*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Prebiotica kunnen helpen bij het bestrijden van melanoom door anti-tumor immuniteit te activeren

Prebiotica kunnen helpen bij het bestrijden van melanoom door anti-tumor immuniteit te activeren

Wetenschappers van Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute hebben aangetoond dat twee prebiotica, mucine en inuline, de groei van melanoom bij muizen vertraagden door het vermogen van het immuunsysteem om kanker te bestrijden te stimuleren. In tegenstelling tot probiotica, levende bacteriestammen, zijn prebiotica ‘voedsel’ voor bacteriën en stimuleren ze de groei van diverse nuttige populaties. De studie, die vandaag in Cell Reports is gepubliceerd, levert verder bewijs dat darmmicroben een rol spelen bij het vormgeven van de immuunrespons op kanker en ondersteunt inspanningen om het darmmicrobioom te richten op het verbeteren van de effectiviteit van kankertherapie.

Het onderzoek opent specifiek nieuwe wegen om te voorzien in belangrijke onvervulde klinische behoeften bij melanoom, omdat het de mogelijke impact van prebiotica op de controle van tumorgroei en therapieresistentie benadrukt.

“Eerdere studies hebben aangetoond dat prebiotica tumorgroei beperken, maar tot nu toe is het mechanisme waarmee ze dit doen onduidelijk”, zegt Ze’ev Ronai, Ph.D., professor in het Tumor-initiatie- en onderhoudsprogramma van Sanford Burnham Prebys en senior auteur van de studie. “Onze studie toont voor het eerst aan dat prebiotica de groei van kanker beperken door de immuniteit tegen tumoren te verbeteren. De studie ondersteunt de verdere verkenning van de potentiële voordelen van prebiotica bij de behandeling van kanker of het verbeteren van huidige therapieën. ”

Ronai waarschuwt dat deze bevindingen veel meer onderzoek vereisen voordat enige evaluatie bij mensen met kanker wordt overwogen.

“Prebiotica vormen een krachtig hulpmiddel om darmmicrobiomen te herstructureren en bacteriën te identificeren die bijdragen aan de immuniteit tegen kanker,” zegt Scott Peterson, Ph.D., professor in het Tumor Micro- en kankerimmunologieprogramma van Sanford Burnham Prebys en co-overeenkomstige auteur van de studie. “De wetenschappelijke vooruitgang die we hier boeken, brengt ons dichter bij het idee om prebiotica te implementeren in hypermoderne behandelingen voor kanker.”

Aldus Jennifer Wargo, M.D. universitair hoofddocent chirurgische oncologie en genomische geneeskunde aan het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas,

Immunotherapieën en gerichte behandelingen zoals MEK-remmers helpen mensen met melanoom, maar niet iedereen. Terwijl sommige patiënten op therapie reageren, doen anderen dat niet. Bovendien ontwikkelen veel patiënten resistentie tegen behandeling die alternatieve medicijncombinaties vereist. Het manipuleren van het microbioom met prebiotica kan een nuttige aanvulling zijn op de huidige behandelingsschema’s en de bevindingen van vandaag moeten verder worden getest in onafhankelijke modellen en systemen.

In het onderzoek probeerden de wetenschappers specifieke prebiotica te identificeren die de groei van goede bacteriën bevorderen en antitumorimmuniteit activeren. Gebaseerd op eerdere studies uitgevoerd in een laboratoriumschaal, kwamen ze terecht op mucine, een eiwit dat deel uitmaakt van het slijm in onze darm en andere weefsels; en inuline, een vezel die voorkomt in planten zoals asperges en uien.

De onderzoekers begonnen vervolgens aan een reeks onderzoeken waarbij ze muizen, respectievelijk mucine of inuline in hun water en voedsel, voedden en vervolgens melanoom- of darmkankercellen transplanteerden om het effect van de prebiotica te bepalen. Hun experimenten toonden aan dat:

De groei van melanoom werd vertraagd in de muizen die mucine of inuline ontvingen, terwijl de groei van een darmkankercellijn alleen werd vertraagd in muizen die inuline ontvingen.
Muizen met melanoom die een van beide prebiotica ontvingen, vertoonden een toename van het aandeel cellen van het immuunsysteem dat de tumor was geïnfiltreerd – wat aangeeft dat de prebiotica het vermogen van het immuunsysteem om de kanker aan te vallen verbeterden.
De microbiota-gemeenschappen van de muizen die de prebiotica ontvingen werden veranderd. Belangrijk is dat mucine en inuline verschillende bacteriepopulaties creëerden, hoewel ze in beide gevallen anti-tumor immuniteit konden induceren – wat aangeeft dat de verschillende werkingsmechanismen van deze prebiotica gunstig zijn voor het stimuleren van anti-tumor immuniteit.
NRAS-mutant melanoom wordt behandeld met een MEK-remmer, wat vaak resulteert in tumoren die resistentie tegen dit medicijn ontwikkelen. Muizen met NRAS-mutant melanoom die inuline kregen, konden de ontwikkeling van resistentie tegen behandeling met een MEK-remmer vertragen.
Muizen met een “koude” BRAF-mutante melanoomtumor, wat betekent dat deze gedeeltelijk reageert op de therapie met immuuncontrolepunten, reageerden even goed op de prebiotica als therapie met immuuncontrolepunten.
“Onze bevindingen zijn een stap vooruit in ons begrip van hoe bepaalde prebiotica de tumorgroei beïnvloeden, maar we passen deze verre van mensen toe,” zegt Ronai. “Toekomstige studies moeten worden uitgevoerd in meer complexe diermodellen met verschillende genetische achtergronden en leeftijden om de complexe aard van menselijke tumoren aan te pakken voordat we kunnen overwegen om deze prebiotica bij mensen te evalueren.”

Bronnen:

Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute

Journal article

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Vijf therapeutische effecten van honing bij de behandeling van wonden en infecties
Next Waarom het branden van de verkeerde kaars je gezondheid kan vernietigen

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe u op natuurlijke wijze van de sinus-infectie van uw kind af kunt komen

Een sinus-infectie, ook bekend als sinusitis, is een veel voorkomende aandoening, zowel bij volwassenen als bij kinderen. De laatste is echter gevoeliger voor infecties en zou meer zorg nodig hebben

Natuurlijk genezen

De bewezen gezondheidsvoordelen van rode bieten

Al jaren voeg ik bieten toe aan mijn voedingspatroon. Net zoals vele Nederlanders vond ik bieten vroeger maar saai. Dat veranderde snel toen ik leerde hoe extreem gezond dit knolgewas

Natuurlijk genezen

Paardebloem thee vernietigt kankercellen

Dat felle gele onkruid dat bloeit op de gazons van hele voorsteden elk voorjaar kan binnenkort bekend worden als meer dan alleen een lente overlast. Een voorgestelde klinische studie zal