Stoffen gezichtsmaskers geven je misschien een veilig gevoel, maar ze beschermen je niet tegen Covid
juli 25, 2021 1172 Views

Stoffen gezichtsmaskers geven je misschien een veilig gevoel, maar ze beschermen je niet tegen Covid

Luister naar dit artikel

Een standaard gezichtsmasker fungeert als niets meer dan een “comfortdeken” en biedt weinig bescherming tegen Covid, heeft een wetenschappelijk adviseur van SAGE gezegd voorafgaand aan de gedeeltelijke versoepeling van het maskermandaat op maandag. The Telegraph heeft het verhaal:


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dr. Colin Axon, die de regering heeft geadviseerd om het risico van kruisbesmetting in supermarkten tot een minimum te beperken, beschuldigde medici ervan een “cartoonesk” beeld te geven van hoe kleine deeltjes door de lucht reizen.

Hij waarschuwde dat sommige stoffen maskers gaten hebben die onzichtbaar zijn voor het blote oog, maar die 500.000 keer zo groot zijn als virale Covid-deeltjes.

“De kleine afmetingen zijn niet gemakkelijk te begrijpen, maar een onvolmaakte analogie zou zijn om je voor te stellen dat knikkers worden afgevuurd op steigers van bouwers, sommigen kunnen een paal raken en terugveren, maar de meeste zullen er natuurlijk doorheen vliegen”, vertelde hij aan de Telegraph.

Het maskerdebat is opnieuw aangewakkerd nadat de Britse regering de richtlijnen voor “Vrijheidsdag” had gepubliceerd waarin ze het voortgezette gebruik ervan aanbeveelden. Het leidde ertoe dat Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, hun gebruik op de Londense metro afdwong.

Dr. Axon zei dat het publiek een breder beeld moet krijgen van de wetenschap achter gezichtsmaskers, in plaats van het “gedeeltelijke beeld” van informatie die door medici wordt gepusht over hun effectiviteit.

“Media hebben een cartooneske kijk op hoe deeltjes door de lucht bewegen – het is niet hun schuld, het is niet hun domein – ze hebben een cartooneske kijk op hoe de wereld is,” zei hij.

“Zodra een deeltje zich niet op een biologisch oppervlak bevindt, is het niet langer een biomedische kwestie, het gaat gewoon over natuurkunde. Het publiek heeft slechts een gedeeltelijk beeld van het verhaal als informatie slechts uit één type bron komt. Artsen hebben enkele van de antwoorden maar niet een heel beeld.” …

Een Oxford-onderzoek afgelopen zomer concludeerde dat maskers “effectief” waren in het verminderen van de verspreiding van het virus.

Andere studies hebben echter twijfel doen rijzen over hun effectiviteit. Een daaropvolgende Deense studie waarbij 6000 mensen betrokken waren, concludeerde dat er geen statistisch verschil was in de verspreiding van infecties bij niet-dragers, terwijl gegevens over Amerikaanse staten met niet-verplicht gebruik in gevallen geen gecorreleerde stijging lieten zien.

“Het publiek eiste dat er iets moest gebeuren, ze kregen maskers, het is gewoon een troostdeken,” merkte Dr. Axon op. “Maar nu is het verankerd, en we verankeren slecht gedrag.”

De moeite waard om helemaal te lezen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 6 geneeskrachtige eigenschappen van hibiscus
Next 3 ontstekingsremmende superfoods om de energie te verhogen en de immuniteit te verbeteren

You might also like

Algemeen

Zoete wetenschap: Gloednieuw onderzoek onthult de opmerkelijke voordelen voor de hersengezondheid van honing

Luister naar dit artikel Wist je dat de gemiddelde honingbij in zijn leven slechts 1/12 theelepel zoete nectar maakt? Er zijn twee miljoen bijenbezoeken aan een bloem nodig om één

Algemeen

Geredde circusolifanten herenigt na 22 jaar – Het onvergetelijke moment smelt harten!

Luister naar dit artikel Olifanten zijn enorm, schattig en slim. Simpel als dat. Deze reuzen hebben het grootste brein in vergelijking met dieren die op het land lopen. Geloof het

Algemeen

“Zuivel Is Echt Beangstigend” – De waarheid over melk uitgelegd in 5 Minuten!

Luister naar dit artikel We hebben het al eerder gezegd en we zullen het hier nog maar eens opnieuw zeggen: de manier waarop wij omgaan met dieren op deze planeet