*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Duurzame koffie: een kwestie van weten wat je drinkt

Duurzame koffie: een kwestie van weten wat je drinkt

Koffie is het meest gedronken warme drankje wereldwijd. Bovendien is het al eeuwenlang populair. Maar in de voorbije eeuwen was koffie niet ons meest duurzame product. Gelukkig werken steeds meer koffiemerken aan een duurzame productie en verkoop.

Wie graag duurzaam wil leven, botst vaak op onverwachte tegenstand. We zijn zo gewend geraakt aan alle producten die we zo maar uit de schabben van de supermarkt kunnen nemen, dat we vaak niet eens beseffen op welke manieren deze producten schade kunnen brengen aan mens en natuur.

En, eerlijk, soms voelt het als vechten tegen de bierkaai. Je wil natuurlijk het goede doen, maar in sommige gevallen weet je niet eens of een productieproces schadelijk is voor mens en dier. Die processen worden namelijk goed afgeschermd van de consument.

Duurzame koffie drinken

Een goed voorbeeld daarvan is koffie. We drinken erg graag koffie en natuurlijk wil je graag koffie blijven drinken. Maar is jouw koffie wel duurzaam geproduceerd? Steeds meer koffiemerken beginnen de waarde van duurzaam produceren met respect voor hun personeel en het leefmilieu in te zien.

Koffie hoeft dus niet meer schadelijk te zijn voor onze planeet. Maar vind je nu de duurzame merken? Heel eenvoudig: leer erover. Lees kranten, blogs, de websites van de koffieproducenten zelf. Je ontdekt al snel welke merken duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Van boon tot gruis

Duurzame koffie kan van alles betekenen. Er zijn veel aspecten aan het kweken, verkopen en drinken van koffie. Denk maar aan de werkomstandigheden van de koffieboeren. Hier is fairtrade koffie een goed voorbeeld van. Maar denk ook aan de verpakking waarin de koffie de consument bereikt. Gaat het om papieren zakken, recycleerbare cups of plastic cups voor éénmalig gebruik?

Al die aspecten dragen bij aan een duurzame koffie. Het is best moeilijk om een merk te vinden dat al deze aspecten uitvoert en het is vooral belangrijk dat je zelf kiest waar je op wil letten: wil je lokale koffie? Koffie in recycleerbare verpakking? Meer transparantie over de herkomst? Illy koffie, bijvoorbeeld, zet zich actief in voor de koffieboeren en het milieu door het productieproces constant te verbeteren en een deel van de winst te investeren in kansarme mensen en het herstel van het milieu. Surf eens naar hun website en ontdek meer, wie weet voel jij je hier wel goed bij?

Wat kan je zelf doen?

Een duurzaam kopje koffie kan je snel verknoeien met een plastic lepeltje en een wegwerp bekertje. Jij kan ook bijdragen aan de duurzaamheid van je eigen koffie. Kies voor een thermos of koffiebeker die je kan hergebruiken. Kies voor een stalen lepel. Want iedereen kan zijn steentje bijdrage aan een duurzamere wereld. Ook jij.

 

Previous Slecht horen kan ook angstgevoelens en depressie veroorzaken
Next Nieuw onderzoek suggereert de optimale bedtijd voor een gezond hart

You might also like

Algemeen

8 manieren om vast te stellen of honing echt is of nep

Omdat we vrijwel overal honing kunnen kopen, misbruiken verkopers deze beschikbaarheid soms om honing die niet 100% natuurlijk is te verkopen. Gelukkig leer in dit artikel hoe vast te stellen

Algemeen

6 tekenen dat uw darmgezondheid in gevaar is, vooral bij kinderen

De menselijke darmen, ook wel bekend als het ‘vergeten orgaan’, worden steeds minder vergeten naarmate wetenschappers steeds meer ontdekken hoe cruciaal de gezondheid van de darmen is voor het menselijk

Algemeen

DEZE eenvoudige dieetverandering kan de levensverwachting tot 10 jaar verlengen, suggereert onderzoek

We weten allemaal dat we zijn wat we eten; het is weten wat je moet eten dat moeilijk kan zijn. Uw dieet is een cruciale factor in uw gezondheid op