*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Let op: 11 tekenen dat je meer magnesium nodig hebt
mei 14, 2019 4705 Views

Let op: 11 tekenen dat je meer magnesium nodig hebt

Magnesium is een mineraal dat in veel soorten voedsel wordt aangetroffen; het speelt een essentiële rol bij de productie en het herstel van menselijk DNA en bij het in stand houden van gezonde botten, zenuwen en spieren. Hoewel het gemakkelijk beschikbaar is, voldoen de meeste Westerlingen niet aan hun behoefte aan magnesium via hun dieet.

De National Institutes of Health meldt dat tienermeisjes en mannen ouder dan 70 het meest waarschijnlijk lijden aan een magnesiumtekort; als u niet in een van deze categorieën bent, moet u overwegen om uw magnesiumniveau onder controle te krijgen als u de volgende 11 symptomen heeft.

 

 

1. Lage energie. “Magnesium is betrokken bij minstens 300 verschillende chemische reacties in ons lichaam, en veel heeft te maken met energieproductie”, vertelde voedingsdeskundige Alison Boden aan Reader’s Digest. “Een teken van laag magnesium kan een lage energie zijn.”

2. Trillen of krampen. Omdat magnesium een ​​belangrijke rol speelt bij spierontspanning, kan onvoldoende inname leiden tot onbedoelde spierbewegingen. “Zonder magnesium zouden onze spieren in een constante samentrekking verkeren”, zegt Ancient Minerals.

3. Frequente hoofdpijn. Magnesiumdeficiëntie verlaagt de serotoninespiegel, en zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen en beïnvloedt de neurotransmitterfunctie, allemaal gerelateerd aan hoofdpijn – met name migraine. Het wordt geschat dat 50% van de migrainepatiënten een magnesiumtekort hebben.

4. Slapeloosheid. Als u het moeilijk vindt om te vallen of in slaap te blijven, kan dit te wijten zijn aan een laag magnesiumgehalte, vooral als u veel stress ervaart. Stresshormonen verhogen de bloeddruk en hartslag; dit wordt gedeeltelijk bereikt door het lichaam van zijn magnesium uit te putten, legt dr. Ronald Hoffman uit. Als er niet genoeg magnesium beschikbaar is om het lichaam aan te vullen, wordt slapen een probleem.

5. Onregelmatige hartslag. Bij lage magnesiumgehaltes kan het hart problemen hebben om in het normale ritme te blijven. Artsen schrijven vaak magnesiumsupplementen voor patiënten die klagen over een onregelmatige hartslag.

6. Verhoogde gevoeligheid voor ruis. Het gebrek aan magnesium beperkt zijn rol in het stabiliseren van het zenuwstelsel, zegt Hoffman. Dit resulteert vaak in hyperflexie, een verbeterde schrikreflex.

7. Toevallen. Toevallen kunnen het gevolg zijn wanneer het zenuwstelsel ernstig wordt aangetast door gebrek aan magnesium, meldt de National Institutes of Health (NIH).

8. Lage botdichtheid. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de botvorming en het grootste deel van het magnesium van het lichaam wordt opgeslagen in de botten. “Mensen met hogere innames van magnesium hebben een hogere botmineraaldichtheid”, zegt de NIH.

9. Hoge bloeddruk. Magnesium is erg belangrijk bij het handhaven van een gezonde bloeddruk; een tekort kan de druk zeker te hoog maken. “Het eten van voedingsmiddelen met veel magnesium en andere mineralen kan helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk bij mensen met prehypertensie,” zegt WebMD.

10. Type 2 diabetes. Het verbreken van bloedsuikers is een andere functie van Magnsium in het menselijk lichaam. “Mensen met hogere hoeveelheden magnesium in hun voeding hebben doorgaans een lager risico op het ontwikkelen van diabetes”, zegt de NIH. Er wordt onderzoek gedaan om te bepalen of magnesiumtherapie kan worden gebruikt bij de behandeling van diabetes.

11. Depressie, angst, verwarring of persoonlijkheidsveranderingen. Een laag magnesiumgehalte in de hersenen kan de neurologische functies beïnvloeden die allerlei problemen veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat sommige fobieën – zoals agorafobie – zich hebben ontwikkeld als gevolg van lage magnesiumgehaltes, zegt dr. Hoffman. Magnesium is lange tijd gebruikt als een effectief huisremedie voor deze symptomen, zegt Psychology Today in een artikel getiteld “Magnesium and the Brain: The Original Chill Pill.”

De veiligste manier om de magnesiuminname te verhogen, is om eenvoudig je dieet aan te passen door magnesiumrijk voedsel te eten. In het onwaarschijnlijke geval dat magnesium teveel wordt opgenomen in voedsel, wordt het veilig geëlimineerd door gezonde nieren. Overtollig magnesium uit supplementen kan niet op deze manier worden geëlimineerd en kan leiden tot voldoende toxiciteit om hartstilstand te veroorzaken.

Vergeet niet om deze tips met je vrienden en familie te delen op Facebook.

Previous Neem geen genoegen met wallen onder je ogen. Probeer in plaats daarvan enkele van deze huismiddeltjes
Next Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

You might also like

Natuurlijk genezen

Met deze huismiddelen verlaag jij jouw slechte cholesterol direct, aanrader!

Veel mensen hebben last van een slechte cholesterol. Cholesterol is een lipide waar het lichaam een bepaalde hoeveelheid van nodig heeft om gezond te blijven en daardoor goed te functioneren.

Natuurlijk genezen

Heb je last van bijniervermoeidheid? Deze 3 gezonde vetbronnen kunnen uw bijnieren verlichten

In de afgelopen jaren zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van bijnierinsufficiëntie, een groep symptomen geassocieerd met chronische stress. Als het niet wordt geadresseerd, kan bijniervermoeidheid het dagelijks leven

Natuurlijk genezen

Word je ’s ochtend hier mee wakker? Dan kan je er DIT tegen doen!

Dit kan erg vervelend en lastig zijn. Wakker worden met een strontje in je oog is niet fijn en kan aardig zeer doen. Wat is een strontje? Een strontje lijkt