Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Luister naar dit artikel

Het eerste plastic gemaakt door Leo Hendrik Baekeland in 1907 was gebaseerd op synthetisch polymeer gemaakt van fenol en formaldehyde. Sindsdien is plastic gebruikt om zo ongeveer alles te maken wat je maar kunt bedenken. Het is goedkoop om te produceren en betaalbaar om te kopen en te vervangen. Het wordt ook gebruikt voor bijna alle producten die we gebruiken en weggooien zonder na te denken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Naarmate de bevolking groeide, groeide het gebruik van plastic, net als plastic afval – een van de grootste bedreigingen voor de mensheid, dieren en het milieu.

Terwijl wetenschappers en experts oplossingen proberen te vinden voor niet-recycleerbaar plastic afval, raken we door onze stortplaatsen heen en blijven we onze lucht vergiftigen door plastic afval te verbranden en onze oceanen te verstikken. Gelukkig zijn vooruitstrevende bedrijven op zoek naar manieren om plastic afval te hergebruiken, terwijl vele anderen zich richten op het vinden van biologisch afbreekbare alternatieven om plastic volledig te vervangen.

Als voorbeeld van het recyclen van plastic afval, heeft het Britse bedrijf MacRebur een product ontwikkeld door plastic flessen te recyclen om de kwaliteit, duurzaamheid en kosten van asfaltwegen te verbeteren.

Terwijl hij werkte met een goed doel in Zuid-India dat mensen die op stortplaatsen werken, helpt items te vinden voor mogelijk hergebruik voor verkoop of hergebruik, was Toby McCartney, CEO van MacRebur geïntrigeerd toen hij zag dat “plukkers” teruggewonnen plastic gebruikten om gaten te vullen. Ze smolten de flessen op de weg door er diesel op te gieten en aan te steken, wat resulteerde in een effectieve, snelle en goedkope wegreparatie.

Vanuit dat basisidee werkte het MacRebur-team aan het vinden van de ideale mix van kunststofafval om te granuleren en toe te voegen aan het maken van asfaltwegen. Na jaren van testen en proeven over de hele wereld, creëerde MacRebur drie formules van afvalplastiek en asfalt, die allemaal voldoen aan verschillende wereldwijde wegnormen en streng zijn getest op standaardasfalt, bitumen en polymeergemodificeerd bitumen.

MacRebur-asfalt verhoogt niet alleen de levensduur van wegen, het heeft ook een kleinere koolstofvoetafdruk door de verminderde hoeveelheid fossiele brandstof die wordt gebruikt in het productieproces.

McCartney zei:
We hebben ongeveer vijf tot zeshonderd verschillende ontwerpen van verschillende polymeren doorlopen waarin we mengden voordat we er een vonden die echt werkte.
Alleen plastic dat als afval is geëtiketteerd – inclusief zwart plastic – wordt gebruikt en het moet smelten bij een specifieke temperatuur. Wegen gemaakt met het plastic additief moeten langer meegaan, flexibeler zijn en beter bestand zijn tegen schade door hitte, kou en dagelijks gebruik.

Volgens McCartney zijn plastic wegen 60% sterker dan traditionele wegen en volgens laboratoriumtests gaan ze tot drie keer langer mee. Natuurlijk zal alleen de tand des tijds bepalen of ze daadwerkelijk aan de geschatte levensduur voldoen.

McCartney voegde toe:
We willen twee wereldproblemen oplossen. Aan de ene kant noemen we het de afvalplastiekepidemie en aan de andere kant de slechte kwaliteit van wegen waar we vandaag op moeten rijden.
Het MacRebur-mengsel is ook geschikt voor snelwegen, landingsbanen, racebanen en parkeergarages.

Bronnen:

The Mind Unleashed

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoek naar het gebruik van natuurlijke producten als alternatieven voor chemische herbiciden
Next Antidepressieve microben in de bodem: hoe de grond je hersenen gelukkig maakt

You might also like

Algemeen

Dit is waarom je meer eieren zou moeten eten!

Luister naar dit artikel De titel van deze post kan voor velen een beetje als een verrassing komen; velen van ons zijn opgevoed met de overtuiging dat eieren een ton

Algemeen

Rijke Amerikaanse zakenman poseert met dode babyolifanten die hij trots heeft vermoord in Afrika

Luister naar dit artikel Een rijke zakenman is op sociale media veroordeeld nadat foto’s van zijn jachttocht in Zimbabwe aan het licht kwamen. De foto’s tonen Mike Jines, een Amerikaanse

Natuurlijk genezen

Zie je dit onkruid in je tuin? Haal het dan nooit weg!

Luister naar dit artikel Het wieden van onkruid kan vervelend en vermoeiend zijn. Maar er gaat niks boven de voldoening van een onkruid vrije tuin. Maar voordat je nu je