Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn
juli 30, 2019 4226 Views

Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn

Luister naar dit artikel

We krijgen vaak het advies om dankbaar te zijn om positiviteit in het leven te brengen, maar wetenschappers hebben bewezen dat dankbaarheid onze hersenen letterlijk transformeert.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


UCLA’s Mindfulness Awareness Research Center legt uit dat door regelmatig dankbaarheid te uiten, men letterlijk de moleculaire structuur van de hersenen kan veranderen, omdat het de functie van de grijze stof ondersteunt en ons gelukkiger en gezonder maakt.

Dankbaarheid is de beste manier om gevoelens van geluk te stimuleren, die het zenuwstelsel beïnvloeden en positiviteit en vrede brengen.

Robert A. Emmons aan de University of California in Davis en zijn collega Mike McCullough aan de University of Miami hebben een onderzoek van 10 weken uitgevoerd om de effecten van dankbaarheid te evalueren.

Deelnemers kregen een van de drie taken en ze hielden allemaal elke week een dagboek bij. De eerste groep werd gevraagd om dingen af ​​te beelden waar ze dankbaar voor waren, de tweede schreef over dingen die hen irriteerden, en de laatste groep werd gevraagd om te schrijven over neutrale gebeurtenissen.

Uit de bevindingen bleek dat deelnemers in de dankbaarheidsgroep zich 25 procent beter voelden dan de anderen en gemiddeld 1,5 uur meer hadden geoefend.

Een andere studie omvatte volwassenen die lijden aan aangeboren en volwassen beginnende neuromusculaire aandoeningen (NMD’s), de meeste van hen lijden aan post-polio syndroom (PPS). Het bleek dat deelnemers die dankbaarheid uitten, zich verfrist voelden na het wakker worden en zich meer verbonden voelden met anderen.

Onderzoekers van de Northeastern University hebben ontdekt dat mensen die dankbaar waren voor kleine, alledaagse dingen, verstandige beslissingen konden nemen omdat ze geduldiger waren, in vergelijking met personen die zich niet erg gracieus voelden op dagelijkse basis.

Een groep Chinese onderzoekers toonde aan dat hogere niveaus van dankbaarheid in verband werden gebracht met betere slaap en lagere angst- en depressies.

Volg deze praktische stappen om van de voordelen van dankbaarheid te genieten:

Houd dagelijks een dagboek bij en noteer ten minste drie dingen waar je dankbaar voor bent voordat je gaat slapen
Denk elke ochtend aan het poetsen van iets dat u recent goed hebt gedaan
Vertel uw vriend of partner elke dag iets dat u over hen waardeert
Dankbaarheid heeft talloze voordelen, en naast een hoger geluksinstelpunt, zal het ook de volgende effecten hebben:

Verbeter je slaap
Verhoog uw productiviteit en creativiteit
Helpt u zich minder geïsoleerd en meer verbonden te voelen
Verhoog uw energieniveau en bestrijd vermoeidheid
Versterk je immuunsysteem
Help je een diepere ontspanning te ervaren
Help u er aantrekkelijker uit te zien en te voelen
Maak het gemakkelijker om terug te keren van moeilijkheden
Je voelt je zelfverzekerder en sterker
Verbeter je emotionele evenwicht

Bronnen:

www.mindbodygreen.com
time.com
realfarmacy.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Sperma-gezichtsmaskers worden nu een ding, schoonheidsexpert zegt dat het veroudering kan vertragen
Next Eet kersen om direct in slaap te vallen. Ze zijn een geweldige late-night snack

You might also like

Natuurlijk genezen

De verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Himalaya zout lampen

Luister naar dit artikel Miljoenen jaren geleden kwam de Indiase landmassa in botsing met Azië en vormde het Himalaya-gebergte, die sindsdien zijn groeiende is. Dit immense bereik is waar 9

Natuurlijk genezen

Broccoli kan hersenregeneratie stimuleren, suggereert nieuw onderzoek

Luister naar dit artikel Decennia lang werd aangenomen dat hersenregeneratie niet mogelijk was. Maar een toenemend aantal onderzoeken onthult nu dat gewone voedingsmiddelen zoals broccoli verbindingen bevatten die het herstel

Natuurlijk genezen

Doe de ibuprofen weg. 9 gezondheidsvoordelen van gember, en hoe u meer aan uw dieet kunt toevoegen

Luister naar dit artikel Gember, zoals we het kennen, komt van de wortel van de gemberplant. De pittige geur en smaak van gember komt van zijn natuurlijke oliën – waarvan