*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Moeite met in slaap vallen? Met deze tips ben je zo in dromenland!

Moeite met in slaap vallen? Met deze tips ben je zo in dromenland!

Slaap is essentieel voor de gezondheid, van structureel slechte slaap word je ziek. Maar wat is slaap nu eigenlijk en wat kun je doen om beter te slapen?

Slaap is een dagelijks terugkerende toestand van lichamelijke rust. De spieren ontspannen zich en er is sprake van een laag bewustzijnsniveau. De hersenen blokkeren alle omgevingsprikkels zodat de buitenwereld tijdelijk nauwelijks invloed heeft.

We weten allemaal dat een warme kop melk en een warm bad er voor horen te zorgen dat je ontspant voordat je naar bed gaat, maar velen van ons kunnen hierdoor nog niet in slaap vallen.

Er worden, alleen in Engeland al, tien miljoen recepten voor slaappillen uitgeschreven en een enquête van Crampex heeft aangetoond dat maar liefst 86% van ons last heeft van slaapstoornissen.

Span aan en ontspan
Door al je spieren te ontspannen kan je lichaam zich voorbereiden op de slaap. Angstexpert Charles Linden zegt: “Ga op je rug liggen, adem diep en langzaam in door je neus en span tegelijkertijd je tenen zo aan dat ze tegen de onderkant van je voet liggen. Ontspan daarna je tenen.”

De auteur van Stress Free in 30 Days voegt hieraan toe: “Op een andere langzame ademhaling trek je jouw voet op tot je knie en laat dan los. Haal weer adem, trek je kuitspieren samen, daarna je dij-, buik-, borst-, en armspieren van beneden in je lichaam naar boven. Span je spieren één voor één aan en ontspan ze vervolgens ook één voor één.”

Je ademhaling moet stabiel zijn wanneer je van hoofd naar teen bent gegaan en je moet je klaar voelen om in slaap te vallen.

Probeer wakker te blijven
Daag jezelf uit om wakker te blijven – je hersenen gaan tegenwerken! Volgens fysiotherapeute Julie Hirst Challenge (worklifebalancecentre.org) wordt dit een slaap paradox genoemd. Zij legt uit: “Houd je ogen wijd open, herhaal tegen jezelf ‘Ik wil niet slapen’. De hersenen kunnen negatieve gedachtes niet goed verwerken, zodat het dit interpreteert als een instructie om in slaap te vallen . Het zal eerder de oogspieren vermoeien wanneer de slaap eraan komt.

Herleef je dag
Het onthouden van alledaagse details in omgekeerde volgorde zorgt voor een schone geest zonder zorgen. Sammy Margo, auteur van The Good Sleep Guide zegt: “Herinner gesprekken, beelden en geluiden over je dag. Het kan je naar een geestelijke toestand brengen die klaar is om in slaap te vallen.”
Zet de termostaat lager of zet een raam open
Je slaapt sneller in als je lichaam afkoelt. Zet de thermostaat laag en zet een raam open zodat je slaapkamer koel en goed geventileerd is. Neem eventueel een hete douche zodat je lichaam extra goed afkoelt.

Eet een lichte snack
Eet een lichte snack, zoals bijvoorbeeld een cracker met kaas. Drink er een warme glas melk bij. Geen chocolade, vet of zoet voedsel eten, dat houdt je alleen maar wakker.

Luister naar rustgevende muziek
Luister naar speciale, rustgevende slaapmuziek. Deze muziek is ontworpen om trage hersengolven op te wekken zodat je sneller slaperig wordt.

Pas de 4-7-8 techniek toe
Ontwikkeld door de Harvard opgeleide holistische gezondheidsarts Andrew Weil , de 4-7-8 techniek is een super eenvoudige truc om je lichaam sneller in slaap te laten vallen.
Het enige wat je hoeft te doen is licht tegen de top van het weefsel achter je voortanden met je tong duwen en vervolgens het volgende vaste ademhalingspatroon volgen:
– Adem 4 tellen rustig in door je neus;
– Houd je adem voor 7 tellen in;
– Blaas de lucht uit door je mond gedurende 8 tellen terwijl je een ‘whoosh’ geluid maakt.
– Herhaal dit proces drie keer.

Ben jij met deze tips weer in dromenland beland? Vergeet dan niet deze tips tedelen met je vrienden!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Met deze tips ben ik van mijn rugpijn afgekomen en wist ik het een paar keer te voorkomen!
Next Dit zijn de beste manieren om van je misselijkheid af te komen!

About author

You might also like