Waarschuwing man sterft na een theelepel cafeïnepoeder in proteïne-shake

Waarschuwing man sterft na een theelepel cafeïnepoeder in proteïne-shake

Luister naar dit artikel

Een 21-jarige gitarist, Lachlan, werd dood gevonden op de badkamervloer in zijn huis in New South Wales, Australië, op nieuwjaarsdag, een dag voor zijn 22e verjaardag, na het consumeren van een theelepel cafeïnepoeder in zijn eiwitshake .


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Velen dachten aanvankelijk dat hij stierf als gevolg van een overdosis drugs, maar het rapport van de lijkschouwer toonde aan dat hij daadwerkelijk stierf aan cafeïne-toxiciteit, omdat de tests geen illegale stoffen vonden.
Hij dronk die nacht maar een paar biertjes, maar de theelepel cafeïne die hij gebruikte, was het energie-equivalent van 50 koppen koffie, een dosis die iedereen in een hartstilstand zou brengen.

Dit product wordt ingenomen door sporters, fitnessliefhebbers en studenten, om een ​​extra boost te geven, en wordt ook gebruikt als een voedingssupplement, maar de aanbevolen dosis is een zestiende van een theelepel.

Na het doorzoeken van zijn computer en zijn bankafschrift weten de politie en zijn familie nog steeds niet hoe hij het cafeïnepoeder heeft gekregen, maar zijn vader zei dat ze geloofden dat hij het van een vriend of werkgenoot had gekregen.

Ze geloven dat iemand anders het heeft gekocht en gedeeld, dus heeft Lachlan het waarschuwingslabel op het pakket niet gelezen. Zijn vader Nigel zegt ook dat hij zich zeker niet bewust was van de potentie ervan, omdat hij het in de keuken bewaarde, waar iedereen het voor suiker en meel zou kunnen hebben aangezien, en hij de familie nooit in gevaar zou brengen.
Het laatste bericht dat hij naar zijn vrienden stuurde, was een Facebook-tekst de nacht dat hij stierf om 2:07 uur. :

“Ik denk dat mijn eiwitpoeder is afgegaan, schreef hij. Hoe dan ook … nachtjongens. Cya in de ochtend. ‘

Zuiver cafeïnepoeder is nog steeds legaal en verkrijgbaar in Australië, terwijl het in de VS werd verboden nadat het ten minste 2 sterfgevallen had veroorzaakt.

Een van de Amerikaanse slachtoffers was Logan Stiner, een kampioen-worstelaar en een voorbeeldige student uit LaGrange. Hij stierf een paar dagen voor zijn middelbare school afstuderen, na het online te hebben gekocht op Amazon en het te mengen in zijn eiwitshake.

De familie Lachlan stuurt nu een verzoekschrift aan Australië om de stof ook te verbieden. Nigel, zijn vader, waarschuwt andere ouders om met hun kinderen te praten en hen te beschermen tegen deze gevaarlijke stof.

Omdat cafeïne enorm populair is in de westerse wereld en er overal coffeeshops zijn, zijn mensen zich niet bewust van de toxische effecten van deze stof wanneer ze in grotere hoeveelheden wordt gebruikt.

Steven E. Meredith, een postdoctoraal onderzoeker aan de Johns Hopkins University School of Medicine, beweert dat als gevolg van de wijdverspreide consumptie, velen van ons vergeten dat cafeïne een psychoactieve stof is, wat betekent dat het een medicijn is dat de bloed – hersenbarrière doorkruist om het centrale zenuwstelsel te stimuleren.

Hij zei dat, in tegenstelling tot de meeste andere psychoactieve stoffen, het gebruik ervan sociaal aanvaardbaar is en het medicijn op grote schaal wordt gebruikt. Cafeïne is eigenlijk de meest gebruikte psychoactieve stof ter wereld.

Aangezien de meeste cafeïneconsumenten het regelmatig gebruiken zonder zichtbare schade, beschouwen we cafeïne als een goedaardige stof die iedereen kan gebruiken zonder negatieve gevolgen te ondervinden.

Het werkt als een stimulerend middel door het centrale zenuwstelsel te activeren, bestrijdt vermoeidheid en verbetert de concentratie en focus. De University of Michigan Health Service meldt dat de stimulerende effecten van cafeïne al na 15 minuten na consumptie kunnen beginnen en tot 6 uur kunnen duren.

