Ontdek de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van aarden en 4 eenvoudige manieren om te starten

Ontdek de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van aarden en 4 eenvoudige manieren om te starten

Luister naar dit artikel

Er was een tijd dat de mens één was met de natuur. We brachten tijd buiten door, leefden van het land en speelden in het gras, onder de brede, blauwe lucht, op blote voeten. Maar technologie is gestaag ons leven binnengedrongen en heeft ons verwijderd van de aarde die ons ooit voedde. Het leven is zogenaamd makkelijker, maar is het dat ook?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


We gaan naar de supermarkt in plaats van ons eigen voedsel te verbouwen. We zetten een lichtschakelaar om in plaats van een vuur aan te steken. We blijven thuis en gaan internetten in plaats van naar de bibliotheek te gaan en te zoeken naar echte boeken die we in onze handen kunnen houden. Ja, het leven is makkelijker, maar wat hebben we verloren? Henry David Thoreau stelde dezelfde vraag, en vandaag zijn we nog verder verwijderd van de natuur. Aarden – ook wel aarding genoemd – is misschien wel het antwoord.

Wat is aarden precies?

In zekere zin betekent aarden een terugkeer naar de basis. In een andere is het de blootstelling aan de natuur – de praktijk van het maken van direct contact met blote voeten of handen met het aardoppervlak. Natuurlijk kan ook een aardingssysteem worden gebruikt, maar puristen geven de voorkeur aan het huid-op-aarde contact waar traditionele aarding om bekend staat.

Wat echt opmerkelijk is aan de praktijk van aarden, is dat de voordelen ervan door mensen over de hele wereld zijn aangeprezen. Het is een wereldwijde praktijk die over de hele wereld wordt erkend vanwege zijn gezondheidsvoordelen en de boost die het geeft aan iemands mentale, fysieke en spirituele welzijn.

Wat zegt de wetenschap over aarden?

Op dit moment is aarden een zeer onder-onderzochte praktijk. De geldige, inhoudelijke wetenschappelijke studies over de voordelen van aarding zijn wat schaars, maar het onderzoek dat er is, is overwegend positief en toont aan dat het een haalbare oplossing is om de gezondheid van het hart te ondersteunen, chronische pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, spierpijn te verlichten en humeur te stabiliseren.

Een onderzoek uit 2015 door James L Oschman, Gaétan Chevalier en Richard Brown ontdekte dat aarding een onmiddellijk en direct effect heeft op de levende matrix die de centrale connector voor levende cellen is. De elektrische geleidbaarheid is een integraal onderdeel van de matrix en fungeert als een afweermechanisme voor het immuunsysteem, net zoals antioxidanten dat doen.

De onderzoekers concluderen dat aarden de natuurlijke afweer van het lichaam herstelt.

Een andere studie die in 2013 werd gepubliceerd, onderzocht het verband tussen de gezondheid van het hart en aarding. Tien gezonde deelnemers gebruikten patches op hun voetzolen en handpalmen op de grond. De onderzoekers namen bloedmetingen voordat de deelnemers geaard waren en daarna om te zien hoe de vloeibaarheid van rode bloedcellen veranderde.

Dit is een belangrijke factor voor de gezondheid van het hart. De resultaten toonden aan dat de deelnemers na het aarden significant minder klontering van rode bloedcellen hadden, wat de cardiovasculaire gezondheid ten goede komt.

Er zijn veel indrukwekkende gezondheidsvoordelen van aarden, waaronder:

Verminderde pijn
Verbeterde slaap
Verminderde angstige gevoelens
Verbeterd cortisolritme
Minder verdriet
Verminderde ontsteking
Verbeterde wondgenezing
Stemmingsstabiliteit
Verhoogde hartslagvariabiliteit
Verminderde stressreactie
Efficiëntere en effectievere ontspanning
Verminderde bloedviscositeit

De voordelen van aarden voor het hele lichaam maken het een aantrekkelijke, drugsvrije benadering van algeheel welzijn.

Hier leest u hoe u kunt profiteren van deze oefening

Het is heel gemakkelijk om te aarden en de vele voordelen ervan te plukken.

Ga op blote voeten

Doe je schoenen uit en loop op het gras, in de modder of het zand. Laat uw huid het natuurlijke oppervlak van de grond raken om maximale absorptie van aardingsenergie mogelijk te maken.

Op de grond liggen

Liggen in het gras of op het zand – of waar dan ook op een natuurlijk oppervlak van de aarde – kan opmerkelijke regeneratieve eigenschappen hebben. Zolang je huid contact maakt met de aarde, pluk je daar de vruchten van.

Onderdompelen in water

Water is een ander goed middel om te aarden. Zoek, net als bij de natuurlijke fysieke aarde, een natuurlijk waterlichaam op, zoals een meer, beek of de oceaan, en waad erin.

Gebruik aardingsapparatuur

Als je jezelf niet kunt aarden door verbinding te maken met de natuurlijke aarde, heb je alternatieven. Een manier om te aarden wanneer directe aarding niet mogelijk is, is door een metalen staaf te gebruiken die de natuurlijke grond buiten bereikt en via een draad met uw lichaam is verbonden.

Als de staaf- en draadmethode niet mogelijk is, zijn er andere soorten apparatuur beschikbaar – inclusief speciale sokken, matten, banden, lakens, patches en dekens – die speciaal voor deze praktijk zijn ontwikkeld.

Wat aarden zo aantrekkelijk maakt, is dat je meteen kunt beginnen zonder geld te investeren, apparatuur aan te schaffen of lid te worden van een sportschool of groep. In plaats daarvan loop je gewoon naar buiten en begin je. Als je dit minimaal 45 minuten of langer doet, ervaar je direct een positief effect.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezonde mensen testen is stom
Next GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

You might also like

Natuurlijk genezen

Een pepermunt voor pijn? Pepermuntolie kan de pijn veroorzaakt door het prikkelbare darm syndroom helpen verminderen

Luister naar dit artikel Prikkelbare darmsyndroom (IBS) is een levenslange aandoening die dagelijks erg moeilijk kan zijn. Gelukkig heeft een recente studie aangetoond dat pepermuntolie een veilige en effectieve remedie

Natuurlijk genezen

Kanker genezen zonder chemotherapie

Luister naar dit artikel Na jaren van behandeling van kanker met chemotherapie en de hardnekkige opvatting dat chemotherapie de enige manier is om de kankercellen te kunnen bestrijden en te

Natuurlijk genezen

Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect

Luister naar dit artikel Iedereen heeft Vicks VapoRub in huis. Het is een handig zalfje dat al jarenlang wordt gebruikt voor hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. Wist