*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Onderzoek: Diëten met een hoog deeggehalte kunnen uw risico op dementie met 89% verhogen
juni 3, 2018 16221 Views

Onderzoek: Diëten met een hoog deeggehalte kunnen uw risico op dementie met 89% verhogen

Wist u dat zoiets eenvoudigs als het vermijden van suiker en koolhydraten uw hersengezondheid kan beschermen en dementie kan voorkomen?

Hogere bloedsuikerwaarden zijn slecht voor je hersenen
Recent onderzoek toont aan dat chronisch hogere bloedsuikerspiegels een negatieve invloed hebben op de cognitie, waarvan de onderzoekers aannemen dat ze “mogelijk worden gemedieerd door structurele veranderingen in leerrelevante hersengebieden.”

Het belangrijkste aspect van deze studie zijn de negatieve effecten bij diabetici, wat suggereert dat zelfs als je gezond bent, het houden van de bloedsuikerspiegels lager dan “normaal” waarschijnlijk nog steeds het beste is voor de gezondheid van je hersenen. Zoals opgemerkt door de onderzoekers,

“… strategieën gericht op het verlagen van glucosewaarden, zelfs in het normale bereik, kunnen de cognitie bij de oudere bevolking gunstig beïnvloeden.”

Een ander onderzoek heeft ontdekt dat verminderde insulineresistentie gekoppeld was aan een 30% hoger risico op de ziekte van Alzheimer en algemene dementie.

High-Carb Dieet kan uw risico op dementie met 89 procent verhogen
De meest opvallende studie over koolhydraten en hun effecten op de hersenen laat zien dat degenen die grotere hoeveelheden koolhydraten eten een 89% hoger risico op dementie hebben. Degenen van wie de vetinname het grootst is, hebben een 44% lager risico. Volgens Dr. Perlmutter,

“We leven volgens deze opvatting dat een calorie een calorie is, maar in termen van de gezondheid van de hersenen, en ik geloof ook voor de rest van het lichaam, zijn er grote verschillen tussen onze bronnen van calorieën in termen van de impact op de gezondheid.

Koolhydraten, die de bloedglucose verhogen, zijn dramatisch schadelijker voor de menselijke fysiologie, en specifiek voor de menselijke gezondheid, dan calorieën afkomstig van gezonde bronnen van vet.

Het dieet dat ik aanbeveel – hoog in vet en weinig koolhydraten – is gewoon wat we al een miljoen jaar hebben gegeten, dus het heeft een beetje een staat van dienst. Het idee dat dit een revolutionair nieuw dieet is, moet in de juiste context worden geplaatst. In werkelijkheid is het dieet dat mensen nu consumeren.

Dit is vreselijk hoog in koolhydraten en vetarm, zoals onze overheidsinstellingen aanbevelen, is de grootste uitdaging voor de menselijke fysiologie die we ooit hebben meegemaakt, en dit is zeer, zeer zorgwekkend. ”

Een van de dingen die een dieet met veel koolhydraten schadelijk maakt, is het gehalte aan fructose. Op dit moment lijdt het geen twijfel dat te veel fructose schadelijk is voor het lichaam en zijn vermogen om insulineniveaus te reguleren.

Glutengevoeligheid kan ook schadelijk zijn voor uw hersenen
Volgens Dr. Perlmutter wordt glutengevoeligheid geassocieerd met de ontwikkeling van vele chronische ziekten, waaronder die welke de hersenen beïnvloeden vanwege het effect op het immuunsysteem.

Coeliakie, een vorm van immuungemedieerde gluten-gevoeligheid treft ongeveer 1,8% van de mensen in westerse culturen. Aan de andere kant, niet-coeliakie gluten gevoeligheid treft tot 30% van alle mensen. In feite wordt aangenomen dat vrijwel iedereen tot op zekere hoogte wordt beïnvloed.

Een groot deel van de ziektelast komt van het feit dat ons immuunsysteem is besmet met eiwitten waaraan het menselijke immuunsysteem niet eerder is blootgesteld.

In termen van glutenconsumptie hebben we een lange weg afgelegd in ons besef dat coeliakie bestaat, en we erkennen nu dat er volgens toponderzoekers ook niet-coeliakie glutengevoeligheid bestaat, die 30% van de mensheid kan treffen. Marios Hadjivassiliou [MD, afdeling neurologie, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, Verenigd Koninkrijk] heeft gezegd, zo poëtisch, dat glutengevoeligheid soms een pure neurologische ziekte is die in principe extraintestinaal is en dat we geen darmproblemen hoeven te hebben om glutengevoeligheid te definiëren. In feite zien we nu literatuur die de vinger duidelijk op glutengevoeligheid richt als een boosdoener in een verscheidenheid aan neurologische problemen, waaronder depressie, cognitieve dysfunctie, toevallen en zelfs hoofdpijn, “verklaart Dr. Perlmutter de rol van gluten in de gezondheid van de hersenen.

Je brein heeft gezonde vetten nodig
Het brein heeft gezondheidsbevorderende vetten nodig voor een optimale werking. Goede voorbeelden zijn biologische boter van rauwe melk, kokosolie, olijfolie, olijven, noten zoals macadamia en pecannoten, scharreleieren, avocado, wilde Alaska-zalm en meer. Een dieet met matig eiwit en veel vet is een goede vervanging voor de koolhydraten.

De sleutel is om natuurlijke vetten van hoge kwaliteit te eten, en veel van hen … “… de kwaliteit van het vet dat we consumeren is absoluut fundamenteel. Als we vetrijke voeding zeggen, hebben we het niet over bereide voedingsmiddelen in de Twinkie-gang in de supermarkt die aangepaste transvetten bevatten; gehydrogeneerde vetten die duidelijk doodskistnagels zijn. Ze lopen een groot risico op hersenaandoeningen, hartaandoeningen, diabetes, enz. We hebben het over deze prachtige, natuurlijke vetten die we al meer dan twee miljoen jaar gebruiken. ”

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ontdek de kracht van het plaatsen van zout en suiker onder je tong
Next Wij willen u graag blijven voorzien van het laatste natuurlijke gezondheidsnieuws

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Bananen zijn niet alleen voor Apen – Ontdek 17 Krachtige Redenen Om Bananen te eten!

Je zult nooit meer op dezelfde manier kijken naar een banaan, na het ontdekken van de vele voordelen voor de gezondheid en de redenen om ze toe te voegen aan

Natuurlijk genezen

Traditionele remedie voor astma, bronchitis, hoest en longaandoeningen

Grootmoeders weten het beste als het gaat om zelfgemaakte remedies Lang geleden, bereiden ze al een traditionele remedie voor astma, bronchitis, hoest en Longziekten.. De meest voorkomende ziekten die mensen

Natuurlijk genezen

Sta je elke ochtend verstopt en niezend op? Hier is hoe u onmiddellijke verlichting kunt krijgen

Word je geplaagd door ochtendniesbuien? Chief Medical Officer bij de American Cancer Society vertelt CNN dat de waarschijnlijke oorzaak verband houdt met uw slaapomgeving. Uw kussen of beddengoed kan het