Het voedingsbeleid moet centraal staan in het gesprek
mei 31, 2020 1028 Views

Het voedingsbeleid moet centraal staan in het gesprek


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

De komende maanden zal er veel worden gesproken over het verminderen van en voorbereiden op pandemieën zoals COVID-19. Als we kijken naar het dodental van deze ziekte, laten rapporten zien dat veel van de mensen die stierven zwaarlijvigheid en andere gerelateerde aandoeningen hadden, waaronder diabetes type 2. Er is een duidelijke correlatie tussen sterftecijfer en obesitas en diabetes – hoe ernstiger, hoe hoger het sterftecijfer.

Een manier om deze problemen te verminderen, is door voeding voorop te stellen in het gesprek. Met een gezonde bevolking is de wereld beter voorbereid op het bestrijden van virussen of andere onvoorziene gezondheidsproblemen.

De kosten van het vermijden van pandemieën houden verband met de totale kosten van de gezondheidszorg, maar de grotere kosten waar we naar moeten kijken, zijn de kosten van slechte voeding en hoe de huidige westerse voedingsrichtlijnen ons eerder schaden dan helpen. We moeten ook nagaan waarom een ​​aanpak die gebaseerd is op de meest rigoureuze wetenschap die beschikbaar is, waaronder het beheersen van koolhydraten, steeds uit het gesprek wordt weggelaten.

Op dit moment zijn het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) bezig met het bijwerken van de Amerikaanse voedingsrichtlijnen – het voedingsbeleid van de regering. Maar nogmaals, ze zullen de meeste Amerikanen achter zich laten door hun aanbevelingen uitsluitend te richten op de gezonde bevolking, een schokkend laag percentage van het totaal.

Ze laten bijna 3 van de 4 Amerikanen met overgewicht of obesitas weg, evenals de 50 procent die diabetisch of prediabetisch is. Deze genegeerde groep van meer dan 100 miljoen mensen heeft zelfs meer voedingsadvies nodig dan de rest om hen te helpen een betere gezondheid te bereiken en daarbij gezondheidszorgdollars te besparen.

Sinds de introductie van de Amerikaanse voedingsrichtlijnen zijn de obesitaspercentages bij volwassenen verdubbeld, terwijl obesitas bij kinderen is verdrievoudigd. De jaarlijkse medische uitgaven die op nationaal niveau aan obesitas worden toegeschreven, bedragen bijna $ 150 miljard, waarvan ongeveer de helft wordt betaald aan Medicare en Medicaid. En de tarieven blijven stijgen. Onderzoekers schatten dat tegen 2030 als de obesitas-trends ongecontroleerd doorgaan, de aan obesitas gerelateerde medische kosten alleen al in de Verenigde Staten met 48 tot 66 miljard dollar per jaar zouden kunnen stijgen.

De American Diabetes Association schatte dat de totale kosten van gediagnosticeerde diabetes stegen van $ 245 miljard in 2012 naar $ 327 miljard in 2017, een stijging van 26 procent over een periode van vijf jaar en dat de diabetespercentages blijven stijgen. Het lijdt geen twijfel dat voedingstherapie de effecten van obesitas, prediabetes en diabetes kan voorkomen en omkeren, en de kans is groot dat ook andere chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en neurologische aandoeningen positief worden beïnvloed.

De ADA heeft de belangrijke rol erkend die voeding speelt bij het beheersen van diabetes en merkte zelfs op dat koolhydraatarme diëten een geschikte voedingstherapie kunnen zijn. Aangezien zoveel Amerikanen worstelen om hun stijgende kosten voor gezondheidszorg te betalen en de federale regering worstelt met het helpen om deze kosten beter te beheersen, is het wijzigen van de voedingsrichtlijnen een noodzakelijke, effectieve en betaalbare oplossing.

Het bewijs is duidelijk. Als we niet van koers veranderen, blijven veel mensen richtlijnen volgen die niet alleen hun gezondheid niet verbeteren, maar ze ook zieker kunnen maken. We kunnen dit pad veranderen door te erkennen dat koolhydraatarme voeding een meer persoonlijke benadering vereist. Onze wereld heeft de gepersonaliseerde geneeskunde omarmd en verandert de gezondheidszorg.

De overheid heeft nu de mogelijkheid om voedingsrichtlijnen voor 2020 op te stellen die zijn gebaseerd op de sterkste, meest actuele wetenschap die voedingsaanbevelingen biedt die alle westerlingen kunnen volgen om hun gezondheid te verbeteren en de kosten van onze natie voor gezondheidszorg te verlagen. Aangezien de kosten van de gezondheidszorg blijven stijgen en het aantal chronische ziekten blijft stijgen, kunnen we het ons niet veroorloven om nog vijf jaar te wachten om dit goed te krijgen.

De wetenschap is overweldigend en ondersteunt het beperken van koolhydraten als een therapeutische benadering om obesitas, prediabetes en diabetes te beheersen. De zaak is urgent en de oplossing is duidelijk. Wat overblijft, is dat de regering onmiddellijk opstaat en de volksgezondheid beschermt.

Jeff S. Volek, Ph.D., RD, is een hoogleraar aan de afdeling Humane Wetenschappen van de Ohio State University, hij heeft 320 peer-reviewed artikelen gepubliceerd waarin hij de gezondheids- en prestatie-effecten van koolhydraatarme diëten en andere dieet- en oefenpatronen onder de loep neemt.

Bronnen:

The Hill

Previous De curve afvlakken of de vrijheid afvlakken?
Next Hoe u uw eigen zaadbank kunt maken

You might also like

Algemeen

Dit zijn de 6 allergrootste voordelen van een veganistisch leven!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Waar is visolie eigenlijk goed voor?

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

9-jarige jongen levensreddende niertransplantatie geweigerd omdat zijn vader niet gevaccineerd is

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar