*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gebrek aan vitamine C kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Hier zijn 9 vroege waarschuwingen dat uw lichaam tekort heeft aan vitamine C
juli 17, 2019 7565 Views

Gebrek aan vitamine C kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Hier zijn 9 vroege waarschuwingen dat uw lichaam tekort heeft aan vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) is belangrijk voor je immuunsysteem en je lichaam heeft er voldoende van nodig om tal van gezondheidsproblemen te voorkomen. Uit statistieken blijkt dat veel westerlingen niet genoeg vitamine C krijgen. Het ontbreken van deze vitamine kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en daarom geven we u enkele van de eerste tekenen van vitamine C-tekort.

9 vroege tekenen van vitamine C-tekort

Volgens Andrew W. Saul is vitamine C het beste natuurlijke antibioticum, antiviraal, antitoxine en antihistaminicum dat je ooit zult gebruiken.

Gezwollen en bloedend tandvlees

Vitamine C is belangrijk voor je mondgezondheid. Het beschermt en versterkt het epitheliumweefsel. Dit weefsel is eigenlijk een barrière die beschermt tegen bacteriën. Het ontbreken van vitamine C resulteert in gezwollen en ontstoken tandvlees dat gemakkelijk terugtrekt.

Een laag vitamine C-gehalte is een van de redenen waarom mensen parodontitis ontwikkelen, zoals bevestigd door de American Society for Microbiology. Parodontitis veroorzaakt tandvleesontsteking, schade en verlies van tanden.

Droog haar en gespleten haarpunten

Vitamine C versterkt je haar en zijn wortels. Het verlies van vitamine C resulteert in droog haar en gespleten haarpunten. Het bevordert de haargroei en verhoogt de opname van ijzer. Elke tekortkoming kan leiden tot vertraagde haargroei en haaruitval.

Neusbloedingen

Neem voldoende vitamine C om uw haarvaten te versterken. Je neus zit boordevol veel kleine bloedvaatjes en een tekort kan je een bloedneus geven. Neusbloedingen staan ​​ook bekend als epistaxis, een veel voorkomend symptoom van scheurbuik.

Droge, ruwe en rode huid

Als je huid droog, rood en ruw is, kun je vitamine C missen. Je hebt genoeg van deze vitamine nodig om je huid gezond en stralend te houden. Vitamine C-tekort kan leiden tot keratose pilaris. Het komt vaker voor bij jonge mensen, maar kan op elke leeftijd voorkomen. Deze toestand manifesteert zich door ruwe plekken of kleine bultjes op de dijen, billen, bovenarmen en wangen.
Keratosis pilaris kan lichte jeuk veroorzaken. Het veroorzaakt geen pijn, maar de ruwe plekken veroorzaken ongemak. Lijders gebruiken meestal moisturizers en lotions rijk aan vitamines.

Blauwe plekken

Het ontbreken van vitamine C verzwakt de haarvaten, en zelfs de geringste bult kan je een blauwe plek geven. Als je de hele tijd blauwe plekken krijgt, moet je overwegen om je vitamine C-inname te verhogen.

Experts van de University of Michigan Health Systems zeggen dat blauwe plekken een teken kunnen zijn van onderliggende gezondheidsproblemen. Naast het eten van voedingsmiddelen met vitamine C moet u ook 400 mg vitamine C-supplementen en 40 mg flavonoïden nemen.

Langzame genezing van wonden

Neem voldoende vitamine C om de genezing van uw wonden of littekens van operaties te versnellen. Deze vitamine versterkt de bindweefsels en herstelt weefsels. Het kan ook een infectie voorkomen.

Gezwollen en pijnlijke gewrichten

Pijn en zwelling in de gewrichten zijn een teken van reumatoïde artritis. De Arthritis Foundation suggereert dat personen die vitamine C missen, een driemaal groter risico hebben op het ontwikkelen van reumatoïde artritis.

Verkoudheid en griep

Vitamine C stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen en is belangrijk voor de preventie van virussen en bacteriën. Het is een krachtige antioxidant die infecties voorkomt. Als u vitamine C mist, zult u meer vatbaar zijn voor verkoudheid, griep of keelontsteking.

Slecht humeur

Geloof het of niet, vitamine C is gekoppeld aan je humeur. Patiënten en studenten met angst hadden een beter humeur na het krijgen van vitamine C-supplement.

Als het gaat om andere tekenen en symptomen, zien patiënten lepelvormige vingernagels met rode vlekken en lijnen. Je botten worden zwak en je hebt een hoger risico op osteoporose en fractuur.

Vitamine C bouwt sterke botten op, en eventuele tekorten kunnen leiden tot botverlies. Heb je veel gewicht gekregen? Vitamine C reguleert de afgifte van vet uit vetcellen, vermindert stresshormonen en vermindert ontstekingen. Het ontbreken van deze vitamine geeft je het tegenovergestelde en je zult uiteindelijk te maken krijgen met obesitas.

Tot slot

Verrijk uw menu met voedingsmiddelen boordevol vitamine C, zoals broccoli, paprika, boerenkool, spinazie, bessen en citrusvruchten.

Eet uw fruit vers en houd er rekening mee dat warmte de voedingswaarde van uw fruit en groenten vermindert. Voeg groenten toe aan je soep nadat het kookt.

Bronnen:

www.powerofpositivity.com
www.healthline.com

Previous 9 Remedies voor maag problemen waar je geen medicatie bij nodig hebt, die je nooit hebt geweten
Next Zonovergoten kamers hebben de helft zoveel bacteriën als donkere kamers en geen bacteriën die ademhalingsproblemen veroorzaken

You might also like

Natuurlijk genezen

Wist je dat je de schildklier kan genezen met kokosolie? Doe gewoon dit…

We kunnen de schildklier de schuld geven. Het houdt eigenlijk verband met veel problemen in het lichaam. Deze dagen lijden meerderheid van de westerse bevolking aan symptomen zoals gewichtstoename, verlies

Natuurlijk genezen

Versla dementie op natuurlijke wijze met een aantal van de beste voeding op aarde, bevestigt door onderzoek

Kunnen we levensbedreigende ziekten zoals dementie echt voorkomen worden met natuurlijke gezondheidsstrategieën? Baanbrekende nieuwe wetenschap zegt dat we dat kunnen! Naar schatting leven er 5,8 miljoen Amerikanen met de ziekte

Natuurlijk genezen

De geneeskracht van bleekselderij

Bleekselderij is een natuurlijke bloedverdunner, een diuretisch medicijn en het gaat preventief te werk tegen kanker. Het is een zeer gezonde groente met medicinale werkingen. Het bevordert de gezondheid in