Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect

Als je de hele nacht lang een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een verrassend effect

Luister naar dit artikel

Iedereen heeft Vicks VapoRub in huis. Het is een handig zalfje dat al jarenlang wordt gebruikt voor hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. Wist jij dat dit zalfje ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden? Één van de basis ingrediënten zijn eucalyptus, mentor en kamfer deze kunnen ook voor een hoop andere aandoeningen gebruikt worden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend. Dit verklaart dat het voor veel dingen goed zou kunnen zijn. Hieronder staat 12 onverwachte manieren om Vicks VapoRub te gebruiken. Ik had nooit gedacht dat dit zalfje ook voor nummer 4 geweldig zou zijn!

1. Bestrijdt acne, mee-eters en puistjes

Het klinkt misschien raar en gek maar Vicks kan helpen bij allerlei huidaandoeningen. De ingrediënten in Vicks VapoRub kunnen bijvoorbeeld helpen bij de behandeling van acne, mee-eters en puistjes. Vicks droogt acne uit en helpt tegen eczeem en rosacea. Als je een beetje Vicks smeert op het getroffen gebied zul je snel verbetering zien.

2. Voetschimmel en kalknagels behandelen
Kalknagels of schimmelnagels zijn niet fijn, je teennagels kunnen verkleuren, pus uitscheiden, vervelend gaan ruiken en zelfs volledig loslaten. Dit wil je absoluut voorkomen en je wilt hier niet aan denken. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je voeten en teennagels weer gezond te maken. Het enige wat je nodig hebt om snel van kalknagels af te komen is Vicks VapoRub.

Lees hoe je dit moet behandelen: houd een potje van deze zalf op je nachtkastje en smeer iedere dag een kleine hoeveelheid op je nagels en tenen voordat je je sokken aantrekt. Let er wel op dat je tenen en voeten goed droog zijn voordat je de zalf aanbrengt. Na een paar dagen zullen de nagels verkleuren, dit betekent dat het spul bezig is om de schimmelinfectie tegen te gaan. Pijnlijke voeten zijn ook eenvoudig te behandelen door ze simpelweg in te smeren met VapoRub. De volgende dag zul je wakker worden met zachte en verfriste voeten.

3. Zelfgemaakte afslankende crème
Last van buikvet? Vicks VapoRub kan helpen bij het verwijderen van buikvet. Tientallen kilo’s zul je er niet van afvallen, maar het stimuleert wel je vetverbranding in de gebieden die moeilijk te behandelen zijn met de reguliere oefeningen. Voorbeelden daarvan zijn onder andere dijen en buik. Je hoeft alleen maar Vicks VapoRub te mengen met kamfer, zuiveringszout en een klein beetje alcohol dan is het klaar voor gebruik.

Wrijf het mengsel op de gebieden die je wilt verbeteren. Het is bewezen dat deze crème kan bijdragen aan het bestrijden van de opbouw van vetten, het afvoeren van cellulite en het verstevigen van de textuur van de huid.

4. Hoofdpijn
Hoofdpijn kan veroorzaakt worden door stress of spanning. Bij gewone hoofdpijn raad ik je aan om een beetje Vicks op de slaap van je hoofd aan te brengen, dit zorgt voor verlichting. Als je echter last hebt van een sinus hoofdpijn kun je Vicks het beste onder de neus aanbrengen en vervolgens diep in- en uitademen.

In enkele minuten zul je merken dat je je beter voelt. Het kan zelfs een langdurige migraine laten verdwijnen op een gegeven moment. Smeer dus lekker wat Vicks op je hoofd (niet te dicht bij je ogen) en de kloppende pijn wordt veel lichter.

5. Zeurende oorpijn
Als kind werd ik altijd ingesmeerd met Vicks VapoRub als ik verkouden was, je kon me al van ver ruiken. Als ik heel eerlijk ben was ik nooit echt een fan van die sterke muntgeur, maar het werkte wel uitstekende tegen die vervelende symptomen van een verkoudheid. Het is ook gebleken dat dat deze zalf niet alleen werkt tegen verkoudheid, maar ook tegen oorpijn.

Oorpijn kan een teken van een oorontsteking zijn, maar het kan ook te maken hebben met verkoudheid. De oordruppels en adviezen van de arts kan je allemaal volgen maar dat neemt niet weg dat de pijn je dagelijkse activiteiten ernstig belemmeren, ook als je gaat slapen. Doe simpelweg een beetje VapoRub op een watje en prop dit in je oor. De volgende ochtend zul je wakker worden zonder die vervelende oorpijn.

6. Insecten afweren
Insecten vermijden de geuren van eucalyptus, menthol en kamfer het liefst en als insecten ergens wel een hekel aan hebben, dan is het de sterke geur van Vicks VapoRub. Deze zalf helpt de insecten weg te houden en te voorkomen dat je geprikt wordt.

Ben je toevallig al geprikt en heb je dit helaas te laat gelezen? Geen zorgen, wrijf deze zalf dan gewoon in op de bestaande insectenbeten. Het zal de pijn en jeuk verlichten. Ben je in gebieden met veel insecten, smeer je huid dan in met Vicks VapoRub en je wordt gegarandeerd nooit meer gestoken.

7. Droge lippen
Droge en gebarsten lippen hebben is niet fijn, en ziet er niet aantrekkelijk uit esthetisch gezien. Heb jij geen lippenbalsem en genezen jouw lippen daardoor niet snel genoeg? Dan is Vicks VapoRub een goed alternatief. Je smeert het op je lippen voor het slapen gaan en als je wakker wordt is de VapoRub helemaal ingetrokken.

Als je de zalf op je lippen smeert zul je merken dat je lippen een beetje tintelen door de menthol. Dit gevoel verdwijnt na ongeveer twee minuten. De tinteling die je voelt betekent dat het bovenste dode huidlaagje van je lippen afkomt. De droge lippen zullen snel verdwijnen. Dus ben je op zoek naar een goedkope overnight treatment voor je lippen? Dan kan ik je Vicks VapoRub echt aanraden.

8. Spierpijn
Na een intense training kan het voorkomen dat je op meer dan één plek spierpijn hebt. Om de spierpijn te verlichten heb je echter maar één wondermiddel nodig, en dat is Vicks VapoRub. Deze zalf verbetert de bloedcirculatie waardoor je spierpijn verzacht.

Om verlichting te bieden aan je spierpijn is het enkel nodig om Vicks VapoRub aan te brengen met masserende bewegingen op het gebied waar de pijn zit. Je kan de getroffen gebieden ook insmeren met Vicks en vervolgens inwikkelen in een droge, warme handdoek. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding en verkrijgt verlichting. De volgende ochtend zul je zien dat je geen spierpijn meer hebt!

9. Roos in haar
Wist je dat Vicks VapoRub een uitstekend middeltje is tegen roos? Dit komt door het ingredient menthol. In anti-roos shampoo zit ook menthol, wat dan weer verklaart dat het goed helpt om roos te laten verwijderen. Als je erg last van roos hebt en je komt niet van het probleem af, ook al heb je verschillende dingen geprobeerd, dan is dit misschien de oplossing. Het kan geen kwaad om deze tip uit te testen.

Meng de Vicks met een plantaardige olie en breng deze vervolgens aan op je hoofdhuid. Laat het even intrekken gedurende 20 minuten. Was dan je haar met shampoo. Je zult snel merken dat de hoofdroos compleet verdwijnt. Het resultaat van deze tip is effectiever als je je haar wast met anti-roos shampoo.

10. De zichtbaarheid van striae verminderen
Striae zijn een gevolg van zwangerschap, snel gewicht aankomen en verliezen maar ook een gevolg van groeispurten. Striae is niet gevaarlijk voor de gezondheid, echter sommige vrouwen vinden het er niet mooi uit zien. Veel vrouwen zijn erachter gekomen dat Vicks een effectief middel is tegen striae, ongeacht hoe je het hebt verkregen.

Vicks adverteert er zelf niet mee maar toch beweren tal van vrouwen dat hun striae na een week smeren voor 60% soms wel 100% verdwenen zijn. Wij vermoeden dat het door de ingrediënten eucalyptus, cederbladolie, petroleum, kamfer en terpentijnolie komt. Deze ingrediënten maken de huid zacht waardoor de striae een stuk minder zichtbaar is.

11. Het geheim tegen nekrimpels: Vicks VapoRub
Het geheim om van nekrimpels af te komen vind je waarschijnlijk al in je badkamerkastje, want zelfs bij de ergste nek- en decolleté rimpels biedt Vicks VapoRub uitkomst. Zelfs de duurste hals-en decolletécrème heeft niet hetzelfde liftende effect op je nek als Vicks VapoRub!

Wij vroegen ons af wat nou het geheime ingrediënt is. Een huidexpert genaamd Shabir Daya is er niet één belangrijk ingrediënt maar het is een combinatie van menthol en kamfer. Deze hebben beiden een verstevigende werking op de huid. Smeer dus gewoonweg Vicks VapoRub op de plekken waar de rimpels zitten en ze zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

12. Brandwonden
Ben je lichtjes verbrand dan kan Vicks VapoRub helpen om de genezing te bevorderen. Denk aan blootstelling aan de zon, hete oliespetters of andere lichte brandwonden. Smeer gewoonweg de verbrandde plekjes in en je merkt vanzelf dat het genezing proces sneller zal gaan. Dit is niet de bedoeling als je ernstige brandwonden hebt!

Vicks VapoRub is tevens en goed middeltje tegen gewone wondjes. Smeer simpelweg een dun laagje Vicks aan en strooi een klein beetje zout eroverheen. Deze combinatie helpt je bloed sneller stromen en daardoor zal je wondje sneller helen. Doe dit alleen op kleine plekjes en niet op grote open wonden, die kunnen namelijk gaan irriteren. Vond je deze 12 onverwachte manieren om Vicks VapoRub te gebruiken nuttig, vergeet deze lijst dan niet te delen met je vrienden op Facebook – ik weet zeker dat ze je enorm dankbaar zullen zijn!

Vergeet niet dit artikel te delen met je vrienden als je deze tips handig vindt!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Met deze voedingsmiddelen ben je zo van blaasjes en aften af.
Next Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!

You might also like

Natuurlijk genezen

De gezondheidsbevorderende en beschermde werking van walnoten

Luister naar dit artikel In vergelijking met andere noten zoals pinda’s, pistachenoten en amandelen bevatten walnoten een rijkere combinatie aan gezondheidsbevorderende antioxidanten. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Als je last hebt van kniepijn (of iemand kent die het heeft), dan MOET je dit proberen!

Luister naar dit artikel Pijn in je knie kan enorm frustrerend zijn. De pijn kan zo erg zijn dat je niet meer kan lopen. De gezondheid van je knie is

Natuurlijk genezen

Pepermunt verlicht hoofdpijn

Luister naar dit artikel Essentiële olie van pepermunt is een heel doeltreffende remedie tegen hoofdpijn, en 100% natuurlijk bovendien. Het product is vooral rijk aan menthol, een verfrissende alcohol waarvan