*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Zo kan het ook! Vooruitstrevend bedrijf gebruikt plastic afval om wegen te maken die 60% sterker zijn dan traditionele

Het eerste plastic gemaakt door Leo Hendrik Baekeland in 1907 was gebaseerd op synthetisch polymeer gemaakt van fenol en formaldehyde. Sindsdien is plastic gebruikt om zo ongeveer alles te maken wat je maar kunt bedenken. Het is goedkoop om te produceren en betaalbaar om te kopen en te vervangen. Het wordt ook gebruikt voor bijna alle producten die we gebruiken en weggooien zonder na te denken.

Naarmate de bevolking groeide, groeide het gebruik van plastic, net als plastic afval – een van de grootste bedreigingen voor de mensheid, dieren en het milieu.

Terwijl wetenschappers en experts oplossingen proberen te vinden voor niet-recycleerbaar plastic afval, raken we door onze stortplaatsen heen en blijven we onze lucht vergiftigen door plastic afval te verbranden en onze oceanen te verstikken. Gelukkig zijn vooruitstrevende bedrijven op zoek naar manieren om plastic afval te hergebruiken, terwijl vele anderen zich richten op het vinden van biologisch afbreekbare alternatieven om plastic volledig te vervangen.

Als voorbeeld van het recyclen van plastic afval, heeft het Britse bedrijf MacRebur een product ontwikkeld door plastic flessen te recyclen om de kwaliteit, duurzaamheid en kosten van asfaltwegen te verbeteren.

Terwijl hij werkte met een goed doel in Zuid-India dat mensen die op stortplaatsen werken, helpt items te vinden voor mogelijk hergebruik voor verkoop of hergebruik, was Toby McCartney, CEO van MacRebur geïntrigeerd toen hij zag dat “plukkers” teruggewonnen plastic gebruikten om gaten te vullen. Ze smolten de flessen op de weg door er diesel op te gieten en aan te steken, wat resulteerde in een effectieve, snelle en goedkope wegreparatie.

Vanuit dat basisidee werkte het MacRebur-team aan het vinden van de ideale mix van kunststofafval om te granuleren en toe te voegen aan het maken van asfaltwegen. Na jaren van testen en proeven over de hele wereld, creëerde MacRebur drie formules van afvalplastiek en asfalt, die allemaal voldoen aan verschillende wereldwijde wegnormen en streng zijn getest op standaardasfalt, bitumen en polymeergemodificeerd bitumen.

MacRebur-asfalt verhoogt niet alleen de levensduur van wegen, het heeft ook een kleinere koolstofvoetafdruk door de verminderde hoeveelheid fossiele brandstof die wordt gebruikt in het productieproces.

McCartney zei:
We hebben ongeveer vijf tot zeshonderd verschillende ontwerpen van verschillende polymeren doorlopen waarin we mengden voordat we er een vonden die echt werkte.
Alleen plastic dat als afval is geëtiketteerd – inclusief zwart plastic – wordt gebruikt en het moet smelten bij een specifieke temperatuur. Wegen gemaakt met het plastic additief moeten langer meegaan, flexibeler zijn en beter bestand zijn tegen schade door hitte, kou en dagelijks gebruik.

Volgens McCartney zijn plastic wegen 60% sterker dan traditionele wegen en volgens laboratoriumtests gaan ze tot drie keer langer mee. Natuurlijk zal alleen de tand des tijds bepalen of ze daadwerkelijk aan de geschatte levensduur voldoen.

McCartney voegde toe:
We willen twee wereldproblemen oplossen. Aan de ene kant noemen we het de afvalplastiekepidemie en aan de andere kant de slechte kwaliteit van wegen waar we vandaag op moeten rijden.
Het MacRebur-mengsel is ook geschikt voor snelwegen, landingsbanen, racebanen en parkeergarages.

Bronnen:

The Mind Unleashed

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Onderzoek naar het gebruik van natuurlijke producten als alternatieven voor chemische herbiciden
Next Antidepressieve microben in de bodem: hoe de grond je hersenen gelukkig maakt

About author

You might also like