*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Let op: 11 tekenen dat je meer magnesium nodig hebt
mei 14, 2019 3850 Views

Let op: 11 tekenen dat je meer magnesium nodig hebt

Magnesium is een mineraal dat in veel soorten voedsel wordt aangetroffen; het speelt een essentiële rol bij de productie en het herstel van menselijk DNA en bij het in stand houden van gezonde botten, zenuwen en spieren. Hoewel het gemakkelijk beschikbaar is, voldoen de meeste Westerlingen niet aan hun behoefte aan magnesium via hun dieet.

De National Institutes of Health meldt dat tienermeisjes en mannen ouder dan 70 het meest waarschijnlijk lijden aan een magnesiumtekort; als u niet in een van deze categorieën bent, moet u overwegen om uw magnesiumniveau onder controle te krijgen als u de volgende 11 symptomen heeft.

 

 

1. Lage energie. “Magnesium is betrokken bij minstens 300 verschillende chemische reacties in ons lichaam, en veel heeft te maken met energieproductie”, vertelde voedingsdeskundige Alison Boden aan Reader’s Digest. “Een teken van laag magnesium kan een lage energie zijn.”

2. Trillen of krampen. Omdat magnesium een ​​belangrijke rol speelt bij spierontspanning, kan onvoldoende inname leiden tot onbedoelde spierbewegingen. “Zonder magnesium zouden onze spieren in een constante samentrekking verkeren”, zegt Ancient Minerals.

3. Frequente hoofdpijn. Magnesiumdeficiëntie verlaagt de serotoninespiegel, en zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen en beïnvloedt de neurotransmitterfunctie, allemaal gerelateerd aan hoofdpijn – met name migraine. Het wordt geschat dat 50% van de migrainepatiënten een magnesiumtekort hebben.

4. Slapeloosheid. Als u het moeilijk vindt om te vallen of in slaap te blijven, kan dit te wijten zijn aan een laag magnesiumgehalte, vooral als u veel stress ervaart. Stresshormonen verhogen de bloeddruk en hartslag; dit wordt gedeeltelijk bereikt door het lichaam van zijn magnesium uit te putten, legt dr. Ronald Hoffman uit. Als er niet genoeg magnesium beschikbaar is om het lichaam aan te vullen, wordt slapen een probleem.

5. Onregelmatige hartslag. Bij lage magnesiumgehaltes kan het hart problemen hebben om in het normale ritme te blijven. Artsen schrijven vaak magnesiumsupplementen voor patiënten die klagen over een onregelmatige hartslag.

6. Verhoogde gevoeligheid voor ruis. Het gebrek aan magnesium beperkt zijn rol in het stabiliseren van het zenuwstelsel, zegt Hoffman. Dit resulteert vaak in hyperflexie, een verbeterde schrikreflex.

7. Toevallen. Toevallen kunnen het gevolg zijn wanneer het zenuwstelsel ernstig wordt aangetast door gebrek aan magnesium, meldt de National Institutes of Health (NIH).

8. Lage botdichtheid. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de botvorming en het grootste deel van het magnesium van het lichaam wordt opgeslagen in de botten. “Mensen met hogere innames van magnesium hebben een hogere botmineraaldichtheid”, zegt de NIH.

9. Hoge bloeddruk. Magnesium is erg belangrijk bij het handhaven van een gezonde bloeddruk; een tekort kan de druk zeker te hoog maken. “Het eten van voedingsmiddelen met veel magnesium en andere mineralen kan helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk bij mensen met prehypertensie,” zegt WebMD.

10. Type 2 diabetes. Het verbreken van bloedsuikers is een andere functie van Magnsium in het menselijk lichaam. “Mensen met hogere hoeveelheden magnesium in hun voeding hebben doorgaans een lager risico op het ontwikkelen van diabetes”, zegt de NIH. Er wordt onderzoek gedaan om te bepalen of magnesiumtherapie kan worden gebruikt bij de behandeling van diabetes.

11. Depressie, angst, verwarring of persoonlijkheidsveranderingen. Een laag magnesiumgehalte in de hersenen kan de neurologische functies beïnvloeden die allerlei problemen veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat sommige fobieën – zoals agorafobie – zich hebben ontwikkeld als gevolg van lage magnesiumgehaltes, zegt dr. Hoffman. Magnesium is lange tijd gebruikt als een effectief huisremedie voor deze symptomen, zegt Psychology Today in een artikel getiteld “Magnesium and the Brain: The Original Chill Pill.”

De veiligste manier om de magnesiuminname te verhogen, is om eenvoudig je dieet aan te passen door magnesiumrijk voedsel te eten. In het onwaarschijnlijke geval dat magnesium teveel wordt opgenomen in voedsel, wordt het veilig geëlimineerd door gezonde nieren. Overtollig magnesium uit supplementen kan niet op deze manier worden geëlimineerd en kan leiden tot voldoende toxiciteit om hartstilstand te veroorzaken.

Vergeet niet om deze tips met je vrienden en familie te delen op Facebook.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Neem geen genoegen met wallen onder je ogen. Probeer in plaats daarvan enkele van deze huismiddeltjes
Next Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

About author

You might also like