*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Sommige honden kunnen longkanker opsporen met een nauwkeurigheid van 97 procent, zo blijkt uit onderzoek
juni 27, 2019 1949 Views

Sommige honden kunnen longkanker opsporen met een nauwkeurigheid van 97 procent, zo blijkt uit onderzoek

Een nieuwe studie toont aan dat sommige honden in staat zijn longkanker te identificeren aan de hand van geur, met een nauwkeurigheid van 97 procent.

Uit de studie bleek dat de honden na het trainen van drie beagles onderscheid konden maken tussen bloedserum dat werd afgenomen van patiënten met kwaadaardige longkanker en gezonde controles met een nauwkeurigheid van 97%.

Onderzoekers die betrokken waren bij de studie, stelden de hypothese dat de capaciteiten van de hond kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuw type kankerscreeningsmethode die redelijk goedkoop is.

Medicalxpress.com meldt: Het dubbelblinde onderzoek wordt gepubliceerd in de juli-editie van The Journal of the American Osteopathic Association.

“We gebruiken de honden om de laagjes geur te sorteren totdat we de biomerkers voor de verklikkers identificeren”, zegt Thomas Quinn, DO, professor aan het Lake Erie College of Osteopathic Medicine en hoofdauteur van deze studie. “Er ligt nog veel werk voor de boeg, maar we boeken goede vooruitgang.”

De honden werden in een kamer gebracht met bloedserummonsters op neusniveau. Sommige monsters kwamen van patiënten met niet-kleincellige longkanker; anderen werden getrokken uit gezonde controles. Nadat ze een monster grondig hadden besnuffeld, gingen de honden zitten om een ​​positieve bevinding voor kanker aan te geven of verder te gaan als er geen werd opgespoord.

Dr. Quinn en zijn team naderen de voltooiing van een tweede iteratie van het onderzoek. Deze keer werken de honden aan het identificeren van long-, borst- en darm kanker met behulp van monsters van de adem van patiënten, verzameld door de patiënt die inademt in een gezichtsmasker. Onderzoekers zeggen dat de bevindingen suggereren dat de honden net zo effectief kanker kunnen detecteren met behulp van deze methode.

De volgende stap zal zijn om de monsters verder te fractioneren op basis van chemische en fysische eigenschappen, ze terug te presenteren aan de honden totdat de specifieke biomarkers voor elke kanker zijn geïdentificeerd. Het doel is om een ​​product voor vrij toegankelijke screening te ontwikkelen, vergelijkbaar met een zwangerschapstest, in termen van kosten, eenvoud en beschikbaarheid. Dr. Quinn ziet een apparaat waar iemand in kan ademen en een kleurverandering kan zien om een ​​positieve of negatieve bevinding aan te duiden.

Vroege detectiesleutel

Longkanker is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen en jaarlijks ontvangen meer dan 200.000 mensen in de Verenigde Staten de diagnose longkanker. De vijfjaarsoverleving voor stadium IA niet-kleincellige longkanker (NSCLC) is 92%. Dat daalt tot 13% in stadium IIIC NSCLC en na metastase variëren de overlevingspercentages van vijf jaar van 10% tot minder dan 1%, afhankelijk van het stadium.

Bovendien is screening en beeldvorming voor longkanker duur en niet altijd betrouwbaar. Röntgenfoto’s op de borst hebben een hoge fout-negatieve snelheid, terwijl CT-scans met computer-ondersteunde diagnose een hoge vals-positieve frequentie hebben. Eerdere studies wezen uit dat 90% van de gemiste longkankers optreedt bij gebruik van röntgenfoto’s op de thorax, en CT-scans hebben verschillende aanwijzingen voor het identificeren van kleine, centrale, juxtavasculaire longkankers.

Dr. Quinn gelooft dat zijn onderzoek kan leiden tot betere screening- en diagnoseoplossingen, wat mogelijk een verandering in de detectie van kanker kan veroorzaken.

“Op dit moment lijkt het erop dat honden een beter natuurlijk vermogen hebben om op kanker te screenen dan onze meest geavanceerde technologie”, zegt Dr. Quinn. “Als we erachter komen wat ze weten en hoe, kunnen we ze misschien inhalen.”

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Populaire kleurpotloden Testen Positief voor kankerverwekkend asbest
Next Hier zijn 6 dingen die je bij de hand moet hebben als je last hebt van diarree

About author

You might also like