Oud kruidengeneesmiddel dat is ontworpen om de schadelijke negatieve effecten van stress en angst te blokkeren

Oud kruidengeneesmiddel dat is ontworpen om de schadelijke negatieve effecten van stress en angst te blokkeren

Luister naar dit artikel

Volgens de Anxiety and Depression Association of America lijden momenteel meer dan 40 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten aan angst- en slaapstoornissen. Deze problemen kunnen veroudering versnellen en zelfs het leven verkorten, waarbij experts hartaandoeningen, immuundeficiënties, spijsverteringsaandoeningen, diabetes en obesitas noemen als enkele van de aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt of waaraan stress kan bijdragen. In feite is stress zo wijdverbreid – en zo schadelijk – dat experts schatten dat de aandoening een rol speelt bij 75 tot 90 procent van alle eerstelijnsbezoeken!


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het goede nieuws is dat een oud ayurvedisch kruid, ashwagandha, de schadelijke effecten van stress kan blokkeren, terwijl het de niveaus van kalmerende chemische boodschappers, bekend als neurotransmitters, in evenwicht houdt. Laten we eens kijken naar enkele van de meest veelbelovende voordelen van ashwagandha.

Dankzij zijn unieke verbindingen biedt ashwagandha meerdere opmerkelijke gezondheidsvoordelen

Ashwagandha, botanisch bekend als Withania somnifera en ook wel winterkers of Indiase ginseng genoemd, wordt door onderzoekers geclassificeerd als een adaptogeen: een stof die de gezondheid bevordert en het lichaam helpt om te gaan met de effecten van stress.

De ayurvedische geneeskunde heeft ashwagandha ook hoog in het vaandel staan, waardoor het kruid de belangrijke aanduiding “rasayana” krijgt, een geneesmiddel dat zo heilzaam is dat het de veroudering vertraagt ​​en zelfs het leven verlengt. Wetenschappers zeggen dat ashwagandha zijn therapeutische eigenschappen te danken heeft aan het hoge gehalte aan withanoliden, een groep van nature voorkomende steroïden met ziektebestrijdende eigenschappen.

Naast de andere eigenschappen is ashwagandha neuroprotectief, anti-angst, antidepressivum, antidiabeticum, ontstekingsremmend en anti-obesitas. En er is een wetenschappelijke basis voor de kalmerende effecten van Ashwagandha. Onderzoek toont aan dat het zenuwcelreceptoren activeert voor GABA, een neurotransmitter die nodig is voor een rustige stemming en een goede nachtrust.

Een van de belangrijkste voordelen van ashwagandha is het vermogen om bescherming te bieden tegen de afbraak van acetylcholine – een neurotransmitter die essentieel is voor leren en geheugen – op een manier die vergelijkbaar is met Aricept, een farmaceutisch medicijn dat bedoeld is om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te behandelen.

Doorbreek de cyclus van chronische stress door dit ayurvedische kruid aan te vullen

Angst en zwaarlijvigheid – die vaak gepaard gaan met op stress gebaseerd eten en hunkeren naar voedsel – zijn met elkaar verbonden. Uit peer-reviewed onderzoek blijkt echter dat ashwagandha kan helpen.

In een dubbelblinde studie gepubliceerd in Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, kregen 52 proefpersonen onder chronische stress gedurende acht weken 600 mg ashwagandha-extract per dag of een placebo.

Het team ontdekte dat de proefpersonen die Ashwagandha-extract kregen, verlaagde niveaus van cortisol, het “stresshormoon”, vertoonden, samen met een vermindering van hunkeren naar voedsel. De deelnemers rapporteerden ook een betere kwaliteit van leven en een verbeterd welzijn, waardoor het team aanbeveelt Ashwagandha te gebruiken voor gewichtsbeheersing bij personen die onder chronische stress verkeren.

In een aparte studie gepubliceerd in het Indian Journal of Psychological Medicine kregen patiënten met chronische stress gedurende 60 dagen tweemaal daags 300 mg ashwagandha. Net als de deelnemers aan de eerste studie, hadden de patiënten een verlaagde bloedspiegel van cortisol en lagere scores op stress-beoordelingsschalen.

De onderzoekers concludeerden dat ashwagandha “op een veilige en effectieve manier de weerstand tegen stress verbeterde” en ook de kwaliteit van leven verbeterde.

Volgens voorlopig onderzoek kan dit medicinale kruid de cognitie helpen verbeteren

De ziekte van Alzheimer, die momenteel meer dan 5 miljoen Amerikanen treft, omvat verstoringen in de communicatie tussen neuronen – de hersencellen die chemische berichten verzenden en ontvangen. Verlies van geheugen, taal en redeneervermogen zijn het tragische resultaat.

