Hoe kun je zien dat je vitamines tekort komt?
april 7, 2016 5829 Views

Hoe kun je zien dat je vitamines tekort komt?

Luister naar dit artikel

Wanneer je lichaam je iets probeert te vertellen- bijvoorbeeld dat je tekort hebt aan belangrijke vitamines- kan het vreemde vormen aan nemen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Met het huidige dieet van verwerkte voedingsmiddelen, is het gemakkelijk om een vitamine tekort te hebben. Hetzij door niet genoeg van het juiste voedsel te eten, hetzij door problemen met de opname door het spijsverteringsstelsel,” zegt Dr Susan Blum, oprichter van het Blum Center for Health en de auteur van het nieuwe boek The Immune System Recovery Plan. ” Je hoeft daarom nog niet ziek te zijn, maar je kan toch een verminderde werking hebben, doordat vitamines co-factoren zijn voor alle biochemische reacties in het lichaam.

We hebben ze nodig om goed te functioneren, en een gebrekkige werking kan zich op een mysterieuze wijze uiten.

Hier zijn 5 ongewone waarschuwingssignalen dat je vitamine tekort kan hebben.

Het goede nieuws: de meesten kunnen bijgewerkt worden door een aanpassing van het dieet. Een reden te meer om van voeding een topprioriteit te maken. Wanneer voedselkuren niet werken is het raadzaam om een arts te contacteren.

kloven1. Kloven in de mondhoeken

Het tekort: ijzer, zink, en B vitaminen zoals niacine (B3), riboflavine (B2) en B12.

Als vegetariër heb je ijzer, zink, en B12 tekort, zegt Blum. DIt is ook zo als je beknibbeld op essentiële immuniteitsopbouwende eiwitten tijdens een dieet.

De oplossing: Eet meer pluimvee, zalm, tonijn, eieren, oesters, mosselen, zongedroogde tomaten, snijbiet, tahin, pinda’s, en peulvruchten, zoals linzen.
Ijzerabsorptie wordt versterkt door vitamine C, die ook helpt bij het bestrijden van infecties, dus combineer deze voedingsmiddelen met groenten zoals broccoli, rode paprika, boerenkool en bloemkool.

rs2. Een rode, schilferige uitslag in het gezicht (en soms elders), en haaruitval

Het tekort: biotine (B7), beter bekend als de haarvitamine. Terwijl het lichaam de vet oplosbare vitaminen (A, D, E, K) opslaat, slaat het lichaam de meeste B-vitamines, die wateroplosbaar zijn, niet op.

Bodybuilders let op: Het eten van rauwe eieren maakt je kwetsbaar,omdat een eiwit in rauwe eieren genaamd avidine, het vermogen van het lichaam remt om biotine te absorberen.

De oplossing: meer gekookte eieren (koken deactiveert avidine), zalm, avocado’s, champignons, bloemkool, sojabonen, noten, frambozen en bananen

ac3. Rode of witte acne-achtige hobbels, meestal op de wangen, armen, dijen en billen

Het tekort:Essentiële vetzuren en vitamine A en D

De oplossing: beknibbelen op verzadigde vetten en transvetten, hetgeen je sowieso toch beter zou moeten doen, en het verhogen van gezonde vetten.

Focus op het toevoegen van meer zalm en sardines, noten zoals walnoten en amandelen, en zaden als gemalen vlas, hennep, en chia.

Voor vitamine A:bladgroenten en kleurrijke groenten zoals wortelen, zoete aardappelen en rode paprika. “Dit zorgt voor beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die je lichaam zal gebruiken om vitamine A te maken”, zegt Blum.

Voor vitamine D adviseert Blum een supplement van 2000 IU per dag, die ook vitamine A en K bevatten, die op hun beurt helpen met de vitamine D opname.

th4. Tintelingen, prikkelingen, en gevoelloosheid in de handen, voeten, of elders

Het tekort: B-vitamines zoals foliumzuur (B9), B6 en B12.

“Het is een probleem wat direct gerelateerd wordt aan de perifere zenuwen en wanneer ze uiteindelijk in de huid komen ,” zegt Blum, opmerkend dat deze symptomen kunnen worden gecombineerd met angst, depressie, anemie, vermoeidheid en hormonale storingen.

De oplossing: spinazie, asperges, bieten, bonen (pinto, zwart, nieren, lima), eieren, octopus, mosselen, mosselen, oesters, en pluimvee

kramp5. spierkrampen in de vorm van een stekende pijn in de tenen, bovenste van de voeten en de kuiten

Het tekort: magnesium, calcium en kalium

Als het vaak gebeurt, is het een signaal dat je te weinig hebt van deze “, zegt Blum. En als je hard traint, verlies je meer mineralen (en in water oplosbare vitamine B) door te zweten.

De oplossing: Eet meer bananen, amandelen, hazelnoten, kersen, appels, broccoli, paksoi, en donkere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en paardebloem.

bron:

foxnews.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Mediterraan dieet wint opnieuw. Versterkt je botten
Next Zo kweek je 100kg aardappelen op je balkon

You might also like

Algemeen

Hoe deze inheemse imker tegen Monsanto vocht om inheemse bijen te redden en won

Luister naar dit artikel Leydy Pech is een inheemse Maya-imker die leiding gaf aan een coalitie die Monsanto verhinderde GGO-gewassen te planten in zeven staten van Mexico. Steun Naturotheek: Alleen

Algemeen

13 dingen die met je lichaam gebeuren als je eieren eet

Luister naar dit artikel Er is een reden waarom mensen het het ongelooflijke, eetbare ei noemen. Dit krachtige voedsel is een gezonde eiwitoptie die veelzijdig genoeg is om te worden

Algemeen

Met baking soda kun je deze onvoorstelbare dingen doen!

Luister naar dit artikel Je hoort steeds meer over baking soda en mijn vrienden en familie zijn er razend enthousiast over. Het is namelijk een wondermiddeltje waar je verschillende dingen