*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,
juli 22, 2020 775 Views

Nieuwe klinische proef laat zien: Cannabis lijkt veilig en effectief bij de behandeling van chronische pijn,

Cannabis lijkt een veilige en potentieel effectieve behandeling te zijn voor de chronische pijn die mensen met sikkelcelziekte treft, volgens een nieuwe klinische proef onder leiding van de University of California, Irvine-onderzoeker Kalpna Gupta en Dr. Donald Abrams van UC San Francisco. De bevindingen verschijnen in JAMA Network Open.

“Deze proefresultaten tonen aan dat verdampte cannabis over het algemeen veilig lijkt te zijn”, zegt Gupta, hoogleraar geneeskunde aan de faculteit van UCI’s Centre for the Study of Cannabis. “Ze suggereren ook dat sikkelcelpatiënten mogelijk hun pijn met cannabis kunnen verzachten – en dat cannabis de samenleving kan helpen om de volksgezondheidscrisis in verband met opioïden aan te pakken. We hebben natuurlijk nog steeds grotere onderzoeken met meer deelnemers nodig om ons een beter beeld te geven van de voordelen van cannabis voor mensen met chronische pijn. ”

Opioïden zijn momenteel de primaire behandeling voor chronische en acute pijn veroorzaakt door sikkelcelziekte. Maar de toename van met opioïden geassocieerde sterfgevallen heeft ertoe geleid dat artsen ze minder vaak hebben voorgeschreven, waardoor sikkelcelpatiënten minder opties hebben.

De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studie was de eerste die zulke gouden standaardmethoden gebruikte om het potentieel van cannabis voor pijnverlichting bij mensen met sikkelcelziekte te beoordelen. De cannabis die in de proef werd gebruikt, werd verkregen van het National Institute on Drug Abuse – onderdeel van de National Institutes of Health – en bevatte gelijke delen THC en CBD.

“Pijn zorgt ervoor dat veel mensen zich tot cannabis wenden en is in feite de belangrijkste reden waarom mensen citeren omdat ze cannabis zoeken bij apotheken”, zei Gupta. “We weten niet of alle vormen van cannabisproducten een vergelijkbaar effect zullen hebben op chronische pijn. Verdampte cannabis, die we hebben gebruikt, is mogelijk veiliger dan andere vormen, omdat kleinere hoeveelheden de circulatie van het lichaam bereiken. Deze proef opent de deur voor het testen van verschillende vormen van medicinale cannabis om chronische pijn te behandelen. ”

Drieëntwintig patiënten met aan sikkelcelziekte gerelateerde pijn voltooiden de proef en inhaleerden verdampte cannabis of een verdampte placebo tijdens twee vijfdaagse klinische sessies die ten minste 30 dagen van elkaar werden gescheiden. Hierdoor konden ze optreden als hun eigen controlegroep.

Onderzoekers beoordeelden de pijnniveaus van de deelnemers gedurende de behandelingsperiode en ontdekten dat de effectiviteit van cannabis na verloop van tijd leek te toenemen. Naarmate de onderzoeksperiode van vijf dagen vorderde, meldden proefpersonen dat pijn steeds minder interfereerde met activiteiten, waaronder lopen en slapen, en er was een statistisch significante afname van hoeveel pijn hun humeur beïnvloedde. Hoewel de pijnniveaus over het algemeen lager waren bij patiënten die cannabis kregen dan bij degenen die de placebo kregen, was het verschil niet statistisch significant.

Bronnen: University of California at Irvine

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Groene thee-extract kan het risico op norovirus verminderen
Next Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Boost je gezondheid met gemberthee

Gember is een ander voorbeeld van een supervoedsel dat reeds duizenden jaren gewaardeerd wordt voor zijn verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Nu is ook wetenschappelijk aangetoond dat gember nog meer gunstige eigenschappen bevat,

Natuurlijk genezen

Vijf gezonde redenen waarom gember onderdeel van uw maaltijden zou moeten zijn

Gember is een kruidachtige plant die inheems is in Azië. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde als een behandeling voor verschillende kwalen. In Indonesië gebruiken

Natuurlijk genezen

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, ontdekte een team van