Walnoten kunnen u helpen stress te overwinnen

Walnoten kunnen u helpen stress te overwinnen

Luister naar dit artikel

Als je gestrest bent of als je weet dat je een slechte dag tegemoet gaat, wil je misschien een handvol walnoten eten om de druk te verlichten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens een studie van onderzoekers van Penn State University kan een dieet dat rijk is aan walnoten en walnotenolie het lichaam voorbereiden om beter met stress om te gaan.

De onderzoekers wilden onderzoeken hoe walnoten en walnotenolie, die meervoudig onverzadigde vetten bevatten, de bloeddruk in rust en onder stress beïnvloeden. Dat komt omdat mensen met een overdreven biologische reactie op stress een hoger risico lopen op hartaandoeningen. Volgens de onderzoekers wilden ze erachter komen of omega 3-vetzuren uit plantaardige bronnen de cardiovasculaire reacties op stress zouden afzwakken.

In het onderzoek volgden 22 gezonde volwassenen met een verhoogd LDL-cholesterol elk zes weken drie verschillende diëten. De deelnemers werden blootgesteld aan stress door een toespraak te houden of door een voet in koud water te dompelen. De resultaten, gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition, toonden aan dat wanneer deelnemers een dieet volgden met walnoten en walnotenolie, hun bloeddruk en stressreacties lager waren.

Het ‘gemiddelde’ Amerikaanse dieet bevat dagelijks geen noten en het dieet dat effectief bleek te zijn om de stressreactie te verminderen, omvatte ongeveer 9 hele walnoten als een gemiddelde portie. Misschien is dat alles wat u nodig heeft om de kalmerende effecten te voelen.

Een kwart kopje walnoten levert meer dan 90% van de aanbevolen dagelijkse waarde aan omega-3-vetten. Eerdere studies hadden al aangetoond dat omega-3-vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur in walnoten en lijnzaad, LDL (het zogenaamde “slechte”) cholesterol kunnen verlagen en ook ontstekingen kunnen verminderen.

Walnoten zijn rijk aan gezonde vetten, voedingsvezels, mineralen, vitamines, antioxidanten en fytosterolen en worden al lang in verband gebracht met een betere gezondheid van het hart. De Amerikaanse Food and Drug Administration staat walnootleveranciers toe om de gezondheidsclaim te doen dat “het eten van 1,5 gram walnoten per dag als onderdeel van een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol het risico op hartaandoeningen kan verminderen.”

Naast de gunstige effecten op bloeddruk en ontstekingen, is ook aangetoond dat walnoten een uitstekende bron van antioxidanten zijn, galstenen helpen voorkomen, slaap verbeteren door melatonine te stimuleren, de gezondheid van de botten beschermen en gewichtstoename voorkomen.

Nu wijst deze studie erop dat walnoten en walnotenolie de bloeddruk verlagen tijdens stressvolle periodes. En aangezien we alle stress in ons leven niet helemaal kunnen vermijden, is het goed om te weten dat zo’n eenvoudige en handige snack ons ​​kan helpen om met de druk om te gaan.

Bronnen: GreenMedInfo

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous "Verticaal bos" appartementencomplex in China verandert in door muggen geplaagde jungle hel
Next 6 natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek

You might also like

Natuurlijk genezen

Met dit geweldige product ontstop je op een natuurlijke wijze je slagaders!

Luister naar dit artikel Granaatappels hebben tal van voordelen voor de gezondheid. Ze zijn bijzonder efficiënt in het ontstoppen van slagaders en het verstrekken van je lichaam met gezonde voedingsstoffen.

Natuurlijk genezen

Eet je regelmatig zonnebloempitten? Je zult je verbazen hoe gezond ze zijn voor je!

Luister naar dit artikel Zonnepitten zijn niet direct iets wat je heel vaak koopt los. Het is vaak onderdeel van muesli of brood met veel soorten granen en zaden. Eigenlijk

Natuurlijk genezen

Botte WAARHEID: Krijg GEEN tekort aan DEZE essentiële voedingsstof

Luister naar dit artikel Magnesium is een belangrijk mineraal dat een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen biedt en betrokken is bij honderden functies in het lichaam. Zonder dit mineraal lopen mensen het