Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn
juli 30, 2019 4227 Views

Neurowetenschappen onthullen hoe dankbaarheid je hersenen letterlijk opnieuw afsteld om gelukkiger te zijn

Luister naar dit artikel

We krijgen vaak het advies om dankbaar te zijn om positiviteit in het leven te brengen, maar wetenschappers hebben bewezen dat dankbaarheid onze hersenen letterlijk transformeert.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


UCLA’s Mindfulness Awareness Research Center legt uit dat door regelmatig dankbaarheid te uiten, men letterlijk de moleculaire structuur van de hersenen kan veranderen, omdat het de functie van de grijze stof ondersteunt en ons gelukkiger en gezonder maakt.

Dankbaarheid is de beste manier om gevoelens van geluk te stimuleren, die het zenuwstelsel beïnvloeden en positiviteit en vrede brengen.

Robert A. Emmons aan de University of California in Davis en zijn collega Mike McCullough aan de University of Miami hebben een onderzoek van 10 weken uitgevoerd om de effecten van dankbaarheid te evalueren.

Deelnemers kregen een van de drie taken en ze hielden allemaal elke week een dagboek bij. De eerste groep werd gevraagd om dingen af ​​te beelden waar ze dankbaar voor waren, de tweede schreef over dingen die hen irriteerden, en de laatste groep werd gevraagd om te schrijven over neutrale gebeurtenissen.

Uit de bevindingen bleek dat deelnemers in de dankbaarheidsgroep zich 25 procent beter voelden dan de anderen en gemiddeld 1,5 uur meer hadden geoefend.

Een andere studie omvatte volwassenen die lijden aan aangeboren en volwassen beginnende neuromusculaire aandoeningen (NMD’s), de meeste van hen lijden aan post-polio syndroom (PPS). Het bleek dat deelnemers die dankbaarheid uitten, zich verfrist voelden na het wakker worden en zich meer verbonden voelden met anderen.

Onderzoekers van de Northeastern University hebben ontdekt dat mensen die dankbaar waren voor kleine, alledaagse dingen, verstandige beslissingen konden nemen omdat ze geduldiger waren, in vergelijking met personen die zich niet erg gracieus voelden op dagelijkse basis.

Een groep Chinese onderzoekers toonde aan dat hogere niveaus van dankbaarheid in verband werden gebracht met betere slaap en lagere angst- en depressies.

Volg deze praktische stappen om van de voordelen van dankbaarheid te genieten:

Houd dagelijks een dagboek bij en noteer ten minste drie dingen waar je dankbaar voor bent voordat je gaat slapen
Denk elke ochtend aan het poetsen van iets dat u recent goed hebt gedaan
Vertel uw vriend of partner elke dag iets dat u over hen waardeert
Dankbaarheid heeft talloze voordelen, en naast een hoger geluksinstelpunt, zal het ook de volgende effecten hebben:

Verbeter je slaap
Verhoog uw productiviteit en creativiteit
Helpt u zich minder geïsoleerd en meer verbonden te voelen
Verhoog uw energieniveau en bestrijd vermoeidheid
Versterk je immuunsysteem
Help je een diepere ontspanning te ervaren
Help u er aantrekkelijker uit te zien en te voelen
Maak het gemakkelijker om terug te keren van moeilijkheden
Je voelt je zelfverzekerder en sterker
Verbeter je emotionele evenwicht

Bronnen:

www.mindbodygreen.com
time.com
realfarmacy.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Sperma-gezichtsmaskers worden nu een ding, schoonheidsexpert zegt dat het veroudering kan vertragen
Next Eet kersen om direct in slaap te vallen. Ze zijn een geweldige late-night snack

You might also like

Natuurlijk genezen

Een gel die bloedingen binnen 10 seconden stopt

Luister naar dit artikel Joe Landolina is een 17-jarige ondernemer die net met zijn schoollessen begon bij de New York University toen hij iets ontdekte dat mogelijk duizenden levens wereldwijd kan

Natuurlijk genezen

Kurkuma Smoothie – zo lekker, Je zult het niet geloven maar het een van de meest krachtige anti-oxidanten uit de Wereld

Luister naar dit artikel De Indiase keuken maakt vaak gebruik van de krachtige kurkuma specerijen en de Indische mensen zijn al lange tijd met behulp van kurkuma in de behandeling

Natuurlijk genezen

Je hebt ongeveer 20 pond aan gif in je dikke darm. Hier is wat je eraan kunt doen

Luister naar dit artikel De dikke darm is een vitaal onderdeel van een gezond, goed functionerend lichaam. Het speelt een rol bij de spijsvertering, het immuunsysteem, en het handhaven van