*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

Een hogere consumptie van groenten en fruit hangt samen met een lager sterfterisico, blijkt uit een recente recensie in het British Medical Journal. Chinese onderzoekers ontdekten dat het dagelijks eten van ten minste vijf porties fruit en groenten het risico op hart- en vaatziekten met vier procent verminderde. Ondertussen hadden personen die meer dan vijf porties per dag consumeerden een 26 procent lager risico op een beroerte en coronaire hartziekte.

De link tussen de consumptie van groenten en fruit en het sterfterisico

De onderzoekers gebruikten 16 prospectieve cohortstudies die de effecten van de consumptie van groenten en fruit schetsten en studies die sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten rapporteerden.

Alle 16 onderzoeken hadden een totaal aantal deelnemers dat 833.234 bedroeg. Alle 16 onderzoeken rapporteerden ook in totaal 56.423 sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten.

De onderzoekers gebruikten echter alleen geselecteerde studies, afhankelijk van het doel van de analyse. Zo analyseerden de onderzoekers slechts vier studies die specifiek het verband tussen de consumptie van groenten en fruit en het risico op cardiovasculaire mortaliteit onderzochten. Gezamenlijk hebben de vier onderzoeken de gegevens van 469.551 deelnemers onderzocht. Na analyse ontdekten de onderzoekers dat de consumptie van groenten en fruit leidde tot een vermindering van vier procent van het risico op cardiovasculaire mortaliteit.

Bovendien ontdekten de onderzoekers na analyse van acht cohortstudies dat de consumptie van meer dan zes porties fruit en groenten per dag het risico op een beroerte met 26 procent verminderde. Samenvattend adviseerden de onderzoekers de verhoogde consumptie van groenten en fruit om het ontstaan ​​van chronische ziekten te voorkomen en de algehele levensduur te verbeteren.

Voedingsmiddelen die de levensduur verlengen

Het eten van een verscheidenheid aan voedzaam voedsel is de sleutel tot een lang leven. Zoals blijkt uit de uitgebreide beoordeling, kan de consumptie van groenten en fruit het risico op sterfte verminderen. Maar bepaalde voedingsrijke voedingsmiddelen kunnen ook de levensverwachting verhogen. Hieronder volgt een lijst met voedingsmiddelen die zijn gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen.

Fruit

Fruit is een uitstekende bron van antioxidanten, natuurlijke suikers, voedingsvezels en belangrijke micronutriënten zoals vitamine A, C en E. Vanwege de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van antioxidanten zullen mensen die regelmatig fruit consumeren, minder snel ziek worden en complicaties ervaren. Fruit bevat ook tonnen hart-gezonde micronutriënten, zoals kalium, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor, die het cholesterol verlagen en de bloedcirculatie bevorderen.

Bladgroenten en kruisbloemige groenten

Groene bladgroenten zijn uiterst voedzame bronnen van antioxidanten en actieve stoffen die de immuniteit versterken. Flavonoïden, een soort antioxidant, kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten en stofwisselingsstoornissen. Ondertussen bevatten kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool en spruitjes grote hoeveelheden zwavelrijke verbindingen die ziekteverwekkende ziekteverwekkers bestrijden.

Bonen en peulvruchten

Eiwit-krachtpatsers zoals bonen en peulvruchten zijn uitstekende vleesvervangers. Eiwit ondersteunt de spierontwikkeling en creëert aminozuren die weefsels herstellen, ziekten voorkomen en de hersenfunctie verbeteren. Als plantaardig voedsel bevatten bonen en peulvruchten ook voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en cholesterolophoping voorkomen.

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen bevatten hoge concentraties bioactieve stoffen met geneeskrachtige eigenschappen. Zo heeft de scherpe knoflooksamenstelling, bekend als allicine, sterke antibacteriële en ontstekingsremmende effecten tegen infectie. Curcumine, het belangrijkste actieve ingrediënt van kurkuma, staat ook bekend als een krachtig middel tegen oxidatie. Andere kruiden en specerijen, zoals basilicum, kaneel, gember en salie, worden ook vaak gebruikt als natuurlijke remedies.

Vette vissen

Een uitgebalanceerd dieet vereist een goede hoeveelheid hart-gezonde vetten die bekend staan ​​als omega-3-vetzuren. Hoewel bepaalde niet-vleesproducten zoals avocado’s en walnoten omega-3-vetzuren bevatten, bevatten vette vissen zoals zalm, makreel en tonijn hogere vetconcentraties. Omega-3-vetzuren worden beschouwd als hart-gezonde vetten vanwege het vermogen om de ophoping van cholesterol langs de arteriële wanden te voorkomen. Bovendien kunnen omega-3-vetzuren de hersenfunctie versterken en leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang voorkomen.

Voedsel is de belangrijkste voedingsbron van het lichaam. Om de levensduur te verlengen en aandoeningen en ziekten te voorkomen, moet u er een gewoonte van maken om biologisch en voedselrijk voedsel zoals fruit, groenten, volle granen, kruiden en mager vlees te consumeren.

 

Bronnen:

 

Previous 7 groenten die je in 60 dagen of minder kunt kweken
Next Kokos-limoenbrood (gluten- en zuivelvrij)

You might also like

Natuurlijk genezen

Gooi nooit meer de schil weg van een kiwi! Nadat je dit leest gooi je de schil nooit meer weg!

Veel mensen denken dat de kiwi uit Nieuw-Zeeland komt. Maar toen de kiwi nog geen kiwi werd genoemd, maar Chinese kruisbes en later Yang Tao (oftewel zoete perzik), kwam de

Natuurlijk genezen

Adequate vitamine D-spiegels verminderen complicaties en overlijden door COVID-19

In het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten die voldoende vitamine D hadden, met een bloedspiegel van 25-hydroxyvitamine D van ten minste 30 ng / ml (een maat voor de vitamine D-status), hadden

Natuurlijk genezen

Drink deze thee om cortisolgehaltes te verlagen, acne een halt toe te roepen en angsten te verminderen!

Basilicum is niet alleen geweldig voor je marinade of voor soepen, maar het heeft tevens een lange geschiedenis als krachtig geneeskundig kruid voor de behandelingen van talrijke gezondheidsproblemen, gaande van