*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Kan aloë vera worden gebruikt om sepsis te behandelen?
april 18, 2019 3162 Views

Kan aloë vera worden gebruikt om sepsis te behandelen?

Sepsis is een ernstige aandoening die kan leiden tot orgaanfalen of de dood als deze niet onmiddellijk wordt behandeld. Een team van onderzoekers uit China en Japan onderzocht de natuurlijke behandelingen voor deze ziekte en ontdekte dat metabolieten in de aloë vera-plant mogelijk kunnen worden gebruikt om het te behandelen.

In hun studie keken ze naar de ontstekingsremmende effecten van aloë-metabolieten, in het bijzonder polyfenolische anthanoïden, tegen sepsis in laboratorium- en dierproeven. Eerdere studies hebben aangetoond dat polyfenolische anthranoïden uitgebreid worden afgebroken tot glucuroniden en sulfaatmetabolieten door de darm en de lever. Het ontstekingsremmende vermogen van aloëmetabolieten is echter niet onderzocht.

Voor het onderzoek behandelde het onderzoeksteam macrofagen en septische muizen met lipopolysacchariden (LPS) om ontsteking te induceren. Daarna behandelden ze de cellen en muizen met aloe-metabolieten. Na verschillende tests te hebben gebruikt om de ontsteking vast te stellen, ontdekte het Chinese en Japanse onderzoeksteam dat aloëmetabolieten de expressie van induceerbare stikstofoxidesynthase (iNOS) en door mitogeen geactiveerde proteïnekinasen (MAPK’s) onderdrukten. Aloë-metabolieten verlaagden ook de productie van pro-inflammatoire cytokines en stikstofmonoxide.

In het muismodel van sepsis ontdekten ze dat de behandeling met aloë het stikstofmonoxide-gehalte significant verlaagde en beschermende effecten vertoonde tegen sepsis-gerelateerde sterfte. De ontstekingsremmende effecten van aloe-metabolieten kunnen worden geassocieerd met de remming van ontstekingsmediatoren.

Op basis van de bevindingen van de studie concludeerden het Chinese en Japanse onderzoeksteam dat aloë vera kan worden gebruikt bij de behandeling en preventie van sepsis. Deze bevindingen werden gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine.

Wat u moet weten over sepsis

Sepsis treedt op wanneer de reactie van het lichaam op een infectie zijn eigen weefsels en organen beschadigt. Hoewel sepsis een specifieke aandoening op zich is, wordt deze meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie in het bloed, genaamd septikemie.

Sepsis kan bij iedereen voorkomen, maar kinderen en ouderen lopen een groter risico. Mensen met een verzwakt immuunsysteem; mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, nier- of leverziekte, AIDS en kanker; en degenen met een ernstige wond zoals ernstige brandwonden hebben ook een verhoogd risico op sepsis. De tekenen en symptomen van sepsis na een slechte infectie zijn vaak subtiel en kunnen worden verward met die van andere ernstige ziekten. Er kan echter een sepsis worden vermoed als een persoon het volgende ervaart:

Koorts met rillingen en rillingen
Snelle hartslag
Snelle ademhaling
Ongebruikelijke niveaus van zweten
Huid die ongewoon warm of koud aanvoelt

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schatten in dat minstens 1,7 miljoen volwassenen in de VS elk jaar sepsis ontwikkelen. Bovendien sterven bijna elk jaar 270.000 Amerikanen aan sepsis.

Andere toepassingen voor aloë vera

Al duizenden jaren wordt de aloë vera-plant voor medicinale doeleinden gebruikt. Hier zijn enkele van de voordelen voor de gezondheid:

Houdt de huid gezond: Aloë vera wordt vaak gebruikt in de huidverzorging vanwege het vermogen om de huid helder en gehydrateerd te houden. Het wordt ook gebruikt als een topische behandeling voor brandwonden.

Kan kanker afweren: de bladeren van de aloë vera-plant bevatten een samenstelling genaamd aloë-emodine, die de groei van borstkanker kan vertragen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.

Behandelt spijsverteringsproblemen: deze vetplant wordt beschouwd als een natuurlijk laxeermiddel. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij de spijsvertering en constipatie verlicht. Het kan ook worden gebruikt om maagzuur te verlichten. Het mag echter niet worden gebruikt door mensen met de ziekte van Crohn, colitis of aambeien, omdat het buikkrampen en diarree kan veroorzaken.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Aloë vera-sap kan gunstig zijn voor mensen met type 2-diabetes. Een studie gepubliceerd in Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacy suggereerde dat het consumeren van twee eetlepels aloë vera sap eenmaal daags de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Deze bevindingen werden ondersteund door een andere studie gepubliceerd in Phytotherapy Research dat pulpextract gebruikte.

Bronnen:

Science.news

MedicalNewsToday.com

CDC.gov

Healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet
Next 4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen

About author

You might also like