Met DEZE tips ben je in enkele dagen van je verkoudheid af! DIT is geweldig!

Met DEZE tips ben je in enkele dagen van je verkoudheid af! DIT is geweldig!

Luister naar dit artikel

Het is weer zover, het is winter. Het is buiten ontzettend koud, het is vroeg donker en de bomen zijn kaal. Een erg saaie, grauwe periode als je het mij vraagt. In deze tijd van het jaar zijn ontzettend veel mensen ziek of verkouden. Deze dagen lijken wel eeuwen te duren, het is ontzettend saai en treurig.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De klachten bij verkoudheid zijn: hoesten, niezen, waterige ogen en het ademen gaat natuurlijk een stuk lastiger. Heb jij daar nu last van? Wij hebben hier namelijk 7 tips voor jou om snel weer gezond en fit te worden! Niemand houdt van verkoudheid, het is een erg naar gevoel.

1. Houd jezelf warm

tijdens een griep heeft je lichaam het erg lastig om je lichaam constant op temperatuur te houden. Ook is het belangrijk dat je lichaam het virus doodt, door je lichaam warmte te geven help je je lichaam hieraan mee. Trek warme kleren aan en dikke wollen sokken. Bij het slapen is het verstandig om een extra deken te gebruiken om je lichaam te verwarmen.

2. Hygiëne

Belangrijk is dat je je gezicht niet moet aanraken, houdt je handen schoon. Het griepvirus verspreid zich namelijk vaak via je handen richting je neus, mond en ogen. Was daarom je handen een aantal keer per dag. Als je moet niezen, is het verstandig om een zakdoek te gebruiken.

3.  Blijf gehydrateerd

Vocht is het belangrijkste om te herstellen van een griep of verkoudheid. Drink daarom veel water. Door een juiste vochtbalans gaat je lymfestelsel optimaal werken. Drink dus geen thee, koffie en al zeker geen alcohol. Je lymfeklieren spelen een belangrijke rol om allerlei bacteriën en virussen uit de weg te ruimen.

4. Pak je rust

Het is belangrijk om tijdens je griep of verkoudheid veel te rusten. Ga op tijd naar bed of neem een lekker warm bad. Rust en slaap is tijdens een griep enorm belangrijk.

5. Neem veel vitamine C

Probeer tijdens je griep of verkoudheid wat extra vitamine c binnen te krijgen, deze verminderen de symptomen namelijk. Je kunt hierbij pilletjes halen maar het beste is natuurlijk vers fruit (citroen, sinaasappels) of groente zoals paprika, boerenkool en zoete aardappels.

6. Stoom je luchtwegen vrij

Een goede methode om je verstopte holten leeg te maken is om regelmatig te stomen. Dit is heel erg gemakkelijk om te doen. Pak een pannetje met water en kook deze, ga met een handdoek over je hoofd hierboven hangen en inhaleer de stoom via je neus. Deze warmte zorgt ervoor dat het slijm zich in de holten oplost zodat je beter kan ademen en eventuele (hoofd)pijnen uitblijven.

7. Zorg voor genoeg schone lucht in huis

Probeer zoveel mogelijk schone en verse lucht in te ademen. Ruimtes zoals de woonkamer en slaapkamer zijn vaak vervuild. Het is belangrijk om genoeg planten in huis te hebben, deze zorgen namelijk voor verse zuurstof.

Vond jij dit handig? DEEL hem dan met al je vrienden op Facebook!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit is waarom je ‘s nachts KRAMP in je benen krijgt (en hoe je kunt voorkomen dat het je ooit nog overkomt)
Next Deze vrouw laat haar voeten in appelazijn weken… Ongelofelijk waar DIT goed voor is!

You might also like

Natuurlijk genezen

3 ontstekingsremmende superfoods om de energie te verhogen en de immuniteit te verbeteren

Luister naar dit artikel Tegen het einde van 2021 schatten sommige experts dat $ 590 – $ 610 miljard zal worden uitgegeven aan geneesmiddelen op recept in de Verenigde Staten

Natuurlijk genezen

10 geweldige gezondheidsvoordelen van kaneel

Luister naar dit artikel Hoewel de Amerikaanse FDA in het verleden heeft geprobeerd angst voor specerijen te zaaien, beslaat de geschiedenis van het gebruik van kaneel duizenden jaren onder ongelijksoortige

Natuurlijk genezen

Hoe de spijsvertering te verbeteren met bietenkwas

Luister naar dit artikel Miljoenen westerlingen lijden aan spijsverteringsproblemen – velen van hen stilletjes. Ze proberen vrij verkrijgbare medicijnen, laxeermiddelen en zelfs medicijnen op recept om de symptomen te verbeteren,