*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Laad je telefoon op met een plantje
mei 10, 2016 4253 Views

Laad je telefoon op met een plantje

Onze telefoons mogen dan echt ongelooflijk krachtig zijn geworden over de laatste paar jaar, maar er is één aspect waarin ze het faliekant afleggen tegen de blokkerige gevallen uit het Nokia-tijdperk: de batterij. Waar je vroeger een telefoon misschien eens in de week aan de kabel hoefde te hangen, moet mijn glanzende iPhone iedere avond aan het infuus.

Natuurlijk is dat een kromme vergelijking, want met een smartphone doe je wel eventjes wat meer dan alleen een kwartiertje bellen met je moeder en een potje Snake spelen. Maar het eindresultaat blijft hetzelfde: je telefoon moet dagelijks aan zo’n karig stekkertje in het stopcontact om zijn opgedroogde internettoverkrachten weer terug te krijgen. Het is irritant, het ziet er niet uit, en het trekt ook nog eens kostbare elektriciteit uit de muur. Dat kan beter.

Powerplant

Dat dachten ook de bedenkers van de Bioo, een plantenpot die je telefoon kan opladen met de energie die het plantje uit de zon haalt. Je oplader kan in het usb-poortje dat onopvallend in het potje nestelt, en in de pot kan je elke plant zetten die je wil. Een oplaadpunt in de vorm van een vleesetende plant? Geen probleem. Een tomatenplant die ook je iPhone van stroom voorziet? Sure, plug maar in.

De stoffen die het plantje produceert worden door de electronica in de potgrond omgezet naar electriciteit. Zo verzamelt het plantje de hele dag stroom voor je smartphone, zonder ook maar iets van stroom te kosten. En het ziet er ook nog eens prachtig uit.

De Bioo zit momenteel nog in de crowdfunding-fase, maar wordt tegen het eind van 2016 verwacht, en gaat rond de 90 euro kosten. Check het filmpje hieronder en de campagnepagina voor meer informatie.

Previous Hij giet witte azijn in de bak van zijn toilet. Wanneer hij doortrekt? Dit is briljant!
Next De 5 ontroerende stappen naar geluk volgens dit jongetje van 8

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Reguliere shampoo is gevuld met duizenden vervelende chemicaliën. Gebruik in plaats daarvan dit natuurlijke mengsel

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Shampoos die we kopen en regelmatig gebruiken, bevatten tal van gevaarlijke chemicaliën die onze gezondheid ernstig kunnen schaden.

Bouwen en Verbouwen

Hoe kweek je thuis rozemarijn, peterselie en munt?

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Als je je eigen aromatische kruiden kweekt, weet je zeker dat ze vrij zijn van pesticiden en heb

Bouwen en Verbouwen

Koop geen dure onkruidverdelger. Hier zijn 12 manieren om onkruid te doden op een goedkope manier!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Al heb je groene vingers of ben je een beginnende tuinman of vrouw, er is altijd een strijd

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply