Zes redenen waarom iedereen zwarte knoflook aan hun dieet zou moeten toevoegen

Zes redenen waarom iedereen zwarte knoflook aan hun dieet zou moeten toevoegen

Luister naar dit artikel

Zwarte knoflook is een vrij essentieel ingrediënt voor elk hartig gerecht. Rauwe knoflook is zo’n smaakmaker die het smaakprofiel van elk gerecht dat je kookt beïnvloedt. En het heeft ook de extra voordelen dat het verschillende gezondheidsvoordelen biedt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als je zou meegaan met de woorden van Beth Czerwony, RD (Registered Dietitian), is zwarte knoflook een vrij noodzakelijk onderdeel van iemands dieet. Dit ontstaat door een uitgebreid verouderingsproces. En het gaat om rauwe, witte knoflookbollen die bij een hoge luchtvochtigheid tussen temperaturen van 140 en 190 F worden bewaard. Soms worden ze zelfs een maand bewaard. Zoals je zou verwachten, verandert dit proces de textuur, kleur en smaak van de hele knoflookbol.

De 6 gezondheidsvoordelen van zwarte knoflook in iemands dieet

1. Bevat antioxidanten

Omdat zwarte knoflook wordt gemaakt door een fermentatieproces, bevat het een groter volume aan antioxidanten in vergelijking met normale rauwe knoflook. Dit komt gedeeltelijk door allicine, de stof die knoflook zijn geur geeft wanneer het wordt geplet. De allicine wordt omgezet in antioxidanten zoals flavonoïden en alkaloïden als zwarte knoflook fermenteert.

2. Reguleert de bloedsuikerspiegel

Mensen met een hoge bloedsuikerspiegel zijn behoorlijk vatbaar voor verschillende complicaties, zoals infecties, nierbeschadiging en hartaandoeningen. In een onderzoek dat in 2019 werd uitgevoerd, werden ratten die een dieet kregen dat rijk was aan suiker en vet, behandeld met extracten van zwarte knoflook. Het bleek dat de ratten een significante verbetering van hun metabolisme vertoonden. Interessant is dat ze ook een lager cholesterolgehalte hadden, evenals een verminderde ontsteking.

3. Vermindert de kans op hartaandoeningen

Er zijn verschillende onderzoeken geweest die wijzen op het nut van zwarte knoflook bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat knoflook het cholesterolgehalte kan verlagen. Het consumeren van knoflook kan ook HDL verhogen, wat een goed cholesterol is. Een enkele dierstudie vond goud toen het de effecten van zwarte en rauwe knoflook bij ratten vergeleek. Men moet niet vergeten dat de ratten herstelden van aanzienlijke hartschade als gevolg van ischemie. Onderzoekers ontdekten dat zowel zwarte als rauwe knoflook hielpen bij het openen van de bloedsomloop wat zou voorkomen dat het hart verdere schade zou oplopen.

4. Beschermt de gezondheid van de hersenen

Er zijn verschillende eigenschappen in zwarte knoflook die elke vorm van ontsteking kunnen voorkomen die het geheugen zou schaden. Wetenschappers zijn van mening dat de ophoping van een eiwitverbinding, bèta-amyloïde genaamd, het risico op de ziekte van Alzheimer in de hersenen verhoogt. Het consumeren van knoflook verminderde dus de hersenontsteking die door deze eiwitverbinding wordt veroorzaakt, althans bij ratten. Eén studie beweert ook dat het iemands kortetermijngeheugen zou kunnen verbeteren.

5. Bevat eigenschappen tegen kanker

Verschillende onderzoeken hebben ontdekt dat zwarte knoflook een positief effect heeft op de bestrijding van de kankerverwekkende cellen. In een reageerbuisstudie uitgevoerd met de bloedmonsters van 21 afzonderlijke personen, vertoonde extract van zwarte knoflook meer hoge antioxiderende, immuunstimulerende en antikankeractiviteiten dan alleen rauw knoflookextract. In bepaalde situaties ontdekten onderzoekers ook dat de zwarte knoflookextractoplossing binnen de eerste 72 uur zeer giftig was voor borst-, long-, lever- en maagkankercellen.

6. Beschermt de lever

Sommige studies hebben ontdekt dat zwarte knoflook heel goed is in het beschermen van de lever tegen schade. Leverbeschadiging treedt meestal op door blootstelling aan medicijnen, chemicaliën, ziektekiemen en alcohol. Deze gefermenteerde knoflook is ook nuttig in situaties die behoorlijk chronisch zijn. Zo bleek uit een onderzoek met dieren hoe zwarte knoflook de algehele leverfunctie verbeterde bij chronische leverschade die het gevolg was van alcoholconsumptie.

Zwarte knoflook is gemakkelijk te vinden in verschillende speciaalzaken. Of u kunt een aantal online natuurvoedingswinkels bezoeken waar kan worden gekozen uit hele bollen, puree, gepelde teentjes en andere varianten. Na aankoop moet men het op kamertemperatuur bewaren totdat de verpakking wordt ontzegeld. Buiten dat, moet de knoflookstomp voor gebruik worden gekoeld.

Bronnen: Truth Theory

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ongelukkig of eenzaam zijn versnelt het ouder worden - zelfs meer dan roken
Next Ontdek de helende voordelen van bosbaden

You might also like

Natuurlijk genezen

Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

Luister naar dit artikel De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan anti-veroudering als ze het woord vezel horen (hoewel ze zeker aan een regelmatige stoelgang kunnen denken). Maar het blijkt

Curcumine

Curcumine maakt ons toegankelijker voor antioxidanten

Luister naar dit artikel Oxidatie en de schade die dit met zich meebrengt, ligt ten grondslag van het verouderingsproces en vele moderne aandoeningen. Dit heeft onder andere te maken met

Natuurlijk genezen

Gun jezelf elke nacht een extra uur betere slaap door op 3 punten in je lichaam te drukken!

Luister naar dit artikel Acupunctuur en acupressuur zijn technieken die al duizenden jaren worden toegepast door mensen die werken met alternatieve geneeswijzen. Er zijn namelijk een flink aantal punten in