Ken jij kefir? Dit zijn 9 bewezen gezondheidsvoordelen van kefir.

Ken jij kefir? Dit zijn 9 bewezen gezondheidsvoordelen van kefir.


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefir toe te voegen aan melk.

Het is hoog in voedingsstoffen en probiotica, en is ongelooflijk goed voor de spijsvertering en darmgezondheid. Veel mensen beschouwen het als een gezonder en krachtiger versie dan yoghurt.

Je darmen zijn de basis voor een goede interne gezondheid. Kefir is een drank en kan je helpen bij een gezonde darmflora. Je kunt deze kant-en-klaar kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf maken. In dit artikel lees je welke voordelen kefir heeft voor je gezondheid en hoe je deze drank zelf kunt maken.

1. Kefir is een fantastische bron van vele voedingsstoffen
Kefir is een gefermenteerde drank, traditioneel gemaakt met koemelk of geitenmelk.
Het wordt gemaakt door toevoeging kefir “korrels” aan melk. Dit zijn geen korrels in de gebruikelijke zin, maar culturen van gist en melkzuurbacteriën die lijken op een bloemkool roosjes. Over een periode van ongeveer 24 uur, de micro-organismen in de kefir granen vermenigvuldigen de suikers in de melk, waardoor kefir ontsaat.

De korrels worden verwijderd uit de vloeistof, en kunnen opnieuw worden gebruikt.
Dus eigenlijk, kefir is een drank, maar kefir korrels zijn de “starters kit” die u gebruikt om de drank te produceren.

Zuivelvrije versies van kefir kan worden gemaakt met kokoswater, kokosmelk of andere zoete vloeistoffen. Deze zullen niet dezelfde voedingsprofiel hebben als zuivelbasis kefir.

2. Kefir is een krachtiger bron dan probiotische dan Yogurt
Sommige micro-organismen kunnen gunstige effecten op de gezondheid bij het drinken hebben.
Bekend als probiotica, kunnen deze micro-organismen de gezondheid beïnvloeden op vele manieren, zoals vertering, gewichtsbeheersing en geestelijke gezondheid. Yoghurt is de bekendste probiotische voedsel in de westerse dieet, maar kefir is eigenlijk een veel krachtiger bron.
Kefir granen bevatten ongeveer 30 stammen van bacteriën en gisten, waardoor het een zeer rijke probiotische bron is.

3. Kefir heeft krachtige antibacteriële eigenschappen
Bepaalde probiotica in kefir worden verondersteld te beschermen tegen infecties. Dit omvat het probioticum Lactobacillus kefiri, die uniek is voor kefir. Studies tonen aan dat de groei van probiotische diverse schadelijke bacteriën, zoals Salmonella, Helicobacter pylori en E.coli kunnen remmen. Kefiran een type koolhydraat aanwezig in kefir, die ook antibacteriële eigenschappen heeft.

4. Kefir kan bot gezondheid verbeteren en het risico van osteoporose verminderen
Osteoporose (“poreus” botten) wordt gekenmerkt door verslechtering van botweefsel, en is een groot probleem in westerse landen.

Het komt vooral voor bij oudere vrouwen, en verhoogt drastisch het risico op fracturen.
Een adequaat calciuminname is een van de meest effectieve manieren om de gezondheid van botten te verbeteren, en het vertragen van progressie osteoporose.

5. Kefir kan bescherming bieden tegen kanker
Kanker is één van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Het doet zich voor bij een ongecontroleerde groei van abnormale cellen in het lichaam, zoals een tumor. Er wordt aangenomen dat de probiotica in gefermenteerde zuivelproducten de tumorgroei belemmeren, doordat de vorming van carcinogene stoffen wordt verminderd en doordat het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

6. De probiotica in kefir zouden kunnen helpen bij verschillende spijsverteringsproblemen
Probiotica zoals kefir kunnen verscheidene vormen van diarree behandelen. Ze kunnen ook leiden tot aanzienlijke verbeteringen bij verschillende spijsverteringsaandoeningen.

7. Kefir wordt meestal door lactose-intolerante mensen goed verdragen
De melkzuurbacteriën in kefir hebben de lactose als voorverteerd. Mensen met lactose-intolerantie kunnen vaak wel zonder problemen kefir eten.

8. Kefir kan de symptomen van allergie en astma verbeteren
Allergische reactie worden veroorzaakt door ontstekingsreacties tegen onschadelijke stoffen uit het milieu. Mensen met een overgevoelig immuunsysteem zijn gevoeliger voor allergieën, die aandoeningen zoals astma kunnen uitlokken.

9. Kefir is makkelijk thuis te maken
Dit laatste punt is geen gezondheidsvoordeel, maar wel belangrijk. Als je niet zeker bent van de kwaliteit van kefir uit de winkel, dan kun je het makkelijk zelf thuis maken. Gecombineerd met wat vers fruit heb je één van de gezondste en lekkerste desserts die ik ooit ben tegengekomen.

Previous 5 redenen waarom zoete aardappel zo belangrijk is voor jouw gezondheid!
Next Rook je of heb je gerookt? Met dit middeltje reinig je je longen!

You might also like

Natuurlijk genezen

6 gezondheidsvoordelen van de boysenbes

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Het eten van rauwe zuurkool biedt meer gezondheidsvoordelen dan u denkt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Hoe Cannabis olie te maken in 7 gemakkelijke stappen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar