Moeite met in slaap vallen? Met deze tips ben je zo in dromenland!

Moeite met in slaap vallen? Met deze tips ben je zo in dromenland!

Luister naar dit artikel

Slaap is essentieel voor de gezondheid, van structureel slechte slaap word je ziek. Maar wat is slaap nu eigenlijk en wat kun je doen om beter te slapen?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Slaap is een dagelijks terugkerende toestand van lichamelijke rust. De spieren ontspannen zich en er is sprake van een laag bewustzijnsniveau. De hersenen blokkeren alle omgevingsprikkels zodat de buitenwereld tijdelijk nauwelijks invloed heeft.

We weten allemaal dat een warme kop melk en een warm bad er voor horen te zorgen dat je ontspant voordat je naar bed gaat, maar velen van ons kunnen hierdoor nog niet in slaap vallen.

Er worden, alleen in Engeland al, tien miljoen recepten voor slaappillen uitgeschreven en een enquête van Crampex heeft aangetoond dat maar liefst 86% van ons last heeft van slaapstoornissen.

Span aan en ontspan
Door al je spieren te ontspannen kan je lichaam zich voorbereiden op de slaap. Angstexpert Charles Linden zegt: “Ga op je rug liggen, adem diep en langzaam in door je neus en span tegelijkertijd je tenen zo aan dat ze tegen de onderkant van je voet liggen. Ontspan daarna je tenen.”

De auteur van Stress Free in 30 Days voegt hieraan toe: “Op een andere langzame ademhaling trek je jouw voet op tot je knie en laat dan los. Haal weer adem, trek je kuitspieren samen, daarna je dij-, buik-, borst-, en armspieren van beneden in je lichaam naar boven. Span je spieren één voor één aan en ontspan ze vervolgens ook één voor één.”

Je ademhaling moet stabiel zijn wanneer je van hoofd naar teen bent gegaan en je moet je klaar voelen om in slaap te vallen.

Probeer wakker te blijven
Daag jezelf uit om wakker te blijven – je hersenen gaan tegenwerken! Volgens fysiotherapeute Julie Hirst Challenge (worklifebalancecentre.org) wordt dit een slaap paradox genoemd. Zij legt uit: “Houd je ogen wijd open, herhaal tegen jezelf ‘Ik wil niet slapen’. De hersenen kunnen negatieve gedachtes niet goed verwerken, zodat het dit interpreteert als een instructie om in slaap te vallen . Het zal eerder de oogspieren vermoeien wanneer de slaap eraan komt.

Herleef je dag
Het onthouden van alledaagse details in omgekeerde volgorde zorgt voor een schone geest zonder zorgen. Sammy Margo, auteur van The Good Sleep Guide zegt: “Herinner gesprekken, beelden en geluiden over je dag. Het kan je naar een geestelijke toestand brengen die klaar is om in slaap te vallen.”
Zet de termostaat lager of zet een raam open
Je slaapt sneller in als je lichaam afkoelt. Zet de thermostaat laag en zet een raam open zodat je slaapkamer koel en goed geventileerd is. Neem eventueel een hete douche zodat je lichaam extra goed afkoelt.

Eet een lichte snack
Eet een lichte snack, zoals bijvoorbeeld een cracker met kaas. Drink er een warme glas melk bij. Geen chocolade, vet of zoet voedsel eten, dat houdt je alleen maar wakker.

Luister naar rustgevende muziek
Luister naar speciale, rustgevende slaapmuziek. Deze muziek is ontworpen om trage hersengolven op te wekken zodat je sneller slaperig wordt.

Pas de 4-7-8 techniek toe
Ontwikkeld door de Harvard opgeleide holistische gezondheidsarts Andrew Weil , de 4-7-8 techniek is een super eenvoudige truc om je lichaam sneller in slaap te laten vallen.
Het enige wat je hoeft te doen is licht tegen de top van het weefsel achter je voortanden met je tong duwen en vervolgens het volgende vaste ademhalingspatroon volgen:
– Adem 4 tellen rustig in door je neus;
– Houd je adem voor 7 tellen in;
– Blaas de lucht uit door je mond gedurende 8 tellen terwijl je een ‘whoosh’ geluid maakt.
– Herhaal dit proces drie keer.

Ben jij met deze tips weer in dromenland beland? Vergeet dan niet deze tips tedelen met je vrienden!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Met deze tips ben ik van mijn rugpijn afgekomen en wist ik het een paar keer te voorkomen!
Next Dit zijn de beste manieren om van je misselijkheid af te komen!

You might also like

Natuurlijk genezen

5 natuurlijke remedies tegen tinnitus

Luister naar dit artikel Het zal je verbazen, maar ik krijg dagelijks mailtjes met de vraag of ik iets weet tegen tinnitus. Tinnitus is een hinderlijke fluittoon, die maar niet

Natuurlijk genezen

Eet 1 eitje per dag – Je zult versteld staan hoeveel positieve effecten dit op je gezondheid heeft!

Luister naar dit artikel Eieren zijn een extreem veelzijdige voedingsbron. Eigenlijk is dat het enige wat je nodig hebt om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Steun

Natuurlijk genezen

Kijken en delen! Vrouw Combineert kokosolie en Cannabis Olie en verslaat kanker!

Luister naar dit artikel Een dame werd gediagnosticeerd met ver gevorderde terminale longkanker en hoewel de artsen zeiden dat het ongeneeslijk is, deed haar dochter inspanningen om cannabis olie te