*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Het eerste plastic gemaakt door Leo Hendrik Baekeland in 1907 was gebaseerd op synthetisch polymeer gemaakt van fenol en formaldehyde. Sindsdien is plastic gebruikt om zo ongeveer alles te maken wat je maar kunt bedenken. Het is goedkoop om te produceren en betaalbaar om te kopen en te vervangen. Het wordt ook gebruikt voor bijna alle producten die we gebruiken en weggooien zonder na te denken.

Naarmate de bevolking groeide, groeide het gebruik van plastic, net als plastic afval – een van de grootste bedreigingen voor de mensheid, dieren en het milieu.

Terwijl wetenschappers en experts oplossingen proberen te vinden voor niet-recycleerbaar plastic afval, raken we door onze stortplaatsen heen en blijven we onze lucht vergiftigen door plastic afval te verbranden en onze oceanen te verstikken. Gelukkig zijn vooruitstrevende bedrijven op zoek naar manieren om plastic afval te hergebruiken, terwijl vele anderen zich richten op het vinden van biologisch afbreekbare alternatieven om plastic volledig te vervangen.

Als voorbeeld van het recyclen van plastic afval, heeft het Britse bedrijf MacRebur een product ontwikkeld door plastic flessen te recyclen om de kwaliteit, duurzaamheid en kosten van asfaltwegen te verbeteren.

Terwijl hij werkte met een goed doel in Zuid-India dat mensen die op stortplaatsen werken, helpt items te vinden voor mogelijk hergebruik voor verkoop of hergebruik, was Toby McCartney, CEO van MacRebur geïntrigeerd toen hij zag dat “plukkers” teruggewonnen plastic gebruikten om gaten te vullen. Ze smolten de flessen op de weg door er diesel op te gieten en aan te steken, wat resulteerde in een effectieve, snelle en goedkope wegreparatie.

Vanuit dat basisidee werkte het MacRebur-team aan het vinden van de ideale mix van kunststofafval om te granuleren en toe te voegen aan het maken van asfaltwegen. Na jaren van testen en proeven over de hele wereld, creëerde MacRebur drie formules van afvalplastiek en asfalt, die allemaal voldoen aan verschillende wereldwijde wegnormen en streng zijn getest op standaardasfalt, bitumen en polymeergemodificeerd bitumen.

MacRebur-asfalt verhoogt niet alleen de levensduur van wegen, het heeft ook een kleinere koolstofvoetafdruk door de verminderde hoeveelheid fossiele brandstof die wordt gebruikt in het productieproces.

McCartney zei:
We hebben ongeveer vijf tot zeshonderd verschillende ontwerpen van verschillende polymeren doorlopen waarin we mengden voordat we er een vonden die echt werkte.
Alleen plastic dat als afval is geëtiketteerd – inclusief zwart plastic – wordt gebruikt en het moet smelten bij een specifieke temperatuur. Wegen gemaakt met het plastic additief moeten langer meegaan, flexibeler zijn en beter bestand zijn tegen schade door hitte, kou en dagelijks gebruik.

Volgens McCartney zijn plastic wegen 60% sterker dan traditionele wegen en volgens laboratoriumtests gaan ze tot drie keer langer mee. Natuurlijk zal alleen de tand des tijds bepalen of ze daadwerkelijk aan de geschatte levensduur voldoen.

McCartney voegde toe:
We willen twee wereldproblemen oplossen. Aan de ene kant noemen we het de afvalplastiekepidemie en aan de andere kant de slechte kwaliteit van wegen waar we vandaag op moeten rijden.
Het MacRebur-mengsel is ook geschikt voor snelwegen, landingsbanen, racebanen en parkeergarages.

Bronnen:

The Mind Unleashed

Previous Onderzoek naar het gebruik van natuurlijke producten als alternatieven voor chemische herbiciden
Next Antidepressieve microben in de bodem: hoe de grond je hersenen gelukkig maakt

You might also like

Algemeen

Smeer je 3 keer per week in met dit RECEPT en je zult jezelf niet meer herkennen. Heel eenvoudig om zelf te maken!

Vele cosmeticabedrijven beloven steeds weer de meest fantastische resultaten met hun (dure) crèmes, gezichtsmaskers en antirimpelzalfjes. Maar waarom veel geld in dure cosmetica investeren als ze hun beloftes geeneens kunnen

Algemeen

Himalaya-bijen maken psychedelische honing

Reizen biedt talloze voordelen. Het verbreedt je horizon, zorgt voor gemoedsrust, stimuleert communicatie en sociale vaardigheden, stimuleert creativiteit, verbetert de gezondheid, maar het belangrijkste is dat je real-life onderwijs krijgt.

Algemeen

CO2-uitstoot bereikte recordhoogte ondanks emissiedip door coronavirus

Lockdowns en economische vertragingen tijdens de coronaviruspandemie hebben geen zichtbare invloed gehad op de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer van de aarde, volgens nieuwe gegevens die aantonen dat de niveaus