werking van de hippocampus kunnen verbeteren, die betrokken is bij emotionele reacties. Hoewel er meer onderzoek naar mensen nodig is, bleek uit een klein klinisch onderzoek bij vrouwen met een slechte slaapkwaliteit en verdrietige en angstige gevoelens dat extracten van leeuwenmanenpaddenstoelen hun symptomen verbeterden.

Is dit “hersenvoedsel?” leeuwenmanenpaddenstoelen ondersteunen de groei van neuronen

leeuwenmanenpaddenstoelen bevatten organische verbindingen die bekend staan ​​als hericenonen en erinacines – krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen die de schadelijke vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken, kunnen wegvangen. Bovendien helpen ze bij het synthetiseren van belangrijke zenuwgroei-eiwitten, zoals van de hersenen afgeleide neurotrofe factoren. Wetenschappers zeggen dat dit de leeuwenmanenpaddenstoelen in staat stelt de dood van neuronen te vertragen en zelfs de neuronale groei te stimuleren, wat mogelijk helpt om cognitieve afbraak te voorkomen. Bovendien verminderden in dierstudies extracten van leeuwenmanenpaddenstoelen tekenen van veroudering en hielpen ze de ophoping van amyloïde-bèta-plaques te voorkomen.

leeuwenmanenpaddenstoelen kunnen ook helpen bij cognitieve problemen, woordherinnering, geheugen en organisatie. Een oudere maar nog steeds invloedrijke Japanse studie gepubliceerd in Phytotherapy Research toonde aan dat vier maanden suppletie met 3 gram leeuwenmanenpaddestoelen per dag de cognitieve functie verbeterde bij 50- tot 80-jarigen. (De positieve effecten duurden echter slechts zolang de patiënten het supplement slikten.)

Het team merkte geen bijwerkingen op en achtte de paddestoelinterventie “effectief” bij het verbeteren van milde cognitieve stoornissen. Tot slot, in een gecontroleerde studie gepubliceerd in Biomedical Research in 2019, veroorzaakten 12 weken suppletie met leeuwenmanenpaddenstoelen een significant verbeterde cognitieve functie – zoals gemeten door de Mini-Mental State Examination.

Als je af en toe lichte aanvallen van mentale vermoeidheid, “hersenmist” en verminderde concentratie ervaart (en eerlijk gezegd, wie niet?), adviseren natuurlijke gezondheidsexperts leeuwenmanenpaddenstoelen om helder, gefocust denken te ondersteunen.

Help je spijsvertering, immuniteit en bloedcirculatie te verbeteren

Maar dat is niet alles. Vanwege hun vermogen om zenuwregeneratie te ondersteunen, wordt onderzocht of ze kunnen worden gebruikt om het herstel van beroertes te versnellen. Bovendien bevorderen ze een efficiënte spijsvertering, beschermen ze het maagslijmvlies en stimuleren ze de groei van nuttige bacteriën in de darm (de locatie van 80 procent van het immuunsysteem).

In dierstudies hebben leeuwenmanen-paddenstoelen hoge triglyceriden verlaagd, ontstekingen verminderd en de gewichtstoename vertraagd, waardoor een gezonde hartfunctie wordt ondersteund. Ten slotte vermindert een paddenstoelenextract, bekend als hericenon B, de bloedstolling en bevordert het een gezonde bloedsomloop.

“Mellow out” met leeuwenmanenpaddenstoelen

Hoewel leeuwenmanenpaddenstoelen rauw kunnen worden gegeten, geven de meeste enthousiastelingen de voorkeur aan gekookt, omdat de smaak enigszins bitter kan zijn. Ook wel yamabushitake en pom-pom-paddenstoelen genoemd, hebben leeuwenmanen-paddenstoelen een delicate, zilte smaak die doet denken aan krab of kreeft. Bak ze in grasgevoerde boter of ghee en gebruik ze om roerbakgerechten naar een hoger niveau te tillen, visgerechten te accentueren en soepen, stoofschotels, omeletten en stoofschotels te verbeteren.

Hier is een “pro-tip:” Voor het beste resultaat, kook deze paddenstoelen tot de buitenste laag krokant is.

Ook vind je leeuwenmanenpaddenstoelen als supplement in capsules, tabletten, poeders en tincturen. Overleg natuurlijk eerst met uw integratieve arts voordat u gaat aanvullen.

Met hun ruige, garenachtige textuur lijken leeuwenmanenpaddenstoelen in het begin misschien een beetje onaangenaam. Maar laat hun vreemde uiterlijk je niet ontmoedigen. Deze nuttige schimmels kunnen een rustgevende, kalmerende aanvulling zijn op uw gezonde voeding.

Bronnen:

 

Previous Ontdek de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van aarden en 4 eenvoudige manieren om te starten
Next Hier zijn 10 dingen die elke persoon met bloedgroep O moet weten

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe statines hartproblemen veroorzaken; Gebruik in plaats hiervan deze natuurlijke oplossingen

In het verleden hebben enkele artsen voorgesteld dat statinegeneesmiddelen in onze watervoorzieningen moeten worden gebracht en moeten worden uitgedeeld aan fastfoodklanten. Alsof gefluorideerd water dat zich voordoet als een noodzakelijk

Natuurlijk genezen

Zijn je oren dicht of verstopt? Zo krijg je ze makkelijk weer open

Als je oren dicht of verstopt zijn kan dat heel vervelend zijn. Je kan jezelf wel goed horen, maar je moet veel moeite doen om te horen wat anderen zeggen.

Natuurlijk genezen

Last van roos? Met DIT middeltje ben je er zo weer van!

Iedereen heeft wel eens last van roos gehad. Misschien heb je er zelfs nog steeds wel last van… Het is niet iets om je voor te schamen, maar toch kan