Ondanks koffie bevatten talloze andere dranken ook cafeïne, waaronder thee, frisdranken – met name energiedranken – en chocolade. Cafeïne kan ook worden gevonden in sommige voorgeschreven en niet-voorgeschreven medicijnen, zoals verkoudheid, allergie en pijnstillers.

Een overdosis cafeïne leidt tot tal van symptomen, waaronder:

Problemen met ademhalen
Onregelmatige of snelle hartslag
Oncontroleerbare spierbewegingen
Verwarring
Pijn op de borst
braken
hallucinaties
krampen

De verhoogde inname van cafeïne kan het volgende veroorzaken:

Slapeloosheid
Diarree
Angst
Woelig gedrag
Prikkelbaarheid
Misselijkheid
Nervositeit
Rusteloosheid
Een racepuls
Hartkloppingen
zweten
Buikkrampen

Toch beïnvloedt cafeïne mensen anders, en hoewel iemand sommige van deze symptomen na een klein kopje koffie kan ervaren, hebben anderen meer nodig om zich gewoon wakker te voelen.

Rob M. Van Dam, adjunct universitair hoofddocent van het Department of Nutrition van de Harvard School of Public Health, beweert dat de effecten van cafeïne afhankelijk zijn van de genetische kenmerken en leefstijlfactoren van elke persoon.

Meredith legt uit dat het metabolisme van cafeïne langzamer is bij zuigelingen, zwangere vrouwen en personen met een leveraandoening. Bovendien vertragen sommige medicijnen het metabolisme van cafeïne, wat het risico op intoxicatie door cafeïne kan verhogen.

De overmatige consumptie van cafeïne gedurende de dag kan de aanleg voor hartaandoeningen verergeren.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) meldde echter dat het onwaarschijnlijk is dat de dagelijkse inname van 400 mg cafeïne, of ongeveer 4 koppen koffie, 2 energiedranken of 10 blikjes frisdrank, de gezondheid van de meeste volwassenen ernstig schaadt .

Als je cafeïne in welke vorm dan ook gaat consumeren, zorg er dan voor dat je pure cafeïnepoeder vermijdt, omdat het erg gevaarlijk is en een hoog risico op misbruik met zich meebrengt.

Hoewel het geval van Lachlan zeldzaam is omdat er te veel cafeïne voor nodig is om dodelijk te zijn, is het verslavend en is cafeïne-afhankelijkheid vrij gebruikelijk.

Ontwenningsverschijnselen zijn depressie, hoofdpijn, constipatie, gebrek aan focus en stemmingswisselingen.

De beslissing om de inname van cafeïne te stoppen is echter een geweldige manier om de algehele gezondheid te verbeteren.

De volgende tips helpen u slagen:

Verminder geleidelijk de inname van cafeïne
Slaap goed om vermoeidheid te voorkomen
Drink veel water om gehydrateerd te blijven en vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen
Gebruik natuurlijke energieboosters om je wakker te voelen, zoals lichaamsbeweging, voedsel met veel voedingsstoffen en stressverminderende technieken zoals meditatie.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.medicalnewstoday.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kaneel: een zoet-pittige traktatie voor het bestrijden van Alzheimer
Next Immuniteit Bom - Zelfgemaakte remedie tegen virussen en verkoudheid

You might also like

Algemeen

5 manieren om te stoppen met het absorberen van negatieve energie van anderen

Luister naar dit artikel Met empathie, het vermogen om emoties van andere mensen te herkennen en te voelen, komt het nadeel van ook het lijden en de negativiteit van de

Algemeen

Werkt uw decongestivum niet? Omarm natuurlijke alternatieven voor verlichting

Luister naar dit artikel De verkoop van een populair decongestivum naderde vorig jaar de grens van $2 miljard. De kans is groot dat u iemand kent die een van deze

Algemeen

Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Luister naar dit artikel Het eerste plastic gemaakt door Leo Hendrik Baekeland in 1907 was gebaseerd op synthetisch polymeer gemaakt van fenol en formaldehyde. Sindsdien is plastic gebruikt om zo