Ontdek de helende voordelen van bosbaden

Ontdek de helende voordelen van bosbaden

Luister naar dit artikel

Twee en een half jaar na het begin heeft de COVID-19-pandemie een onmiskenbare fysieke, emotionele, sociale en economische tol geëist van het leven van miljoenen mensen over de hele wereld. Maar zoals bij elke tragische gebeurtenis, zijn er zilveren randjes. Een daarvan zou de toenemende belangstelling kunnen zijn voor het gebruik van mindfulness-technieken en op de natuur gebaseerde therapieën – zoals baden in het bos – om psychologische en fysieke genezing te bevorderen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bekend als Shinrin-yoku in Japan, waar deze kalmerende praktijk wordt beschouwd als een therapeutische techniek, houdt bosbaden in dat je meditatieve tijd doorbrengt in een natuurlijke bosatmosfeer. Het concept van bosbaden lijkt in andere landen “aan te slaan”, met nieuw Brits onderzoek naar de effecten van blootstelling aan de natuur op Britse burgers tijdens de lockdown van 2020. Laten we eens kijken naar enkele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsgeschenken van bosbaden.

Japanse gezondheidswerkers banen een therapeutisch pad door bosbaden voor te schrijven

Bosbaden wordt niet alleen geaccepteerd in Japan, maar wordt erkend als een legitieme klinische therapie, waarbij artsen het vaak voorschrijven aan gestresste patiënten. Volgens het Forest Bathing Institute zijn er nu meer dan 70 aangewezen “genezende bossen” in het hele land. Dr. Qing Li en zijn team van de prestigieuze Nippon Medical School hebben een groot deel van het onderzoek naar baden in het bos geleid.

Dr. Li en andere voorstanders van bosbaden beweren dat het de bloeddruk kan verlagen, de gezondheid van het hart kan verbeteren, de bloedsuikerspiegel kan verlagen, een gezond gewicht kan bevorderen en de cortisolspiegel, het ‘stresshormoon’, kan verlagen. Maar daar houden de voordelen niet op. Volgens Dr. Li kan baden in het bos ook de stemming verbeteren, de concentratie bevorderen, een goede nachtrust bevorderen en de creativiteit vergroten.

Blootstelling aan natuurlijke ruimtes bevordert geluk en welzijn

In “The People and Nature Survey for England: Adult Data” richtten onderzoekers zich op manieren waarop blootstelling aan natuurlijke ruimtes – zoals parken, bossen, landbouwgronden en rivieren – mensen trof tijdens de lockdown van 2020 in het VK. Hoewel de onderzoekers erkenden dat de studie klein was, waren de conclusies dramatisch – en zinvol. Het team ontdekte dat blootstelling aan deze natuurlijke ruimtes de positieve emoties van de deelnemers verbeterde, stemmingsstoornissen verminderde en zelfs meer empathie opleverde.

De onderzoekers ontdekten onder meer dat ongeveer 40 procent van de volwassenen aangaf meer tijd buiten te hebben doorgebracht sinds de komst van de pandemiebeperkingen van 2020. Een overweldigende 85 procent zei dat het zijn in de natuur hen gelukkig maakte. En degenen die in de week voor het onderzoek natuurgebieden hadden bezocht (ongeveer de helft van de deelnemers) meldden significant gelukkiger te zijn dan degenen die dat niet hadden gedaan! De onderzoekers vonden echter verontrustende ongelijkheden in het vermogen van mensen om toegang te krijgen tot de natuur. Mensen bezochten in de afgelopen 14 dagen minder vaak een natuurgebied als ze in een gebied met veel achterstand woonden, een laag inkomen hadden, een lager opleidingsniveau hadden of werkloos waren.

Aanvullende onderzoeken ondersteunen bosbaden om stress te verlichten en het algehele welzijn te ondersteunen

In een recensie uit 2020, gepubliceerd in Environmental Health and Preventive Medicine, onderzochten onderzoekers de effecten van baden in het bos op volwassenen van middelbare leeftijd met hypertensie – en concludeerden dat baden in het bos “effectief” was voor het verlagen van de bloeddruk. Ze noemden ook bosbaden met het verlagen van de hartslag, het verbeteren van de hart-pulmonale parameters, het opwekken van een positieve stemming, het verminderen van angst en het verbeteren van de kwaliteit van leven. (Oef! Dat is nogal een reeks gezondheidsbonussen!)

Bovendien ontdekten ze dat zelfs een enkele sessie bosbaden op korte termijn voordelen kan opleveren. In een afzonderlijke analyse van literatuur die vorige maand in het International Journal of Environmental Health and Research werd gepubliceerd, evalueerden de auteurs 16 systematische reviews en concludeerden dat het “beste beschikbare bewijsmateriaal het gebruik van bosbaden ondersteunt als een aanvullende praktijk voor de bevordering van het psychofysische; het zijn.”

Bomen “ademen” heilzame plantenchemicaliën uit

Bomen en planten in natuurgebieden geven natuurlijke chemicaliën in de lucht af die bekend staan ​​als fytonciden. Het inademen hiervan wordt beschouwd als de kern van de voordelen van bosbaden. Fytonciden, die planten helpen beschermen tegen schadelijke insecten en ziekten, zijn antibacterieel en antischimmel en er wordt aangenomen dat ze de immuniteit bij mensen versterken door de hoeveelheid natuurlijke killercellen van het lichaam te vergroten.

Veel onderzoekers geloven dat fytonciden zelfs kunnen helpen beschermen tegen kanker. De bomen waarvan wordt aangenomen dat ze de hoogste afgifte van fytoncide hebben, zijn groenblijvende bomen, zoals dennen, sparren, sparren en ceders (dit kan verklaren waarom boslucht met dennengeur zo stimulerend is). Als je geen toegang hebt tot pijnbomen, wees dan niet bang – fytonciden worden ook geproduceerd door een grote verscheidenheid aan planten en bomen, waaronder eiken-, sprinkhanen- en mangrovebomen. (Trouwens, fytonciden worden ook geproduceerd door kruiden en specerijen zoals knoflook, ui en rozemarijn).

Andere factoren die baden in het bos gunstig maken, zijn onder meer een hoger zuurstofgehalte.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Zes redenen waarom iedereen zwarte knoflook aan hun dieet zou moeten toevoegen
Next Gelukkig 2023!

You might also like

Natuurlijk genezen

De meest krachtige natuurlijke remedie voor gezwollen benen!

Luister naar dit artikel Er zijn verschillende dingen die de aanwezigheid van gezwollen benen kunnen veroorzaken, zoals: hormonale stoornissen, warmte, nierfalen, hartinsufficiëntie, zwangerschap, problemen met de bloedvaten, etc. Steun Naturotheek:

Natuurlijk genezen

Dit is wat er gebeurt wanneer u water drinkt vlak nadat je uit bed bent gekomen in de ochtend…

Luister naar dit artikel De huidige gezondheidstrend is het drinken van water onmiddellijk na het opstaan uit bed. Wetenschappers hebben de medische waarde hiervan bevestigd dat het gunstig is voor

Natuurlijk genezen

Top drie redenen om heilige basilicum te proberen

Luister naar dit artikel Van het bestrijden van slechte adem of tandvleesaandoeningen zonder het gebruik van chemisch mondwater tot het verlagen van de glucosespiegels, heilige basilicum – ook bekend als