*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn
juli 30, 2019 3677 Views

Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn

We krijgen vaak het advies om dankbaar te zijn om positiviteit in het leven te brengen, maar wetenschappers hebben bewezen dat dankbaarheid onze hersenen letterlijk transformeert.

UCLA’s Mindfulness Awareness Research Center legt uit dat door regelmatig dankbaarheid te uiten, men letterlijk de moleculaire structuur van de hersenen kan veranderen, omdat het de functie van de grijze stof ondersteunt en ons gelukkiger en gezonder maakt.

Dankbaarheid is de beste manier om gevoelens van geluk te stimuleren, die het zenuwstelsel beïnvloeden en positiviteit en vrede brengen.

Robert A. Emmons aan de University of California in Davis en zijn collega Mike McCullough aan de University of Miami hebben een onderzoek van 10 weken uitgevoerd om de effecten van dankbaarheid te evalueren.

Deelnemers kregen een van de drie taken en ze hielden allemaal elke week een dagboek bij. De eerste groep werd gevraagd om dingen af ​​te beelden waar ze dankbaar voor waren, de tweede schreef over dingen die hen irriteerden, en de laatste groep werd gevraagd om te schrijven over neutrale gebeurtenissen.

Uit de bevindingen bleek dat deelnemers in de dankbaarheidsgroep zich 25 procent beter voelden dan de anderen en gemiddeld 1,5 uur meer hadden geoefend.

Een andere studie omvatte volwassenen die lijden aan aangeboren en volwassen beginnende neuromusculaire aandoeningen (NMD’s), de meeste van hen lijden aan post-polio syndroom (PPS). Het bleek dat deelnemers die dankbaarheid uitten, zich verfrist voelden na het wakker worden en zich meer verbonden voelden met anderen.

Onderzoekers van de Northeastern University hebben ontdekt dat mensen die dankbaar waren voor kleine, alledaagse dingen, verstandige beslissingen konden nemen omdat ze geduldiger waren, in vergelijking met personen die zich niet erg gracieus voelden op dagelijkse basis.

Een groep Chinese onderzoekers toonde aan dat hogere niveaus van dankbaarheid in verband werden gebracht met betere slaap en lagere angst- en depressies.

Volg deze praktische stappen om van de voordelen van dankbaarheid te genieten:

Houd dagelijks een dagboek bij en noteer ten minste drie dingen waar je dankbaar voor bent voordat je gaat slapen
Denk elke ochtend aan het poetsen van iets dat u recent goed hebt gedaan
Vertel uw vriend of partner elke dag iets dat u over hen waardeert
Dankbaarheid heeft talloze voordelen, en naast een hoger geluksinstelpunt, zal het ook de volgende effecten hebben:

Verbeter je slaap
Verhoog uw productiviteit en creativiteit
Helpt u zich minder geïsoleerd en meer verbonden te voelen
Verhoog uw energieniveau en bestrijd vermoeidheid
Versterk je immuunsysteem
Help je een diepere ontspanning te ervaren
Help u er aantrekkelijker uit te zien en te voelen
Maak het gemakkelijker om terug te keren van moeilijkheden
Je voelt je zelfverzekerder en sterker
Verbeter je emotionele evenwicht

Bronnen:

www.mindbodygreen.com
time.com
realfarmacy.com

Previous Sperma-gezichtsmaskers worden nu een ding, schoonheidsexpert zegt dat het veroudering kan vertragen
Next Eet kersen om direct in slaap te vallen. Ze zijn een geweldige late-night snack

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit voedsel laat geen spaan heel van kankercellen. Het is spotgoedkoop, lekker en je vindt het gewoon in de supermarkt

De eerstvolgende keer dat je weer in de supermarkt bent doe je er goed aan wat rode uien mee te nemen. Ze gaan namelijk de strijd aan met kanker. Canadese

Natuurlijk genezen

Reinig je bloedvaten en voorkom een hartaanval en beroerte, met één glaasje van deze krachtige drank!

Naast het gebruik voor het vervaardigen van zelfgemaakte vinaigrette en voor de vis, kan de combinatie van citroenen en knoflook worden gebruikt voor het verbeteren van de gezondheid van je

Natuurlijk genezen

Epsom-zoutbad trekt giftige stoffen uit je lichaam, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedstroom en stijve gewrichten

Epsom-zoutbaden of voetweken behoren tot de beste manieren om het lichaam te ontspannen, het systeem te ontgiften en alle voordelen van magnesium te benutten. Epsom-zouten zijn van nature voorkomende pure