Instant Karma – Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte

Instant Karma – Groot wild jager werd gedood toen de neergeschoten olifant bovenop hem instortte

Luister naar dit artikel

Tijdens het jagen op een wildreservaat in Zimbabwe, werd de Zuid-Afrikaanse jager Theunis Botha gedood toen een olifant op hem instortte.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Botha, 51, leidde zijn eerste jacht door de Zuid-Afrikaanse graslanden in 1989 als student. Hij gebruikte het geld dat hij verdiende van toonaangevende klanten op jachtreizen om zijn universitaire opleiding te betalen.
In 1991 behaalde hij een graad in psychologie en antropologie en begon vervolgens full-time te jagen op groot wild. Samen met zijn vrouw, Carike, begon hij een jachtboerderij en richtte uiteindelijk particuliere jachtranches op in Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika.

Botha bracht 28 jaar door met het runnen van zijn jacht tour bedrijf, dat talloze klanten uit de hele wereld trok. Op zijn website wordt het bedrijf afgebeeld als een “gepassioneerde en professionele jachtoutfitter operatie gericht op het geven van zijn klanten een unieke spannende Afrikaanse safari-ervaring.”

Zijn specialiteit was de “Monteria-jacht”, een jacht in Europese stijl die een roedel honden gebruikt om dieren, zoals herten en zwijnen, naar jagers te jagen, die vervolgens op de prooi schieten. Hij gebruikte jachthonden om op leeuwen en luipaarden te jagen en pionierde in Monteria met traditionele Europese jachten in Zuid-Afrika.

Vanwege de grote vraag begon hij zelfs honden te fokken om te verkopen. Volgens de website staan ​​Theunis Botha Big Game Hound Kennels bekend om hun voortreffelijkheid in het fokken, grote jachthonden, bekend om hun koud achterblijvende vermogen en vasthoudendheid.
Naar verluidt bieden de kennels jachthonden en honden die zijn geselecteerd uit ‘s werelds toonaangevende fokkers en bloedlijnen op vermogen, en hun werkstijl is diep geworteld in de traditie van de Franse jacht en historisch correcte werkstijl.

Op de dag van het ongeluk leidde Botha een jacht in Hwange National Park in het westen van Zimbabwe, toen de groep verrast werd door een groep fokolifanten.

Drie van de dieren voelden het gevaar en bestormden de jagers en Botha schoot op hen, maar hij werd verrast door een vierde olifant die vanaf de zijkant op hem ramde.

Ze tilde hem op en een andere jager schoot erop, zodat de olifant bovenop Botha instortte en hem doodde.

De volgende dag werd het lichaam van Botha overgebracht naar het mortuarium van het Hwange Colliery-ziekenhuis en nadat zijn vrouw hem had geïdentificeerd, vervoerde ze zijn overblijfselen naar Zuid-Afrika om te worden begraven.

Hunter Steve Scott, die zichzelf omschreef als een vriend van Botha, kondigde zijn overlijden aan op Twitter, en de dochter van Botha bevestigde ook zijn overlijden aan de BBC, maar gaf geen details.
Het Facebook-bericht over zijn dood leidde tot gemengde emoties bij mensen, en terwijl zijn collega-jagers reageerden met hun condoleances en hem een ​​”houndsman van wereldklasse” noemden, lieten velen harde opmerkingen achter op de foto’s van de Bothas vanwege zijn beroep als jager.

Van alle dieren in Afrika lijkt geen enkele de aandacht van de grote jager te trekken, zoals de Big Five, een term die werd bedacht door groot wild jagers, die verwijst naar de vijf moeilijkste dieren in Afrika om te voet te jagen: de olifant, Kaapse buffel, leeuw, neushoorn en luipaard.

Volgens John Taylor, auteur van “Big Game and Big Game Rifles” en een ivoor jager op zich, vertaalt de ‘jacht op groot wild op het Afrikaanse continent” zich naar een jacht op gevaarlijk wild.

Hij beweert dat niemand de jager zo snel en zo volledig kan omdraaien als de leden van de Big Five, en de resulterende stroom adrenaline is de essentie van datgene wat zoveel jagers naar Afrika brengt.

Bronnen:

www.boredpanda.com
time.com
www.tbbiggamehounds.co.za
en.wikipedia.org
www.africanskyhunting.co.za

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Topperwtjes!
Next Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

You might also like

Algemeen

Zo word je honderd: twaalf tips voor een lang leven

Luister naar dit artikel Honderd worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk helpt het om niet te roken, met mate te drinken en voldoende te

Artikelen

Landelijke hoofdluisbestrijding van start !

Luister naar dit artikel De scholen zijn weer begonnen, maar ook op het werk wordt het weer drukker. Na alle felicitaties en geknuffel is er een hoofdrolspeler die letterlijk de

Algemeen

Ze werd ’s ochtends wakker en er liep pus uit haar ogen. De oorzaak ligt bij een simpel product van de drogist.

Luister naar dit artikel Dit is Tylah Durie. Ze is 16 jaar en komt uit Victoria, Australië. Ze is een doodgewone tiener die doodgewone tienerdingen doet. Zo is ze bijvoorbeeld