Sommige honden kunnen longkanker opsporen met een nauwkeurigheid van 97 procent, zo blijkt uit onderzoek
juni 27, 2019 2672 Views

Sommige honden kunnen longkanker opsporen met een nauwkeurigheid van 97 procent, zo blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel

Een nieuwe studie toont aan dat sommige honden in staat zijn longkanker te identificeren aan de hand van geur, met een nauwkeurigheid van 97 procent.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit de studie bleek dat de honden na het trainen van drie beagles onderscheid konden maken tussen bloedserum dat werd afgenomen van patiënten met kwaadaardige longkanker en gezonde controles met een nauwkeurigheid van 97%.

Onderzoekers die betrokken waren bij de studie, stelden de hypothese dat de capaciteiten van de hond kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuw type kankerscreeningsmethode die redelijk goedkoop is.

Medicalxpress.com meldt: Het dubbelblinde onderzoek wordt gepubliceerd in de juli-editie van The Journal of the American Osteopathic Association.

“We gebruiken de honden om de laagjes geur te sorteren totdat we de biomerkers voor de verklikkers identificeren”, zegt Thomas Quinn, DO, professor aan het Lake Erie College of Osteopathic Medicine en hoofdauteur van deze studie. “Er ligt nog veel werk voor de boeg, maar we boeken goede vooruitgang.”

De honden werden in een kamer gebracht met bloedserummonsters op neusniveau. Sommige monsters kwamen van patiënten met niet-kleincellige longkanker; anderen werden getrokken uit gezonde controles. Nadat ze een monster grondig hadden besnuffeld, gingen de honden zitten om een ​​positieve bevinding voor kanker aan te geven of verder te gaan als er geen werd opgespoord.

Dr. Quinn en zijn team naderen de voltooiing van een tweede iteratie van het onderzoek. Deze keer werken de honden aan het identificeren van long-, borst- en darm kanker met behulp van monsters van de adem van patiënten, verzameld door de patiënt die inademt in een gezichtsmasker. Onderzoekers zeggen dat de bevindingen suggereren dat de honden net zo effectief kanker kunnen detecteren met behulp van deze methode.

De volgende stap zal zijn om de monsters verder te fractioneren op basis van chemische en fysische eigenschappen, ze terug te presenteren aan de honden totdat de specifieke biomarkers voor elke kanker zijn geïdentificeerd. Het doel is om een ​​product voor vrij toegankelijke screening te ontwikkelen, vergelijkbaar met een zwangerschapstest, in termen van kosten, eenvoud en beschikbaarheid. Dr. Quinn ziet een apparaat waar iemand in kan ademen en een kleurverandering kan zien om een ​​positieve of negatieve bevinding aan te duiden.

Vroege detectiesleutel

Longkanker is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen en jaarlijks ontvangen meer dan 200.000 mensen in de Verenigde Staten de diagnose longkanker. De vijfjaarsoverleving voor stadium IA niet-kleincellige longkanker (NSCLC) is 92%. Dat daalt tot 13% in stadium IIIC NSCLC en na metastase variëren de overlevingspercentages van vijf jaar van 10% tot minder dan 1%, afhankelijk van het stadium.

Bovendien is screening en beeldvorming voor longkanker duur en niet altijd betrouwbaar. Röntgenfoto’s op de borst hebben een hoge fout-negatieve snelheid, terwijl CT-scans met computer-ondersteunde diagnose een hoge vals-positieve frequentie hebben. Eerdere studies wezen uit dat 90% van de gemiste longkankers optreedt bij gebruik van röntgenfoto’s op de thorax, en CT-scans hebben verschillende aanwijzingen voor het identificeren van kleine, centrale, juxtavasculaire longkankers.

Dr. Quinn gelooft dat zijn onderzoek kan leiden tot betere screening- en diagnoseoplossingen, wat mogelijk een verandering in de detectie van kanker kan veroorzaken.

“Op dit moment lijkt het erop dat honden een beter natuurlijk vermogen hebben om op kanker te screenen dan onze meest geavanceerde technologie”, zegt Dr. Quinn. “Als we erachter komen wat ze weten en hoe, kunnen we ze misschien inhalen.”

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Populaire kleurpotloden Testen Positief voor kankerverwekkend asbest
Next Hier zijn 6 dingen die je bij de hand moet hebben als je last hebt van diarree

You might also like

Algemeen

Spoel altijd je toilet door als je terug komt van je vakantie

Luister naar dit artikel Vele mensen weten dat ze hun kraan even moeten laten doorlopen als ze terug komen van vakantie. Als je dit niet weet zal je je vast

Algemeen

Een 70-jarige oma maakte al 52 stranden schoon in 2018 om onze planeet te helpen

Luister naar dit artikel We hebben geen reserveplaneet, maar sommige mensen nemen de onze nog steeds als vanzelfsprekend. We zijn omringd door bergen plastic en chemicaliën en er is geen

Algemeen

De eetregels van yogagoeroe Tara Stiles

Luister naar dit artikel Plezier staat voorop bij Tara. Regeltjes, voorschriften, oordelen of strikte diëten zorgen maar voor stress. ‘Als je weet wie ik ben en wat ik doe of