*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hoe kun je zien dat je vitamines tekort komt?
april 7, 2016 5154 Views

Hoe kun je zien dat je vitamines tekort komt?

Wanneer je lichaam je iets probeert te vertellen- bijvoorbeeld dat je tekort hebt aan belangrijke vitamines- kan het vreemde vormen aan nemen.

“Met het huidige dieet van verwerkte voedingsmiddelen, is het gemakkelijk om een vitamine tekort te hebben. Hetzij door niet genoeg van het juiste voedsel te eten, hetzij door problemen met de opname door het spijsverteringsstelsel,” zegt Dr Susan Blum, oprichter van het Blum Center for Health en de auteur van het nieuwe boek The Immune System Recovery Plan. ” Je hoeft daarom nog niet ziek te zijn, maar je kan toch een verminderde werking hebben, doordat vitamines co-factoren zijn voor alle biochemische reacties in het lichaam.

We hebben ze nodig om goed te functioneren, en een gebrekkige werking kan zich op een mysterieuze wijze uiten.

Hier zijn 5 ongewone waarschuwingssignalen dat je vitamine tekort kan hebben.

Het goede nieuws: de meesten kunnen bijgewerkt worden door een aanpassing van het dieet. Een reden te meer om van voeding een topprioriteit te maken. Wanneer voedselkuren niet werken is het raadzaam om een arts te contacteren.

kloven1. Kloven in de mondhoeken

Het tekort: ijzer, zink, en B vitaminen zoals niacine (B3), riboflavine (B2) en B12.

Als vegetariër heb je ijzer, zink, en B12 tekort, zegt Blum. DIt is ook zo als je beknibbeld op essentiële immuniteitsopbouwende eiwitten tijdens een dieet.

De oplossing: Eet meer pluimvee, zalm, tonijn, eieren, oesters, mosselen, zongedroogde tomaten, snijbiet, tahin, pinda’s, en peulvruchten, zoals linzen.
Ijzerabsorptie wordt versterkt door vitamine C, die ook helpt bij het bestrijden van infecties, dus combineer deze voedingsmiddelen met groenten zoals broccoli, rode paprika, boerenkool en bloemkool.

rs2. Een rode, schilferige uitslag in het gezicht (en soms elders), en haaruitval

Het tekort: biotine (B7), beter bekend als de haarvitamine. Terwijl het lichaam de vet oplosbare vitaminen (A, D, E, K) opslaat, slaat het lichaam de meeste B-vitamines, die wateroplosbaar zijn, niet op.

Bodybuilders let op: Het eten van rauwe eieren maakt je kwetsbaar,omdat een eiwit in rauwe eieren genaamd avidine, het vermogen van het lichaam remt om biotine te absorberen.

De oplossing: meer gekookte eieren (koken deactiveert avidine), zalm, avocado’s, champignons, bloemkool, sojabonen, noten, frambozen en bananen

ac3. Rode of witte acne-achtige hobbels, meestal op de wangen, armen, dijen en billen

Het tekort:Essentiële vetzuren en vitamine A en D

De oplossing: beknibbelen op verzadigde vetten en transvetten, hetgeen je sowieso toch beter zou moeten doen, en het verhogen van gezonde vetten.

Focus op het toevoegen van meer zalm en sardines, noten zoals walnoten en amandelen, en zaden als gemalen vlas, hennep, en chia.

Voor vitamine A:bladgroenten en kleurrijke groenten zoals wortelen, zoete aardappelen en rode paprika. “Dit zorgt voor beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die je lichaam zal gebruiken om vitamine A te maken”, zegt Blum.

Voor vitamine D adviseert Blum een supplement van 2000 IU per dag, die ook vitamine A en K bevatten, die op hun beurt helpen met de vitamine D opname.

th4. Tintelingen, prikkelingen, en gevoelloosheid in de handen, voeten, of elders

Het tekort: B-vitamines zoals foliumzuur (B9), B6 en B12.

“Het is een probleem wat direct gerelateerd wordt aan de perifere zenuwen en wanneer ze uiteindelijk in de huid komen ,” zegt Blum, opmerkend dat deze symptomen kunnen worden gecombineerd met angst, depressie, anemie, vermoeidheid en hormonale storingen.

De oplossing: spinazie, asperges, bieten, bonen (pinto, zwart, nieren, lima), eieren, octopus, mosselen, mosselen, oesters, en pluimvee

kramp5. spierkrampen in de vorm van een stekende pijn in de tenen, bovenste van de voeten en de kuiten

Het tekort: magnesium, calcium en kalium

Als het vaak gebeurt, is het een signaal dat je te weinig hebt van deze “, zegt Blum. En als je hard traint, verlies je meer mineralen (en in water oplosbare vitamine B) door te zweten.

De oplossing: Eet meer bananen, amandelen, hazelnoten, kersen, appels, broccoli, paksoi, en donkere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en paardebloem.

bron:

foxnews.com

Previous Mediterraan dieet wint opnieuw. Versterkt je botten
Next Zo kweek je 100kg aardappelen op je balkon

You might also like

Algemeen

Melde: Research ontrafelt zijn anti-kanker, antioxidant, antiparasitaire eigenschappen

Melde, een plant die vaak wordt gekweekt om de waterefficiëntie in hoog-zoutgehalte te verbeteren, kan worden gebruikt als een nieuwe therapie tegen verschillende ziekten, volgens een onderzoek in BMC Complementary

Algemeen

5 redenen waarom je meer hummus zou moeten eten, wat een wondermiddel!

Hummus is heerlijk en wereldwijd populair voor ontbijt,lunch en bij het avondeten. Het wordt namelijk veel gegeten in de midden oosterse keuken en bestaat voornamelijk uit kikkererwten. En laat kikkererwten

Algemeen

Zie je dit onkruid in je tuin? Haal het dan nooit weg!

Het wieden van onkruid kan vervelend en vermoeiend zijn. Maar er gaat niks boven de voldoening van een onkruid vrije tuin. Maar voordat je nu je hele tuin gaat ontwortelen,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply