Hier leest u hoe u uw dopaminegehalte op natuurlijke wijze kunt verhogen

Hier leest u hoe u uw dopaminegehalte op natuurlijke wijze kunt verhogen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als het gaat om de chemische boodschappers van de hersenen (neurotransmitters), is niets te vergelijken met dopamine.

Een neurotransmitter die de plezier- en beloningscentra van de hersenen activeert, dopamine speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van motivatie, mentale energie en drive. Vanwege de effecten op de pleziercentra van de hersenen, is het niet verwonderlijk dat veel ongezonde en zelfs gevaarlijke gewoonten, zoals drugsgebruik en gokken, enigszins worden geassocieerd met dopamine.

Maar volgens experts zijn er veilige en natuurlijke manieren om uw dopaminegehalte te verhogen, waarvan de meeste natuurlijke plantaardige stoffen en kruidensupplementen nemen. Hier zijn er een paar:

Fluweelboon (Mucuna pruriens)

Fluweelboon, ook wel bekend als cowage, is een tropische peulvrucht die L-dopa, een dopamine-precursor, bevat. Er wordt gezegd dat het de stemming, het geheugen, de algehele gezondheid van de hersenen en zelfs het libido verbetert. Het wordt ook beschouwd als een mogelijke behandelingsoptie voor Parkinson, een ziekte die wordt gekenmerkt door lage dopaminegehaltes.

Haarmosboom (Ginkgo biloba)

Ginkgo is een van de meest gebruikte kruidensupplementen ter wereld. Het wordt gebruikt voor een breed scala aan hersengerelateerde aandoeningen, zoals geheugenverlies, hersenmist, depressie en angst. Volgens studies zijn de hersenondersteunende eigenschappen van ginkgo gekoppeld aan het vermogen om de omzetting van dopamine en serotonine te verhogen.

Bovendien helpt ginkgo ook stress en angst te verminderen door de niveaus van het stresshormoon cortisol in het lichaam te verlagen.

Waterhysop (Bacopa monnieri)

Bacopa wordt traditioneel in de Ayurveda gebruikt als hersentonicum. Onderzoek suggereert dat het het vermogen heeft om het geheugen, het leren en de concentratie bij individuen te verbeteren. Bacopa is geclassificeerd als een adaptogeen, een stof die de effecten van stress op het lichaam verzacht en zelfs teniet doet.

Volgens deskundigen werkt dit kruid door de dopamine- en serotoninespiegels in evenwicht te brengen en de cortisolspiegel in het lichaam te verlagen.

Gember (Zingiber officinale)

Gember, een van ‘s werelds meest populaire specerijen, heeft krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen dankzij de rijke voorraad shogaols en gingerols. Deze verbindingen hebben het vermogen om de hersenen te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Wat nog belangrijker is, is dat gember de niveaus van dopamine en serotonine in de hersenen reguleert, wat de kalmerende en kalmerende eigenschappen van gemberthee verklaart.

Kurkuma (Curcuma longa)

Net als zijn neefje gember, is de schitterend gekleurde kurkuma een krachtig supplement dat je kunt nemen als je een optimale hersengezondheid wilt behouden. Dit komt omdat kurkuma grote hoeveelheden van de antioxidant curcumine bevat, dat bekend staat om zijn indrukwekkende vermogen om dopamine- en serotoninespiegels te verhogen.

Vanwege zijn sterke, aardse en bittere smaak wordt kurkuma normaal gesproken gebruikt als specerij bij het koken of als supplement in capsulevorm. Mocht u besluiten om kurkuma-capsules te nemen, zoek er dan een met piperine. Piperine is een stof die voorkomt in zwarte peper en waarvan bekend is dat het de opname van curcumine met wel 2.000 procent verhoogt. Wilt u zekr zijn van 100% opname van Curcumine, dan is curcumine water een uitstekende manier de stof binnen te krijgen

Ginseng (Panax ginseng)

Een van de meest bekende Chinese geneeskrachtige kruiden, de ginsengplant, is populair omdat het bijzonder nuttig is als het gaat om het aanpakken van mentale en cognitieve problemen. Dit komt voornamelijk door het vermogen om de niveaus van dopamine, serotonine en norepinefrine in de hersenen te reguleren.

Afgezien daarvan beschermt ginseng ook de hersencellen die dopamine aanmaken tegen apoptose of celdood. Dit vermogen is volgens deskundigen duidelijker bij drugsverslaafden en personen bij wie de ziekte van Parkinson is vastgesteld.

Oregano-olie (Origanum vulgare)

Behalve dat oregano goed wordt beschouwd als een heerlijk culinair kruid, doet het ook dienst als dopaminesupplement. Volgens experts komt dit door het hoge gehalte aan carvacrol en thymoquinone, twee krachtige antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende stoffen.

Carvacrol, een krachtige neuroprotectieve stof, helpt ook om de dopamine- en serotoninespiegels in de prefrontale cortex en hippocampus te verhogen. Ondertussen is thymoquinone gekoppeld aan een vermindering van de ontsteking van hersenweefsel.

Resveratrol

Als je artikelen hebt gelezen waarin de gezondheidsvoordelen van rode wijn worden aangeprezen, is de kans groot dat die effecten verband houden met resveratrol, een ongelooflijk krachtig polyfenol dat bekend staat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Behalve dat het een antioxidant is, staat resveratrol ook bekend om zijn vermogen om de hersencellen te beschermen die dopamine aanmaken bij Parkinson-patiënten.

Het verhogen van uw dopaminegehalte hoeft geen gevaarlijke en levensbedreigende praktijken te zijn – meestal is het voldoende om gezond voedsel aan uw dieet toe te voegen en natuurlijke supplementen te nemen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Dieetaanpassingen - waaronder meer wijn en kaas - kunnen de cognitieve achteruitgang helpen verminderen, suggereert onderzoek
Next Kan light frisdrank je doden? Studies tonen aan dat sommige mensen aspartaam niet kunnen verteren

You might also like

Natuurlijk genezen

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van pompoenpitten

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Geelwortel net zo sterk als Prozac bij depressies

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

5 voedingsmiddelen die artritispijn helpen verminderen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar