Kokos-limoenbrood (gluten- en zuivelvrij)
april 12, 2020 1943 Views

Kokos-limoenbrood (gluten- en zuivelvrij)

Luister naar dit artikel

Velen van ons brengen veel meer tijd thuis door, en het is praktisch zinloos om te zeggen waarom (hint, we weten allemaal waarom). In de geest van positiviteit betekent thuis zijn tijd voor de activiteiten die we altijd al wilden doen. Het kan ook betekenen dat je meer tijd met de kinderen doorbrengt. Als alternatief betekent dit dat Netflix en rondhangen op sociale media zijn aantrekkingskracht hebben verloren en dat het tijd is om iets leuks en semi-productiefs te doen. Het antwoord op alle drie de scenario’s is … bakken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Veel mensen houden van bakken, maar hebben er tijdens hun normale schema niet veel tijd voor. Het is niet alleen een leuke activiteit voor kinderen, maar het kan ze ook levensvaardigheden leren. Bovendien moet je opstaan ​​en in de keuken rondlopen. En ongeveer een uur later is er in dit geval een beloning in de vorm van een heerlijk en gezond Kokos-Limoenbrood.

De voordelen van bakken voor uw geestelijke gezondheid

In deze stressvolle tijden is zelfzorg noodzakelijk. Elke dag is een reden om jezelf te ‘trakteren’ en dat kan komen in de vorm van een plakje van dit tropisch smakende, zachte en lichtzoete brood naast je favoriete smaak van koffie of thee.

Bakken gaat verder dan een zoete traktatie die uit de oven rolt. De handeling heeft veel psychologische voordelen, vooral bakken voor anderen.

Bakken is een vorm van zelfexpressie en communicatie.

“Bakken heeft het voordeel dat mensen creatieve expressie krijgen”, zegt Donna Pincus, universitair hoofddocent psychologische en hersenwetenschappen aan de Boston University. “Er is veel literatuur over het verband tussen creatieve expressie en algemeen welzijn. Of het nu gaat om schilderen of het maken van muziek [of bakken], er is een verlichting van stress die mensen krijgen door een soort uitlaatklep en een manier om zichzelf te uiten.

Stress kan leiden tot een puinhoop van mentale en fysieke problemen, en de huidige pandemie heeft ons genoeg redenen gegeven om te benadrukken. Bakken kan helpen iemands gevoelens over te brengen. Daarom wordt voedsel gebruikt als symbool van liefde en gemeenschap in tijden van overlijden en  (langdurige) vakanties.

2. Bakken is een daad van opmerkzaamheid.

Mindfulness doet mensen denken aan mediteren op een strand, maar het is een hulpmiddel dat veel voorkomt bij veel reguliere activiteiten.

‘Bakken vraagt ​​eigenlijk veel aandacht’, zegt Pincus. “Je moet meten, fysiek focussen op het uitrollen van deeg. Als je je concentreert op geur en smaak, op aanwezig zijn bij wat je creëert, kan die daad van opmerkzaamheid op dat moment ook resulteren in stressvermindering. ”

John Whaite, de winnaar van de Great British Bake Off 2012, heeft bijvoorbeeld verklaard dat bakken hem hielp omgaan met zijn manische depressie. Bakken doet meer voor je dan alleen lekker eten aanbieden.

3. Bakken is geven.

“Bakken voor anderen kan het gevoel van welzijn vergroten, bijdragen aan stressvermindering en je het gevoel geven dat je iets goeds voor de wereld hebt gedaan, wat misschien je betekenis in het leven en de connectie met andere mensen vergroot”, zegt Pincus.

Bakken wanneer u van plan bent het voedsel aan anderen te geven, is een vorm van altruïsme. Het heeft een fysieke en emotionele betekenis. Dit kan worden bereikt door ze gewoon voedsel te geven, zelfs als je het niet zelf hebt gemaakt.

Gluten- en zuivelvrij kokos-limoenbrood

Dit prachtige recept is geïnspireerd op het recept van Good Living Guide. Als je het originele recept (zuivel, gluten en alles! 😊) wilt maken, moet je het eens proberen! Dat gezegd hebbende, hier bij Naturotheek begrijpen we dat veel van onze lezers op zoek zijn naar glutenvrije en zuivelvrije alternatieven die zijn gemaakt met minimaal verwerkte ingrediënten. Als dat klinkt als iets waarnaar u op zoek bent, lees dan verder!

Let op: die textuur en consistentie zullen afwijken van het originele recept.

Ingrediënten

2 eieren, op kamertemperatuur
1 1/4 kopjes kokosmelk
2 theelepels vanille-extract
schil van 3 limoenen
1 ¼ kopje fijngemalen amandelmeel plus twee eetlepels
¾ kopje tapiocazetmeel
1/3 kopje kokosmeel
1 1/2 kop geschilferde kokos
1 kopje kokossuiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel zout
6 el gesmolten kokosolie

Limoenglazuur

1 kopje suiker * (voor een suikervrije optie, zie opmerkingen)
2-3 eetlepels vers limoensap
schil van 1/3 limoen

Brood instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Spuit een 9 x 5 broodpan in met een kookspray met antiaanbaklaag of vet in met kokosolie.
Voeg in een middelgrote kom de eieren, kokosmelk, vanille-extract en limoenschil toe. Mix om te combineren en zet apart.
Gebruik een staande mixer of handmixer op lage snelheid en combineer het amandelmeel, tapiocazetmeel, kokossuiker, kokosvlokken, kokossuiker, bakpoeder, zout en kaneel.
Ga op lage snelheid verder, giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng tot het net is gecombineerd.
Voeg nu de kokosolie toe en mix tot gecombineerd.
Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
Bak 60-75 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt en de bovenkant terug veert als hij licht wordt aangeraakt.
Zodra het brood is afgekoeld, maak je het limoenglazuur.

Limoenglazuur-instructies

Klop in een kleine kom de suiker en de suikergoed * en het limoensap bij elkaar.
Besprenkel het glazuur over het brood.
Bestrooi met limoenschil.

Opmerkingen *

Voor suikervrije suikergoedsuiker, meng 4 theelepels stevia (twee pakketten) met 2 kopjes aardappel- of pijlwortelzetmeel in een keukenmachine tot ze goed gecombineerd zijn. Gebruik zoals aangegeven voor het Limoenglazuur.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur
Next De 'iedereen heeft het'-theorie: we missen COVID-gevallen, maar hoeveel?

You might also like

Gezonde Recepten

Kip op tijmaardappeltjes

Aantal personen: Luister naar dit artikel Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische

Hoofdgerechten

Dit oude gember- en knoflooksoep recept bestrijdt griep, verkoudheid, overtollig slijm en infecties van de sinussen

Luister naar dit artikel Het is weer die tijd van het jaar. De winter en kou zijn er weer, wat betekent dat de griep stijgende is. Met de koude lucht

Gezonde Recepten

Oosterse bietjes

Bieten zijn heel gezond. Weet je nog niet hoe gezond? Lees het dan allemaal hier. Voor wie het al wel weet hebben we een heerlijk bijgerecht opgespoord, dat goed gaat