Duizelig? Dokter deelt een gemakkelijke manier om duizeligheid in seconden te behandelen
juli 31, 2019 5809 Views

Duizelig? Dokter deelt een gemakkelijke manier om duizeligheid in seconden te behandelen

Luister naar dit artikel

Vertigo is een beangstigende en slopende aandoening die op elk moment kan toeslaan, en zelfs een lichte kanteling van het hoofd kan iemand in een duizelig en angstaanjagend gevoel brengen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De meeste medicijnen en behandelingen zijn helaas niet effectief, maar veel langdurige patiënten hebben de door Dr. Carol Foster ontwikkelde Half Somersault Manoeuvre zeer nuttig gevonden.
Het binnenoor heeft drie onderling verbonden kanalen en zwaartekrachtsensoren, en de kanalen zijn afgedekt door een bed van kristallen, die, indien losgemaakt, een van de kanalen binnenkomen.

Op dit punt hopen de kristallen zich op en leiden tot een mechanische aandoening, die extreme duizeligheid veroorzaakt als gevolg van de kantelende bewegingen van de opbouwkristallen.

Vertigo kan van de volgende soorten zijn:

De ziekte van Menière
De symptomen duren maximaal 2 uur, ze omvatten braken, misselijkheid. Deze aandoening kan gehoorverlies, oorsuizen en een vol gevoel in de gehoorgang veroorzaken.

Goedaardige paroxismale positionele duizeligheid (BPPV)
Het is de meest voorkomende vorm van duizeligheid, veroorzaakt door bepaalde hoofdbewegingen als een kristalophoping in de kanalen van het binnenoor verschuift.

Vestibulaire neuritis
Het komt plotseling voor en als gevolg van een infectie, zoals verkoudheid of griep die zich heeft uitgezaaid naar de vestibulaire zenuw. Het leidt tot onvastheid, oorpijn, misselijkheid en braken.

Labyrinthitis
In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door een oorontsteking en leidt het tot duizeligheid en een gevoel van beweging wanneer de patiënt stilstaat.

In de meeste gevallen wordt duizeligheid behandeld met de Epley-manoeuvre en de Semont-manoeuvre, en medicijnen zoals benzodiazepines, anticholinergica, antihistaminica, dopamine-receptorantagonisten, calciumkanaalantagonisten en anti-misselijkheidsmedicijnen.

Hier is hoe de Epley Manoeuvre uit te voeren:

Als duizeligheid uit het linkeroor komt:

Ga op de rand van het bed zitten, kantel het hoofd 45 graden naar links een kussen onder je, om tussen de schouders te rusten als je gaat liggen.
Ga snel op de rug liggen met het hoofd op het bed en wacht een halve minuut
Draai het hoofd half (90 graden) naar rechts zonder het op te tillen en wacht een halve minuut
Draai het hoofd en lichaam op zijn kant naar rechts, kijk naar de vloer en wacht een halve minuut.
Ga op dit punt rechtop op het bed zitten en wacht een paar minuten. Herhaal dit drie keer voordat u ‘s nachts naar bed gaat, totdat u 24 uur bent vertrokken zonder last te hebben van duizeligheidssymptomen.
Als vertigo uit het rechteroor komt, keert u deze instructies om.

Hier is hoe de Semont Manoeuvre uit te voeren:

Voor duizeligheid vanaf het linkeroor en de zijkant:

Ga op de rand van het bed zitten, draai het hoofd 45 graden naar rechts en ga aan de linkerkant liggen
Wacht een halve minuut en ga liggen aan de andere kant van het bed.
Houd het hoofd in een hoek van 45 graden, ga een halve minuut liggen en kijk dan naar de vloer
Ga langzaam weer zitten, wacht een paar minuten op het bed en sta op
Herhaal dit drie keer per dag totdat u gedurende 24 uur geen symptomen ervaart
Als de duizeligheid van de rechterkant komt, keert u deze bewegingen om.

De halve salto-manoeuvre

Otolaryngoloog Dr. Carol Foster MD, directeur van het Balance Laboratory van de Universiteit van Colorado Denver, leed dagelijks aan de ziekte van Menière en periodes van misselijkheid en duizeligheid, dus besloot ze een manier te vinden om de aandoening te behandelen.

Ze had de zenuw in haar oor operatief doorgesneden, maar dit behandelde de symptomen slechts een tijdje en het spinnen hervatte.

Omdat duizeligheid wordt veroorzaakt door de opeenhoping van deeltjes, experimenteerde ze met een draaiende beweging om ze los te laten, en uiteindelijk ontwikkelde ze een eenvoudige oefening die al haar patiënten hielp.

Hier zijn de instructies die u nodig hebt om de Half Somersault Manoeuvre uit te voeren:

Begin op de vloer, knielend en kantel het hoofd naar achteren
Kijk naar het plafond, hoewel de duizeligheid tijdelijk kan toenemen
Leg de handen op de vloer voor je en laat het hoofd los hangen, de punt parallel aan de vloer, met de kin iets ingestopt
Draai het hoofd naar de rechter of linker elleboog, afhankelijk van welk oor is aangetast
Houd deze ongeveer een halve minuut in positie, til vervolgens het hoofd snel op met de handen nog op de grond en lijn het uit met de rug, terwijl het nog steeds naar de aangedane zijde wordt gedraaid
Til het hoofd volledig rechtop
Maak een pauze van 15 minuten en herhaal, omdat u het misschien een paar keer moet doen om het effect te voelen.

Veel patiënten beweren dat deze oefening hun symptomen verlichtte en zelfs duizeligheid volledig behandelde.

Als u last heeft van chronische duizeligheid, moet u het probleem controleren, en als u de diagnose duizeligheid krijgt, uw arts raadplegen over het uitvoeren van de Half Somersault-manoeuvre voordat u het uitprobeert.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Eenvoudig Zelfgemaakt spieren balsem Recept
Next Florida Health Officials zeggen Via muggen overgedragen virus dat zwelling van de hersenen veroorzaakt, gedetecteerd in de staat

You might also like

Natuurlijk genezen

10 redenen om meer appelazijn te drinken

Luister naar dit artikel Appelazijn is een opmerkelijk hulpmiddel dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om uw gezondheid te verbeteren, evenals in uw huishouden. Dit zijn de top 10

Natuurlijk genezen

Last van teruggetrokken tandvlees? Met DIT natuurlijke middel los je dit op!

Luister naar dit artikel Teruggetrokken tandvlees kan heel naar zijn en vervelend aanvoelen. Vaak komt het door te hard poetsen of een te harde tandenborstel. De overgang van de kroon

Natuurlijk genezen

Onderzoekers dringen aan: gooi de melktanden van je kind niet weg! Ze kunnen levens redden!

Luister naar dit artikel Het verliezen van het melkgebit is een onvermijdelijk onderdeel van het opgroeien van kinderen. We kunnen waarschijnlijk allemaal het gevoel herinneren van een los zittende tand,