“Verticaal bos” appartementencomplex in China verandert in door muggen geplaagde jungle hel

“Verticaal bos” appartementencomplex in China verandert in door muggen geplaagde jungle hel

Luister naar dit artikel

Het probleem van het verbeteren van de luchtkwaliteit in zwaar vervuilde steden over de hele wereld is een van de grote uitdagingen waarmee stedenbouwkundigen worden geconfronteerd, vooral in de 21e eeuw, nu de uitstoot van broeikasgassen stijgt en de temperatuur over de hele wereld stijgt.

Een baanbrekende poging om hoge flatgebouwen te transformeren in een weelderig ‘verticaal bos’ is echter getransformeerd van wat bedoeld was als een groen paradijs in iets dat meer lijkt op een groene hel vol met enkele van de meest irritante insecten die de mensheid kent.

Bewoners van het experimentele groene wooncomplex Qiyi City Forest Garden in Chengdu, China, hoopten op een onderbreking van de betonnen jungle door zich te verplaatsen naar de verzorgde groene ruimte van het verticale bos.

De ontwikkelaar slaagde er eerder dit jaar in om alle 826 appartementen te verkopen, maar het ultramoderne complex met acht torens, aangeprezen als een ‘eco-paradijs’, lijkt nu op een post-apocalyptische jungle-nachtmerrie – compleet met onophoudelijke zwermen muggen die zoemen en knabbelen aan de bewoners ‘ gezondheid en gezond verstand.

Vanwege deze monsterlijke gang van zaken heeft slechts een klein aantal gezinnen besloten om de insectenplaag te trotseren en het complex te betrekken. Tot nu toe hebben 20 gezinnen hun intrek genomen in het uitgestrekte complex, zoals blijkt uit de gesnoeide planten en het tuinmeubilair dat verschillende balkons siert, samen met de lichten die in de units zijn ingeschakeld.

Maar met planten die zich uitstrekken tussen verwaarloosde balkons en takken die over de relingen van torens draaien en in elkaar overvloeien, keert de ontwikkeling van 2018 snel terug naar de oorspronkelijke aard van het bos.

Het idee van verticale bossen was een concept ontwikkeld door de Italiaanse architect Stefano Boeri, die in 2014 de prachtige verticale tuin Bosco Verticale in Milaan ontwierp voordat hij het concept naar vervuilde steden over de hele wereld bracht, van Albanië tot Egypte en Nederland.

Het algemene idee is om moeder natuur en biodiversiteit in evenwicht te brengen met de behoeften van de stedelijke bevolking door de gebouwen te bedekken met balkons die zijn beplant met soorten die geschikt zijn voor de lokale klimaatomstandigheden, met behoud van een verscheidenheid aan hoogtes en bloeiseizoenen, zodat de gebouwen het hele jaar door esthetisch aangenaam blijven.

Planten op alle niveaus van het gebouw zorgen ook voor natuurlijke schaduw en een verbetering van de luchtkwaliteit van de bewoners. De planten zouden ook bijdragen aan het ecologische evenwicht van het omliggende stedelijke centrum, door enkele tonnen koolstofdioxide te absorberen en jaarlijks nog meer zuurstof te leveren.

Hetzelfde fantastische idee is gebruikt voor tientallen andere concepten, waaronder Koichi Takada’s Urban Forest en de futuristische Cloud Corridor-wolkenkrabbers die gepland zijn voor Los Angeles.

Het probleem in de Qiyi City Forest Garden in Chengdu betekent echter niet dat het concept zelf gebrekkig is – in plaats daarvan kan dit gewoon een probleem zijn dat de vastgoedbeheerders de basisbehoeften van het gebouw zelf verwaarlozen, aldus landschapsarchitect en New York Botanical Tuininstructeur Daryl Beyers.

“Alleen omdat het er cool uitziet, CO2 absorbeert, een geluidsbuffer is en psychologische voordelen biedt, wil dat nog niet zeggen dat je het niet goed hoeft te doen”, vertelde Beyers aan Curbed. “En ik denk dat de ontwikkelaars er overhaast in zijn gestapt. Ze dachten niet aan het onderhoud. ”

“Je kunt geen tuin hebben zonder tuinman”, voegde hij eraan toe. ‘Ze [de ontwikkelaars] noemden het als een verzorgde tuin buiten op je terras. Als het gemanicuurd is, moet iemand de manicure doen. ”

Bovendien biedt het vochtige klimaat in de regio Chengdu ook de perfecte habitat voor dorstige muggen om te gedijen, terwijl de overwoekerde planten ook de broodnodige schaduw bieden aan de vervelende insecten.

De les hier is inderdaad dat de natuur soms wint – vooral wanneer mensen, of in dit geval huisbazen, verslappen en hun verantwoordelijkheden negeren.

“Het is een beetje apocalyptisch, en dat is wat de natuur met al onze steden zal doen als alles naar de hel gaat”, zei Beyers. ‘Je ziet het in de films. Planten zullen die dingen doen. ”

Bronnen: The Mind Unleashed

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Immuniteit bereiken: een privétop van epidemiologen tegen lockdowns (video)
Next Walnoten kunnen u helpen stress te overwinnen

You might also like

Algemeen

De manier waarop je zit onthult veel over je persoonlijkheid.

Luister naar dit artikel Lichaamstaal kan veel over een persoon onthullen, het kan laten zien of ze moe, gelukkig of nerveus zijn. Maar niet alle fysieke gebaren zijn eenvoudig te

Algemeen

Massaal ruimen van kippen is een aanval op de voedselvoorziening

Luister naar dit artikel Terwijl de reguliere media en de heersende klasse de “vogelgriep” de schuld blijven geven van het genadeloos ruimen van kippen en ander pluimvee dat voor vlees

Algemeen

Palmolie kan leiden tot te hoge inname schadelijke stof bij kinderen

Luister naar dit artikel Tijdens de productie van plantaardige oliën en vetten, en dan vooral van palmolie, wordt 3-MCPD gevormd. Deze stof kan schadelijk zijn voor de nieren. Het Nederlandse