*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Kan light frisdrank je doden? Studies tonen aan dat sommige mensen aspartaam niet kunnen verteren

Kan light frisdrank je doden? Studies tonen aan dat sommige mensen aspartaam niet kunnen verteren

Light frisdrank, ondanks de naam, is niet beter voor u dan gewone frisdrank. In feite kan het zelfs dodelijk zijn voor bepaalde mensen.

Light frisdrank bevat aspartaam, een kunstmatige zoetstof die 200 keer zoeter is dan tafelsuiker. Hoewel zowel tafelsuiker (of sucrose) als aspartaam ​​dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten, hebben fabrikanten slechts een kleine hoeveelheid van de laatste nodig in frisdrank. Dit verklaart hoe ze in staat zijn om het aantal calorieën in light frisdrank laag te houden.

Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden aspartaam ​​is echter gevaarlijk voor mensen met fenylketonurie (PKU). Degenen met PKU hebben een defect in het gen waarvan het eiwitproduct fenylalanine afbreekt, een aminozuur dat in eiwitten wordt aangetroffen. Aspartaam ​​wordt ook in het lichaam omgezet in fenylalanine. Een opeenhoping van fenylalanine kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Voor mensen met PKU betekent dit het volgen van een levenslang dieet dat hun inname van eiwitten en aspartaam ​​beperkt.

Naast light frisdrank, bevatten andere voedingsmiddelen en dranken die aspartaam ​​bevatten suikervrij snoep, suikervrij ijs, caloriearme yoghurt, caloriearm vruchtensap en kauwgom.

Andere gezondheidsrisico’s die verband houden met aspartaam

Aspartaam ​​is de afgelopen jaren een bron van controverse geworden vanwege de vele gezondheidsbedreigingen die het naar verluidt vormt. Hieronder staan ​​drie ernstige gezondheidsproblemen vermeld die verband houden met de consumptie van aspartaam:

1. Aspartaam ​​kan het risico op obesitas verhogen

Hoewel aspartaam ​​doorgaans wordt gebruikt in voedingsmiddelen en dranken die op de markt worden gebracht voor gewichtsverlies, hebben studies geen bewijs gevonden dat zoetstoffen zoals aspartaam ​​effectief zijn voor gewichtsbeheersing.

Integendeel, onderzoek bracht een overtuigend verband aan het licht tussen een significante toename van lichaamsgewicht en middelomtrek en regelmatige inname van aspartaam.

2. Aspartaam ​​beïnvloedt de metabolische gezondheid

Volgens een beoordeling uit 2013 van onderzoeken naar kunstmatige zoetstoffen, kan aspartaam ​​het risico op het ontwikkelen van stofwisselingsziekten zoals diabetes type 2 aanzienlijk verhogen.

De review suggereerde dat regelmatige consumptie van voedsel of dranken met aspartaam ​​ervoor zorgt dat het lichaam niet langer calorie-inname verwacht als reactie op zoete smaken. Uiteindelijk wordt het lichaam niet meer in staat suikers af te breken wanneer ze in de darmen terechtkomen. Dit kan leiden tot glucose-intolerantie en uiteindelijk tot diabetes.

3. Aspartaam ​​beïnvloedt de eetlust

Studies suggereren dat zoetstoffen zoals aspartaam ​​ook de eetlust ernstig kunnen verhogen – zoete smaken geven het lichaam aan dat voedsel de darmen binnendringt. Het lichaam verwacht calorieën te ontvangen en een signaal te geven wanneer de persoon moet stoppen met eten door gevoelens van volheid te bevorderen.

Ditzelfde proces vindt plaats wanneer iemand voedsel en dranken met zoetstoffen consumeert, behalve dat het lichaam veel minder calorieën binnenkrijgt dan het nodig heeft om een ​​vol gevoel te krijgen. Uiteindelijk zal het lichaam het verband tussen calorieën en zoete smaken afleren.

Als een persoon op dat moment calorierijk voedsel zou eten, zou hij of zij het waarschijnlijk moeilijk hebben om zich vol te voelen. Dit kan de persoon op de lange termijn vatbaar maken voor te veel eten of tussendoortjes tussen de maaltijden door.

Gezonde alternatieven voor frisdrank

Omdat kunstmatige zoetstofconsumptie gepaard gaat met tal van gezondheidsrisico’s, is het beter om voor gezondere dranken te kiezen. Hieronder staan ​​gezonde en heerlijke frisdrankalternatieven:

Met citrus doordrenkt water – Het infunderen van water met schijfjes citroen of sinaasappel is een geweldige manier om het op smaak te brengen zonder suiker te gebruiken.

Groene thee – Serveer groene thee warm voor een kalmerende kruidendrank of serveer het koud voor een smakelijke, caloriearme drank.

Groentesap – Meng groene bladgroenten tot een gezond sap vol voedingsstoffen.

Havermelk – Plantaardige melkvervangers zoals haver- en amandelmelk zorgen voor caloriearme dranken boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de botten.

Kombucha – Kombucha is een gefermenteerde theedrank gevuld met probiotica die helpen bij de spijsvertering.

Kokoswater – Ongezoet kokoswater bevat elektrolyten die je gehydrateerd houden.

Bronnen: FDA.gov, MayoClinic.org, BirminghamMail.co.uk, MedicalNewsToday.com, EverydayHealth.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Hier leest u hoe u uw dopaminegehalte op natuurlijke wijze kunt verhogen
Next Oud kruidengeneesmiddel dat is ontworpen om de schadelijke negatieve effecten van stress en angst te blokkeren

You might also like

Algemeen

7 onverwachte en fantastische redenen om vaker “intiem” te zijn met je partner!

We gaan het vandaag even hebben over de voordelen van de daad tussen twee mensen die om elkaar geven. Je weet wel wat ik bedoel! We gaan het hebben over

Algemeen

Met DEZE tips voorkom je die vervelende muggenbulten!

Heerlijk dat het weertje een beetje meewerkt deze week. We konden weer even genieten van een terrasje met een lekker koud drankje. Een nadeel hieraan zijn helaas wel al die

Algemeen

Waarschijnlijk ontdooi je voedsel al je hele leven op de verkeerde manier

De meeste mensen halen eten dat ze willen ontdooien de avond ervoor uit de vriezer en leggen het in de koelkast. Zo ontdooit het met de minste kans op voedselvergiftiging