Gebruik jij al azijn voor de tuin? Ik was overtuigd toen ik dit las, super handig!
juni 18, 2017 9698 Views

Gebruik jij al azijn voor de tuin? Ik was overtuigd toen ik dit las, super handig!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Of je nou groene vingers en een grote tuin hebt, of dat je gewoon een beginner bent die net een paar planten heeft gepot, met deze tips kan iedereen zijn tuin laten schitteren.

Met behulp van één ingrediënt dat waarschijnlijk iedereen van ons thuis heeft staan zul je erg veel tijd en moeite besparen. En wat misschien nog belangrijker is, is dat je buren jaloers zullen zijn, en zich af gaan vragen hoe jij je tuin zo prachtig onderhouden hebt gekregen.

Hier is een lijst met 8 tips die ervoor zullen zorgen dat jij vanzelf groene vingers krijgt zonder daar teveel moeite voor te doen.

1. Voorkomt onkruid.

Azijn is een perfect middel tegen onkruid. Volgens de “Orchard Care Lady” hoef je maar een klein beetje witte azijn op de plekken te spuiten waar het onkruid zit, en zal dit zo verdwenen zijn.

2. Brengt jouw dode planten weer tot lezen.

Als je planten zijn aangetast door bladluizen of schimmel, dan is azijn een geschenk uit de hemel.

Er zijn veel verschillende recepten hiervoor, maar deze werkt erg goed. Doe twee theelepels azijn in een spuitfles en vul dit verder met kamille thee. Spuit dit op de aangetaste plekken, en je dode planten zullen weer tot leven komen.

3. Geeft planten met een lage PH-waarde een boost.

Het klinkt misschien raar dat azijn aan de ene kant onkruid voorkomt, maar er aan de andere kant wel voor zorgt dat anderen planten gaan bloeien. Maar het blijkt dat sommige planten goed groeien in een omgeving met een lage PH-waarde.

Meng 100 ml witte azijn met een liter water, en spuit dit op Azalea’s, rhododendrons en hydrangea hortensia’s. Al deze planten houden van een zurige ondergrond, zo schrijft “Balcony Garden Web”.

4. Voegt voedingsstoffen toe aan de ondergrond.

Gebruik azijn om het zuurstof niveau in de ondergrond te verhogen. Doe een paar honderd milliliter azijn in een gieter, en vul deze met water, en geef je planten water.

5. Zorgt voor een geweldige start voor zaden.

Als het op het planten van zaden aankomt, kan het wachten tot ze ontkiemen een eeuwigheid duren.

Om ervoor te zorgen dat je zaden ontkiemen, wrijf ze zachtjes tussen twee stukjes schuurpapier. Laat ze dan vervolgens een nachtje weken in een mengsel van lauw water, azijn en een paar druppels schoonmaakmiddel, zo schrijft Wikihow.

6. Maak je geroeste tuin gereedschap weer stralend schoon.

Begint jouw tuin gereedschap ook te roesten? Wees dan nu gerust, “Balcony Garden Web” heeft nu de perfecte oplossing voor jou – en dit allemaal zonder geld uit te geven aan nieuw tuin gereedschap. Smeer je oude tuin gereedschap in met een beetje azijn, spoel dit dan af en maak het schoon.

7. Zorg ervoor dat je kleipotten er weer als nieuw uitzien.

Wanneer je kleipotten nog nieuw zijn hebben ze een prachtige roodachtige kleur. Maar na een paar jaar, beginnen ze er al snel lelijk uit te zien.

Maar wees gerust. Laat de potten weken in een mengsel van water en azijn, en laat ze weer stralen als nooit tevoren, zo schrijft “Balcony Garden Web”.

8. Laat geknipte bloemen langer leven.

Heb jij een tuin vol prachtige bloemen? Helaas leven ze buiten langer dan als je er een boeket van maakt en ze binnen zet, verder is meestal zo’n boeket dan al na een paar dagen uitgedroogd.

Voeg twee theelepels azijn en een theelepel suiker toe aan het water in de vaas, en je zult zien dat je bloemen het veel langer vol houden, zo schrijft “Balcony Garden Web”.

 

Previous Karnemelk blijkt uit onderzoek een wonderdrankje door DEZE positieve effecten op je gezondheid!
Next Zonder te schrobben je barbecue schoonmaken! Wist ik dit maar eerder!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Binnenshuis tuinieren voor beginners: een tuin beginnen temidden van de coronavirus lockdowns

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Spray dit eenvoudige mengsel en je zult nooit meer mieren in je huis zien!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bouwen en Verbouwen

Al zijn gemaakte fruitvliegjesvallen faalden! Tot hij dit deze 2 speciale ingrediënten probeerde!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar