Duurzame koffie: een kwestie van weten wat je drinkt

Duurzame koffie: een kwestie van weten wat je drinkt

Luister naar dit artikel

Koffie is het meest gedronken warme drankje wereldwijd. Bovendien is het al eeuwenlang populair. Maar in de voorbije eeuwen was koffie niet ons meest duurzame product. Gelukkig werken steeds meer koffiemerken aan een duurzame productie en verkoop.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wie graag duurzaam wil leven, botst vaak op onverwachte tegenstand. We zijn zo gewend geraakt aan alle producten die we zo maar uit de schabben van de supermarkt kunnen nemen, dat we vaak niet eens beseffen op welke manieren deze producten schade kunnen brengen aan mens en natuur.

En, eerlijk, soms voelt het als vechten tegen de bierkaai. Je wil natuurlijk het goede doen, maar in sommige gevallen weet je niet eens of een productieproces schadelijk is voor mens en dier. Die processen worden namelijk goed afgeschermd van de consument.

Duurzame koffie drinken

Een goed voorbeeld daarvan is koffie. We drinken erg graag koffie en natuurlijk wil je graag koffie blijven drinken. Maar is jouw koffie wel duurzaam geproduceerd? Steeds meer koffiemerken beginnen de waarde van duurzaam produceren met respect voor hun personeel en het leefmilieu in te zien.

Koffie hoeft dus niet meer schadelijk te zijn voor onze planeet. Maar vind je nu de duurzame merken? Heel eenvoudig: leer erover. Lees kranten, blogs, de websites van de koffieproducenten zelf. Je ontdekt al snel welke merken duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Van boon tot gruis

Duurzame koffie kan van alles betekenen. Er zijn veel aspecten aan het kweken, verkopen en drinken van koffie. Denk maar aan de werkomstandigheden van de koffieboeren. Hier is fairtrade koffie een goed voorbeeld van. Maar denk ook aan de verpakking waarin de koffie de consument bereikt. Gaat het om papieren zakken, recycleerbare cups of plastic cups voor éénmalig gebruik?

Al die aspecten dragen bij aan een duurzame koffie. Het is best moeilijk om een merk te vinden dat al deze aspecten uitvoert en het is vooral belangrijk dat je zelf kiest waar je op wil letten: wil je lokale koffie? Koffie in recycleerbare verpakking? Meer transparantie over de herkomst? Illy koffie, bijvoorbeeld, zet zich actief in voor de koffieboeren en het milieu door het productieproces constant te verbeteren en een deel van de winst te investeren in kansarme mensen en het herstel van het milieu. Surf eens naar hun website en ontdek meer, wie weet voel jij je hier wel goed bij?

Wat kan je zelf doen?

Een duurzaam kopje koffie kan je snel verknoeien met een plastic lepeltje en een wegwerp bekertje. Jij kan ook bijdragen aan de duurzaamheid van je eigen koffie. Kies voor een thermos of koffiebeker die je kan hergebruiken. Kies voor een stalen lepel. Want iedereen kan zijn steentje bijdrage aan een duurzamere wereld. Ook jij.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Slecht horen kan ook angstgevoelens en depressie veroorzaken
Next Nieuw onderzoek suggereert de optimale bedtijd voor een gezond hart

You might also like

Algemeen

Kook citroenen en drink de vloeistof zodra je wakker wordt … u zult geschokt zijn door de effecten!

Luister naar dit artikel Vandaag is je geluksdag, want in dit artikel gaan we laten zien hoe je de meest krachtige Duitse remedie maakt, die zal helpen bij het reinigen

Algemeen

Dit gebeurt er met je longen, hersenen, nieren, tanden en stemming gebeurt als je light frisdrank drinkt

Luister naar dit artikel Veel mensen consumeren gewoonlijk light frisdrank, omdat ze geloven dat het hen helpt af te vallen en dat het een veel veiligere optie is dan andere

Curcumine

Ze deed wat Kurkuma rond haar ogen, en 5 dagen later gebeurde er iets ongelooflijks!

Luister naar dit artikel Kurkuma is een ongelooflijk gezond kruid, vaak gebruikt in de Indiase keuken. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende