Kan aloë vera worden gebruikt om sepsis te behandelen?
april 18, 2019 4434 Views

Kan aloë vera worden gebruikt om sepsis te behandelen?

Luister naar dit artikel

Sepsis is een ernstige aandoening die kan leiden tot orgaanfalen of de dood als deze niet onmiddellijk wordt behandeld. Een team van onderzoekers uit China en Japan onderzocht de natuurlijke behandelingen voor deze ziekte en ontdekte dat metabolieten in de aloë vera-plant mogelijk kunnen worden gebruikt om het te behandelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In hun studie keken ze naar de ontstekingsremmende effecten van aloë-metabolieten, in het bijzonder polyfenolische anthanoïden, tegen sepsis in laboratorium- en dierproeven. Eerdere studies hebben aangetoond dat polyfenolische anthranoïden uitgebreid worden afgebroken tot glucuroniden en sulfaatmetabolieten door de darm en de lever. Het ontstekingsremmende vermogen van aloëmetabolieten is echter niet onderzocht.

Voor het onderzoek behandelde het onderzoeksteam macrofagen en septische muizen met lipopolysacchariden (LPS) om ontsteking te induceren. Daarna behandelden ze de cellen en muizen met aloe-metabolieten. Na verschillende tests te hebben gebruikt om de ontsteking vast te stellen, ontdekte het Chinese en Japanse onderzoeksteam dat aloëmetabolieten de expressie van induceerbare stikstofoxidesynthase (iNOS) en door mitogeen geactiveerde proteïnekinasen (MAPK’s) onderdrukten. Aloë-metabolieten verlaagden ook de productie van pro-inflammatoire cytokines en stikstofmonoxide.

In het muismodel van sepsis ontdekten ze dat de behandeling met aloë het stikstofmonoxide-gehalte significant verlaagde en beschermende effecten vertoonde tegen sepsis-gerelateerde sterfte. De ontstekingsremmende effecten van aloe-metabolieten kunnen worden geassocieerd met de remming van ontstekingsmediatoren.

Op basis van de bevindingen van de studie concludeerden het Chinese en Japanse onderzoeksteam dat aloë vera kan worden gebruikt bij de behandeling en preventie van sepsis. Deze bevindingen werden gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine.

Wat u moet weten over sepsis

Sepsis treedt op wanneer de reactie van het lichaam op een infectie zijn eigen weefsels en organen beschadigt. Hoewel sepsis een specifieke aandoening op zich is, wordt deze meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie in het bloed, genaamd septikemie.

Sepsis kan bij iedereen voorkomen, maar kinderen en ouderen lopen een groter risico. Mensen met een verzwakt immuunsysteem; mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes, nier- of leverziekte, AIDS en kanker; en degenen met een ernstige wond zoals ernstige brandwonden hebben ook een verhoogd risico op sepsis. De tekenen en symptomen van sepsis na een slechte infectie zijn vaak subtiel en kunnen worden verward met die van andere ernstige ziekten. Er kan echter een sepsis worden vermoed als een persoon het volgende ervaart:

Koorts met rillingen en rillingen
Snelle hartslag
Snelle ademhaling
Ongebruikelijke niveaus van zweten
Huid die ongewoon warm of koud aanvoelt

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schatten in dat minstens 1,7 miljoen volwassenen in de VS elk jaar sepsis ontwikkelen. Bovendien sterven bijna elk jaar 270.000 Amerikanen aan sepsis.

Andere toepassingen voor aloë vera

Al duizenden jaren wordt de aloë vera-plant voor medicinale doeleinden gebruikt. Hier zijn enkele van de voordelen voor de gezondheid:

Houdt de huid gezond: Aloë vera wordt vaak gebruikt in de huidverzorging vanwege het vermogen om de huid helder en gehydrateerd te houden. Het wordt ook gebruikt als een topische behandeling voor brandwonden.

Kan kanker afweren: de bladeren van de aloë vera-plant bevatten een samenstelling genaamd aloë-emodine, die de groei van borstkanker kan vertragen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.

Behandelt spijsverteringsproblemen: deze vetplant wordt beschouwd als een natuurlijk laxeermiddel. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij de spijsvertering en constipatie verlicht. Het kan ook worden gebruikt om maagzuur te verlichten. Het mag echter niet worden gebruikt door mensen met de ziekte van Crohn, colitis of aambeien, omdat het buikkrampen en diarree kan veroorzaken.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Aloë vera-sap kan gunstig zijn voor mensen met type 2-diabetes. Een studie gepubliceerd in Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacy suggereerde dat het consumeren van twee eetlepels aloë vera sap eenmaal daags de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Deze bevindingen werden ondersteund door een andere studie gepubliceerd in Phytotherapy Research dat pulpextract gebruikte.

Bronnen:

Science.news

MedicalNewsToday.com

CDC.gov

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Klaar om te stoppen met eten van toegevoegde suikers? Hier zijn 6 geweldige dingen die gebeuren als je dat doet
Next 4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen

You might also like

Natuurlijk genezen

Stop knoflook in je mond en laat het daar gedurende 30 minuten. De resultaten zijn ongelooflijk!

Luister naar dit artikel Knoflook heeft een breed toepassingsgebied. Het is een van de beste natuurlijke alternatieve geneesmiddelen. Een teentje knoflook bevat veel voedingsstoffen en heeft verbazingwekkende effecten op uw

Natuurlijk genezen

20 voedingsmiddelen die het prikkelbare darm syndroom erger maken

Luister naar dit artikel Ongeveer 15% van de mensen in de VS heeft last van het prikkelbare darm syndroom (IBS), een chronische functionele gastro-intestinale aandoening. Steun Naturotheek: Alleen via uw

Natuurlijk genezen

Je hoeft slechts een paar kruiden door je tandpasta te doen voor DIT resultaat!

Luister naar dit artikel Als ik iets aantrekkelijk vind is het wel een stralende lach. Lachen is gezond en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Maar er