*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Instant Karma – Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte

Instant Karma – Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte

Tijdens het jagen op een wildreservaat in Zimbabwe, werd de Zuid-Afrikaanse jager Theunis Botha gedood toen een olifant op hem instortte.

Botha, 51, leidde zijn eerste jacht door de Zuid-Afrikaanse graslanden in 1989 als student. Hij gebruikte het geld dat hij verdiende van toonaangevende klanten op jachtreizen om zijn universitaire opleiding te betalen.
In 1991 behaalde hij een graad in psychologie en antropologie en begon vervolgens full-time te jagen op groot wild. Samen met zijn vrouw, Carike, begon hij een jachtboerderij en richtte uiteindelijk particuliere jachtranches op in Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika.

Botha bracht 28 jaar door met het runnen van zijn jacht tour bedrijf, dat talloze klanten uit de hele wereld trok. Op zijn website wordt het bedrijf afgebeeld als een “gepassioneerde en professionele jachtoutfitter operatie gericht op het geven van zijn klanten een unieke spannende Afrikaanse safari-ervaring.”

Zijn specialiteit was de “Monteria-jacht”, een jacht in Europese stijl die een roedel honden gebruikt om dieren, zoals herten en zwijnen, naar jagers te jagen, die vervolgens op de prooi schieten. Hij gebruikte jachthonden om op leeuwen en luipaarden te jagen en pionierde in Monteria met traditionele Europese jachten in Zuid-Afrika.

Vanwege de grote vraag begon hij zelfs honden te fokken om te verkopen. Volgens de website staan ​​Theunis Botha Big Game Hound Kennels bekend om hun voortreffelijkheid in het fokken, grote jachthonden, bekend om hun koud achterblijvende vermogen en vasthoudendheid.
Naar verluidt bieden de kennels jachthonden en honden die zijn geselecteerd uit ‘s werelds toonaangevende fokkers en bloedlijnen op vermogen, en hun werkstijl is diep geworteld in de traditie van de Franse jacht en historisch correcte werkstijl.

Op de dag van het ongeluk leidde Botha een jacht in Hwange National Park in het westen van Zimbabwe, toen de groep verrast werd door een groep fokolifanten.

Drie van de dieren voelden het gevaar en bestormden de jagers en Botha schoot op hen, maar hij werd verrast door een vierde olifant die vanaf de zijkant op hem ramde.

Ze tilde hem op en een andere jager schoot erop, zodat de olifant bovenop Botha instortte en hem doodde.

De volgende dag werd het lichaam van Botha overgebracht naar het mortuarium van het Hwange Colliery-ziekenhuis en nadat zijn vrouw hem had geïdentificeerd, vervoerde ze zijn overblijfselen naar Zuid-Afrika om te worden begraven.

Hunter Steve Scott, die zichzelf omschreef als een vriend van Botha, kondigde zijn overlijden aan op Twitter, en de dochter van Botha bevestigde ook zijn overlijden aan de BBC, maar gaf geen details.
Het Facebook-bericht over zijn dood leidde tot gemengde emoties bij mensen, en terwijl zijn collega-jagers reageerden met hun condoleances en hem een ​​”houndsman van wereldklasse” noemden, lieten velen harde opmerkingen achter op de foto’s van de Bothas vanwege zijn beroep als jager.

Van alle dieren in Afrika lijkt geen enkele de aandacht van de grote jager te trekken, zoals de Big Five, een term die werd bedacht door groot wild jagers, die verwijst naar de vijf moeilijkste dieren in Afrika om te voet te jagen: de olifant, Kaapse buffel, leeuw, neushoorn en luipaard.

Volgens John Taylor, auteur van “Big Game and Big Game Rifles” en een ivoor jager op zich, vertaalt de ‘jacht op groot wild op het Afrikaanse continent” zich naar een jacht op gevaarlijk wild.

Hij beweert dat niemand de jager zo snel en zo volledig kan omdraaien als de leden van de Big Five, en de resulterende stroom adrenaline is de essentie van datgene wat zoveel jagers naar Afrika brengt.

Bronnen:

www.boredpanda.com
time.com
www.tbbiggamehounds.co.za
en.wikipedia.org
www.africanskyhunting.co.za

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Topperwtjes!
Next Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

About author

You might also like

Algemeen

9 tekens die een waarschuwing zijn die aangeeft dat de bloedvaten verstopt zitten

Naarmate er plaque in de bloedvaten ontstaat, vernauwt het langzaam de bloedstroom. Indien niet behandeld, kan een beroerte of een hartaanval het eindresultaat zijn. De Physicians Committee for Responsible Medicine

Algemeen

OLIJVEN ZIJN MEESTAL ONGEZONDER DAN JE DENKT

Olijven en olijfolie staan al jaren in een gezond daglicht. Iedereen weet dat het mediterrane dieet levensverlengend kan werken. Toch zitten er een aantal haken en ogen aan. Niets is

Algemeen

Waarom het branden van de verkeerde kaars je gezondheid kan vernietigen

De meeste mensen denken aan vervuiling buitenshuis wanneer het onderwerp luchtkwaliteit aan de orde komt. Luchtvervuiling binnenshuis is echter een veel groter gezondheidsprobleem. En het verbranden van het verkeerde soort