*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

Een hogere consumptie van groenten en fruit hangt samen met een lager sterfterisico, blijkt uit een recente recensie in het British Medical Journal. Chinese onderzoekers ontdekten dat het dagelijks eten van ten minste vijf porties fruit en groenten het risico op hart- en vaatziekten met vier procent verminderde. Ondertussen hadden personen die meer dan vijf porties per dag consumeerden een 26 procent lager risico op een beroerte en coronaire hartziekte.

De link tussen de consumptie van groenten en fruit en het sterfterisico

De onderzoekers gebruikten 16 prospectieve cohortstudies die de effecten van de consumptie van groenten en fruit schetsten en studies die sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten rapporteerden.

Alle 16 onderzoeken hadden een totaal aantal deelnemers dat 833.234 bedroeg. Alle 16 onderzoeken rapporteerden ook in totaal 56.423 sterfgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten.

De onderzoekers gebruikten echter alleen geselecteerde studies, afhankelijk van het doel van de analyse. Zo analyseerden de onderzoekers slechts vier studies die specifiek het verband tussen de consumptie van groenten en fruit en het risico op cardiovasculaire mortaliteit onderzochten. Gezamenlijk hebben de vier onderzoeken de gegevens van 469.551 deelnemers onderzocht. Na analyse ontdekten de onderzoekers dat de consumptie van groenten en fruit leidde tot een vermindering van vier procent van het risico op cardiovasculaire mortaliteit.

Bovendien ontdekten de onderzoekers na analyse van acht cohortstudies dat de consumptie van meer dan zes porties fruit en groenten per dag het risico op een beroerte met 26 procent verminderde. Samenvattend adviseerden de onderzoekers de verhoogde consumptie van groenten en fruit om het ontstaan ​​van chronische ziekten te voorkomen en de algehele levensduur te verbeteren.

Voedingsmiddelen die de levensduur verlengen

Het eten van een verscheidenheid aan voedzaam voedsel is de sleutel tot een lang leven. Zoals blijkt uit de uitgebreide beoordeling, kan de consumptie van groenten en fruit het risico op sterfte verminderen. Maar bepaalde voedingsrijke voedingsmiddelen kunnen ook de levensverwachting verhogen. Hieronder volgt een lijst met voedingsmiddelen die zijn gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen.

Fruit

Fruit is een uitstekende bron van antioxidanten, natuurlijke suikers, voedingsvezels en belangrijke micronutriënten zoals vitamine A, C en E. Vanwege de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van antioxidanten zullen mensen die regelmatig fruit consumeren, minder snel ziek worden en complicaties ervaren. Fruit bevat ook tonnen hart-gezonde micronutriënten, zoals kalium, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor, die het cholesterol verlagen en de bloedcirculatie bevorderen.

Bladgroenten en kruisbloemige groenten

Groene bladgroenten zijn uiterst voedzame bronnen van antioxidanten en actieve stoffen die de immuniteit versterken. Flavonoïden, een soort antioxidant, kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten en stofwisselingsstoornissen. Ondertussen bevatten kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool en spruitjes grote hoeveelheden zwavelrijke verbindingen die ziekteverwekkende ziekteverwekkers bestrijden.

Bonen en peulvruchten

Eiwit-krachtpatsers zoals bonen en peulvruchten zijn uitstekende vleesvervangers. Eiwit ondersteunt de spierontwikkeling en creëert aminozuren die weefsels herstellen, ziekten voorkomen en de hersenfunctie verbeteren. Als plantaardig voedsel bevatten bonen en peulvruchten ook voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en cholesterolophoping voorkomen.

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen bevatten hoge concentraties bioactieve stoffen met geneeskrachtige eigenschappen. Zo heeft de scherpe knoflooksamenstelling, bekend als allicine, sterke antibacteriële en ontstekingsremmende effecten tegen infectie. Curcumine, het belangrijkste actieve ingrediënt van kurkuma, staat ook bekend als een krachtig middel tegen oxidatie. Andere kruiden en specerijen, zoals basilicum, kaneel, gember en salie, worden ook vaak gebruikt als natuurlijke remedies.

Vette vissen

Een uitgebalanceerd dieet vereist een goede hoeveelheid hart-gezonde vetten die bekend staan ​​als omega-3-vetzuren. Hoewel bepaalde niet-vleesproducten zoals avocado’s en walnoten omega-3-vetzuren bevatten, bevatten vette vissen zoals zalm, makreel en tonijn hogere vetconcentraties. Omega-3-vetzuren worden beschouwd als hart-gezonde vetten vanwege het vermogen om de ophoping van cholesterol langs de arteriële wanden te voorkomen. Bovendien kunnen omega-3-vetzuren de hersenfunctie versterken en leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang voorkomen.

Voedsel is de belangrijkste voedingsbron van het lichaam. Om de levensduur te verlengen en aandoeningen en ziekten te voorkomen, moet u er een gewoonte van maken om biologisch en voedselrijk voedsel zoals fruit, groenten, volle granen, kruiden en mager vlees te consumeren.

 

Bronnen:

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico's van conventionele en biologische variëteiten
Next Kokos-limoenbrood (gluten- en zuivelvrij)

About author

You might also like