Bemoedigend is dat voorlopige studies het vermogen van withanolides in ashwagandha ondersteunen om beschadigde neuronen te reconstrueren en neurieten te regenereren, de structuren die de communicatie tussen zenuwcellen bevorderen. Met andere woorden, withanolides zou in staat kunnen zijn om een ​​soort “reparatietaak” uit te voeren op cellulair niveau.

Dit vermogen werd ondersteund door een dierstudie, “Neuritische regeneratie en synaptische reconstructie geïnduceerd door withanolide A”, gepubliceerd in British Journal of Pharmacology. Het onderzoek, uitgevoerd op muizen met laboratoriumgeïnduceerde geheugentekorten, toonde aan dat withanolide A een significante regeneratie van axonen en dendrieten in de hersenschors en hippocampus veroorzaakte, waardoor de uiterst belangrijke synapsen werden hersteld. En de regeneratie ging gepaard met op zijn minst gedeeltelijk herstel van het geheugen.

Natuurlijk zijn er menselijke studies nodig om te bepalen of Ashwagandha dezelfde prestaties kan leveren in de menselijke hersenen. Als dat het geval is, kan het een sleutelrol spelen bij de bescherming tegen neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Er is al wat onderzoek gedaan naar de voordelen van ashwagandha voor de menselijke cognitie, en dit heeft bemoedigende resultaten opgeleverd. In een veelbelovende studie bleken ashwagandha-extracten de mentale functie te verbeteren bij mensen met milde cognitieve stoornissen.

Is Ashwagandha beter dan psychotherapie? Studie trekt onverwachte conclusies

Een aparte dubbelblinde studie gepubliceerd in PLOS One omvatte 75 deelnemers met matige tot ernstige angst. De vrijwilligers kregen ofwel een natuurgeneeskundige kuur – met dieetadvies, diepe ademhalingsoefeningen, dagelijkse doseringen van ashwagandha en een multivitamine – of een protocol bestaande uit conventionele psychotherapie, diepe ademhalingsoefeningen en placebopillen.

Het team gebruikte de Beck Anxiety Inventory en andere psychologische tests om angstniveaus, geestelijke gezondheid en kwaliteit van leven te evalueren. De resultaten waren duidelijk – en indrukwekkend.

De ashwagandha-groep verminderde hun angstscores met 55 procent, terwijl degenen die psychotherapie hadden gekregen hun angst slechts met 35 procent verminderden. De ashwagandha-groep zag ook meer verbetering op het gebied van concentratie, sociaal functioneren en vitaliteit.

Hoewel beide methoden aanzienlijk hebben bijgedragen aan het verminderen van angstgevoelens (zonder nadelige effecten), presteerde ashwagandha beter dan psychotherapie – een van de meest gerespecteerde technieken bij psychiatrische behandeling.

Als je ashwagandha wilt proberen om angst en stress te verminderen, adviseren experts om een ​​organisch extract te kiezen dat gestandaardiseerd is om 1 tot 10 procent withanolides te bevatten. Natuurlijke genezers bevelen doorgaans hoeveelheden van 300 tot 600 mg per dag aan.

Hoewel niemand te allen tijde alle stressvolle situaties kan vermijden, kan ashwagandha helpen de schadelijke effecten op het lichaam te neutraliseren. Als extra bonus is dit veelzijdige kruid vrij van de giftige bijwerkingen en het potentieel voor verslaving die gepaard gaan met farmaceutische middelen tegen angststoornissen – waardoor het een effectieve oplossing is voor angstgevoelens – en een duidelijke “win / win”.

bronnen:

LifeExtension.com
NIH.gov
NIH.gov
NIH.gov
Journals.plos.org

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kan light frisdrank je doden? Studies tonen aan dat sommige mensen aspartaam niet kunnen verteren
Next Voel je de "lockdown blues?" Een simpele keuze kan een VERRASSEND effect hebben op uw emotionele gezondheid

You might also like

Natuurlijk genezen

Prebiotica kunnen helpen bij het bestrijden van melanoom door anti-tumor immuniteit te activeren

Luister naar dit artikel Wetenschappers van Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute hebben aangetoond dat twee prebiotica, mucine en inuline, de groei van melanoom bij muizen vertraagden door het vermogen

Natuurlijk genezen

Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor pijnverlichting – bekijk uw beste opties

Luister naar dit artikel Etherische oliën zitten boordevol krachtige bioactieve eigenschappen die werken tegen infectie, ontsteking en zelfs ziekten zoals diabetes, volgens een recente recensie gepubliceerd in het Journal of

Natuurlijk genezen

Alternatieve geneeswijze: reflexologie ‘net zo effectief als pijnstillers’

Luister naar dit artikel Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.