Kaneel: een zoet-pittige traktatie voor het bestrijden van Alzheimer

Kaneel: een zoet-pittige traktatie voor het bestrijden van Alzheimer

Luister naar dit artikel

Kaneel is een veel gebruikt kruid dat wordt verkregen uit de schors van een kaneelboom. Deze schors wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om veel kwalen te behandelen. In een recent onderzoek onderzochten onderzoekers van de Universiteit van Dankook in Zuid-Korea de biologische activiteit van gedroogde kaneelschors (Cinnamomi Cortex Spissus) verkregen van Chinese kaneel (Cinnamomum cassia) op mogelijke toepassing bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer (AD). Ze bestudeerden ook de componenten om hun werkzaamheid tegen AD te bepalen. De resultaten van hun studie, die het vermogen van kaneelschors aantoonde om de productie van beta-amyloïde eiwitten te verminderen, werden gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research.

Beta-amyloïde is een eiwitfragment geassocieerd met AD. De accumulatie van beta-amyloïde plaques tussen neuronen in de hersenen wordt beschouwd als een van de kenmerken van AD. Beta-amyloïde wordt gevormd door bèta-secretase en gamma-secretase, twee enzymen die het amyloïde precursor-eiwit (APP) afbreken en splitsen via de amyloïdogene route. In gezonde hersenen wordt beta-amyloïde afgebroken en geëlimineerd, maar in de hersenen van mensen met AD vormen deze eiwitfragmenten harde, onoplosbare plaques. Aangenomen wordt dat de vorming van bèta-amyloïde plaques en neurofibrillaire klitten bijdraagt ​​aan de cognitieve degeneratie geassocieerd met AD.

Kaneelschors wordt al tientallen jaren gebruikt als smaakmaker en als medicijn. Het kan maagklachten kalmeren, de eetlust stimuleren, menstruatiekrampen verlichten en verkoudheid en griep behandelen. Kaneelschors heeft ook antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition meldde dat kaneel de schade door vrije radicalen verminderde bij mensen met overgewicht die kaneelsupplementen namen. Bij gebruik bij mensen met diabetes type 2 bleek kaneel ook in staat te zijn om niet alleen de bloedsuikerspiegel te verlagen, maar ook het totale cholesterol, lipoproteïne met lage dichtheid en triglyceriden. Met betrekking tot de voedingswaarde vermeldde de USDA National Nutrient Database kaneel als een goede bron van vitamine K, ijzer, calcium, mangaan en voedingsvezels.

Componenten van kaneelschors kunnen de productie van beta-amyloïden stoppen

De remming van de productie van beta-amyloïden is een mogelijke therapeutische benadering van AD. Vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, de onderzoekers veronderstelden dat kaneelschors en de actieve stoffen erin effectief AD zou kunnen voorkomen of behandelen. Om hun hypothese te bevestigen, verkregen ze eerst extracten van kaneelschors met behulp van methanol als extractieoplosmiddel. Toen ze het methanolextract van kaneelschors testten op ovariumcellen van de Chinese hamster die APP stabiel tot expressie brachten, vonden ze dat het de productie van beta-amyloïden aanzienlijk verlaagde, wat een anti-amyloïdogene activiteit suggereert.

Vervolgens gebruikten de onderzoekers open kolomchromatografie en krachtige vloeistofchromatografie voor de bioassay-geleide isolatie van de kaneelschors-extracten. Ze verkregen met succes zes fenylpropanoïden van hen. Deze fenylpropanoïden waren syringaresinol, medioresinol, coumarine, 2-hydroxycinnamaldehyde, cryptamygin A en 3 ‘, 5,7-trimethoxy-epicatechine. Syringaresinol en medioresinol zijn beide lignanen of polyfenolen die vaak in planten voorkomen. Coumarine is een aromatische verbinding die wordt gebruikt als smaakstof, terwijl wordt gemeld dat 2-hydroxycinnamaldehyde antitumoractiviteit heeft. Er is echter niet veel bekend over de biologische activiteiten van cryptamygin A en 3?, 5,7-trimethoxy epicatechine.

Toen ze deze chemicaliën op anti-amyloïdogene activiteit testten, ontdekten de onderzoekers dat medioresinol en cryptamygin A de krachtigste van de zes fenylpropanoïden waren. Medioresinol met vier microgram per milliliter (mg / ml) en cryptamygin Een verminderde bèta-amyloïdproductie met respectievelijk 50 en 60 procent. Ze verminderden ook de hoeveelheden beta-secretase en het proteolytische fragment van APP gekatalyseerd door beta-secretase (sAPPbeta), wat suggereert dat de anti-amyloïdogene activiteit van kaneelschors van hen afkomstig is.

Op basis van deze resultaten concludeerden de onderzoekers dat extracten van kaneelschors potentieel waardevolle anti-amyloïdogene middelen bevatten voor de preventie en behandeling van AD.

Bronnen:

BrightFocus.org

RxList.com

Livestrong.com

ScienceDirect.com

Pubs.ACS.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Curcumine verbetert de symptomen van NAFLD en obesitas
Next Waarschuwing man sterft na een theelepel cafeïnepoeder in proteïne-shake

You might also like

Natuurlijk genezen

Met deze voedingsmiddelen ben je zo van blaasjes en aften af.

Luister naar dit artikel Aften… je kunt er verschrikkelijk veel last van hebben! Een aft of afte is een zweertje in het mondslijmvlies. Het gaat meestal om een klein zweertje

Natuurlijk genezen

Deze vrouw drinkt een maand lang elke dag Baking Soda, resultaat? Super!

Luister naar dit artikel Ben jij al een beetje bekend met bakpoeder, beter bekend als Baking Soda? Je kunt het in het huis gebruiken, om mee te koken en zelfs

Natuurlijk genezen

Deze 2 ingrediënten remedie spoelt kilo’s afval uit uw darm!

Luister naar dit artikel Heeft u het met de feestdagen wat overdreven en kunt u wel wat pondjes missen? Dan is deze remedie om de darmen te reinigen de perfecte