Natuurlijke manieren om donkere kringen onder je ogen te verwijderen
juni 6, 2020 2633 Views

Natuurlijke manieren om donkere kringen onder je ogen te verwijderen

Luister naar dit artikel

Er ontstaan ​​donkere kringen onder je ogen als je moe bent of als je slaapgebrek hebt. Maar deze cirkels kunnen ook ontstaan ​​door andere oorzaken, zoals veroudering.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gebruik kalmerende huismiddeltjes zoals plakjes komkommer of theezakjes om donkere kringen onder je ogen te minimaliseren.

Waarom krijg je donkere kringen onder je ogen?

Afhankelijk van je huidskleur kunnen de donkere kringen onder je ogen er blauwachtig, paars, donkerbruin of zwart uitzien. In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken over deze donkere kringen.

Maar soms kunnen donkere kringen onder uw ogen aangeven dat er behoefte is aan veranderingen in levensstijl, zoals een goede nachtrust of een gezonder dieet volgen.

Het gebied onder uw ogen kan donkerder lijken vanwege vernauwde bloedvaten die leiden tot hyperpigmentatie of uitdunnen van de huid rond de ogen.

Er kunnen zich donkere kringen onder uw ogen vormen als gevolg van:

Veroudering
Allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts)
Bloedarmoede veroorzaakt door ijzertekort
Uitdroging
Dermatitis
Oogdruppelbehandeling voor glaucoom (bijv. Bimatoprost)
Frequent wrijven van de ogen
Hyperpigmentatie (treedt op wanneer uw lichaam meer melanine aanmaakt.)
Overerfde genen
Overmatige blootstelling aan zonlicht
Verminderd vetgehalte rond uw ogen
Slaapgebrek of slechte slaapgewoonten
Roken
Dunner wordende huid onder je ogen
Schildklieraandoeningen
Risicofactoren voor donkere kringen onder je ogen zijn onder meer:

Ouderdom – Naarmate je ouder wordt, verlies je van nature vetweefsel en begint de huid rond je ogen dun te worden. Door deze veranderingen kunnen donkere kringen bij ouderen meer gedefinieerd lijken. Bovendien kan veroudering een traangoot of een holte onder de ogen veroorzaken, waardoor donkere kringen kunnen ontstaan.
Etniciteit – Donkere kringen komen vaker voor als u een donkere huidskleur heeft. Deze donkere kringen komen ook vaker voor bij mensen van kleur dan bij witte mensen vanwege veranderingen in pigmentatie.

Natuurlijke remedies tegen donkere kringen

Hoewel u ze niet helemaal kunt verwijderen, kan het gebruik van huidverzorgingsproducten die antioxidanten bevatten, het uiterlijk van donkere kringen helpen verminderen.

Antioxiderende huidverzorgingsproducten

Biologische gezichtscrèmes en producten voor onder de ogen met antioxidanten kunnen donkere kringen helpen voorkomen. Zoek naar producten met vitamine E en C om het uiterlijk van je huid te verbeteren.

Koud kompres

Leg een koud kompres op uw ogen om de bloedvaten te vernauwen en donkere kringen te verminderen.

Plakjes komkommer

Breng plakjes komkommer op je ogen aan om vermoeidheid te verminderen en zwelling te minimaliseren. Komkommers bevatten veel water en vitamine C, wat kan helpen om je huid te hydrateren. Komkommer bevat ook silica, wat nodig is voor gezond weefsel.

Hydratatie

Uitdroging kan donkere kringen onder je ogen veroorzaken. Als je niet genoeg water drinkt, kan de huid onder je ogen dof worden, waardoor je ogen er verzonken uitzien.

Dit gebeurt omdat de huid onder je ogen zich heel dicht bij het onderliggende bot in je gezicht bevindt.

Slaapkwaliteit verbeteren

Zorg dat u elke nacht voldoende slaap krijgt om donkere kringen onder uw ogen te voorkomen.

Theezakjes

Theezakjes kunnen donkere kringen en wallen onder de ogen helpen verminderen. De cafeïne in zwarte, groene of kruidenthee heeft antioxiderende eigenschappen en helpt de bloedcirculatie rond je ogen te stimuleren. Kook twee theezakjes in water, laat ze afkoelen en plaats ze dan over je oog.

Als alternatief kunt u gekookte theezakjes in de koelkast bewaren voor een verkoelend effect.

Donkere kringen onder je ogen voorkomen

Volg de onderstaande tips om het verschijnen van donkere kringen te voorkomen:

Draag een zonnebril met UV-bescherming.
Beheer stress en krijg een goede nachtrust.
Stop met roken en beperk uw alcoholgebruik. Deze gewoonten kunnen het verouderingsproces versnellen en het risico op donkere kringen vergroten.

Minimaliseer donkere kringen onder je ogen met huismiddeltjes zoals die hierboven. Wat nog belangrijker is, slaap elke nacht voldoende, volg een uitgebalanceerd dieet en blijf gehydrateerd om je huid gezond te houden.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ketogene diëten veranderen het darmmicrobioom bij mensen en muizen
Next 5 Natuurlijke antiseptische planten die je kunt gebruiken om wonden te behandelen

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze krachtige thee is de beste remedie tegen gezwollen enkels, benen en voeten

Luister naar dit artikel Er zijn verschillende oorzaken van gezwollen benen. De meest voorkomende zijn hormonale stoornissen, warmte, nierfalen, hartinsufficiëntie, zwangerschap, problemen met de bloedvaten, etc. Steun Naturotheek: Alleen via

Natuurlijk genezen

Kokosolie is beter dan welke Tandpasta dan ook…

Luister naar dit artikel Wist u dat kokosnoot zeer krachtig is, die bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het beschadigen van de tanden kan doden? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Natuurlijk genezen

De zachtste lippen krijg je door deze 2 doodgewone producten te combineren! Wat een uitvinding!

Luister naar dit artikel We hebben allemaal wel ons eigen ritueel om onze lippen mooi te houden. We gebruiken allemaal wel Labello of Blistex en we lopen liever niet rond