*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Voel je je opgeblazen? Hier zijn 8 kruidentheetjes om je beter te laten voelen

Voel je je opgeblazen? Hier zijn 8 kruidentheetjes om je beter te laten voelen

Niemand houdt van een opgeblazen gevoel. Als je maag vandaag ongemakkelijk opgezwollen aanvoelt, zijn hier enkele rustgevende drankjes die je kunt maken om het opgeblazen gevoel op natuurlijke wijze te verlichten.

Wat is een opgeblazen gevoel?

Een opgeblazen gevoel treedt op in uw buik of maag wanneer uw maagdarmkanaal is gevuld met lucht of gas. Als u een opgeblazen gevoel heeft, zal uw maag vol en strak aanvoelen, wat pijn of ongemak kan veroorzaken.

Een opgeblazen gevoel kan worden veroorzaakt door iets dat u hebt gegeten. De aandoening kan worden veroorzaakt door lactose-intolerantie, die optreedt wanneer u problemen heeft met het consumeren van zuivelproducten.

Andere redenen voor een opgeblazen gevoel kunnen zijn:

Zure reflux
Een opeenhoping van gas in de darm
Constipatie
Onevenwichtige darmbacteriën
Menstruatie (bij sommige vrouwen)
Te veel eten
Parasitaire infecties
Lucht inslikken
zweren
Gewichtstoename

De acht soorten kruidenthee hieronder vermeld kunnen helpen om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen.

Wortel thee met engelwortel
Deze thee wordt gemaakt van de wortel van engelwortel (Angelica archangelica), een lid van de familie van selderij. Engelwortel heeft een bittere smaak, maar het smaakt beter als het doordrenkt is met citroenmelisse thee.

Angelica-wortelextract wordt gebruikt in plantaardige spijsverteringsproducten. De bittere componenten van het kruid kunnen spijsverteringssappen stimuleren om een ​​gezonde spijsvertering te bevorderen. Meer menselijke studies zijn nodig om te bevestigen of de thee wel anti-opgeblazen voordelen biedt, maar onderzoek bij dieren en reageerbuizen merkt op dat engelwortel constipatie kan verlichten. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan uw arts om te bepalen of u engelwortelthee kunt nemen zonder bijwerkingen te ervaren.

Om de thee te zetten, voeg een theelepel (2,5 g) gedroogde engelwortel per kop (240 ml) gekookt water toe. Laat vijf minuten trekken voordat je gaat drinken.

Kamille thee
In de traditionele geneeskunde wordt kamille (Chamomillae romanae) gebruikt om diarree, gas, indigestie, misselijkheid, zweren en braken te behandelen. Voorlopige studies suggereren dat kamille zweren en buikpijn kan bestrijden.

Kamillebloemen bevatten de meest nuttige componenten, zoals flavonoïden. Controleer of de gedroogde thee is gemaakt van bloemkoppen in plaats van bladeren en stengels.

Om kamille thee te maken, die aangenaam en licht zoet is, giet je een kopje gekookt water over 1 eetlepel (2 tot 3 g) gedroogde kamille (of een theezakje). Laat de thee 10 minuten trekken alvorens te drinken.

Venkelthee
Venkel (Foeniculum vulgare) is van oudsher gebruikt voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, constipatie en gas. Venkelthee smaakt vergelijkbaar met zoethout.

Dierstudies op rattenmodellen suggereren dat venkel-extract kan beschermen tegen maagzweren, wat het risico op een opgeblazen gevoel kan verminderen. Constipatie wordt ook geassocieerd met een opgeblazen gevoel. Omdat venkel trage darmen kan verlichten, kan het drinken van venkelthee helpen om een ​​opgeblazen gevoel te verlichten.

Om thee te maken met venkelzaad, verpletter je 1 tot 2 theelepels (2 tot 5 g) zaden per kop gekookt water. Laat de thee 10 tot 15 minuten trekken. Als alternatief kunt u venkeltheezakjes kopen.

Gentiaan Wortelthee
Gentiaan (Gentiana lutea) wortelthee smaakt zoet, maar heeft een bittere nasmaak. Meng de gentiaanwortel met kamille thee en honing om de smaak van deze thee te verbeteren.

Gentiaanwortel wordt traditioneel gebruikt in geneesmiddelen en kruidenthee die zijn samengesteld om een ​​opgeblazen gevoel, gas en andere spijsverteringsproblemen te helpen. De bittere plantaardige stoffen in gentiaanwortel kunnen een goede spijsvertering ondersteunen en een opgeblazen gevoel en gas bestrijden.

Om gentiaanwortelthee te maken, voeg 1/4 tot 1/2 theelepel (1 tot 2 g) gedroogde gentiaanwortel toe per kop gekookt water. laat trekken gedurende 10 minuten.

Gemberthee
Gember (Zingiber officinale) thee wordt gebruikt om maaggerelateerde aandoeningen te behandelen. Verschillende onderzoeken suggereren dat gembersupplementen een opgeblazen gevoel, gas en misselijkheid kunnen verlichten. Menselijke studies zijn nodig om te bepalen of gemberthee vergelijkbare voordelen biedt.

Gebruik voor het maken van gemberthee 1/4 tot 1/2 theelepel (0,5 tot 1 g) grof gepoederde, gedroogde gemberwortel (of een theezakje) per kop gekookt water. Laat vijf minuten trekken voordat je gaat drinken.

Je kunt ook een eetlepel (6 g) verse, gesneden gember per kopje water gebruiken. Kook gedurende 10 minuten, zeef dan voor het drinken. Voeg wat honing en citroen toe om de kruidige smaak van gemberthee te verzachten.

Citroenmelisse thee
Citroenmelisse (Melissa officinalis) thee heeft een citroenachtige geur en smaak met hints van munt. Citroenmelisse thee wordt traditioneel gebruikt om milde spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en gas te verlichten. Onderzoek bij mensen naar de effecten van citroenmelisse-thee kan helpen de darmvoordelen te bepalen, zoals het verlichten van constipatie, buikpijn en andere spijsverteringssymptomen.

Om thee van citroenmelisse te maken, steekt u een eetlepel (3 g) gedroogde citroenmelisseblaadjes of een theezakje gedurende 10 minuten in een kop gekookt water.

Pepermuntthee
In de traditionele geneeskunde wordt pepermunt (Mentha piperita) gebruikt om spijsverteringsproblemen aan te pakken. Pepermuntthee heeft een koele, verfrissende smaak.

Bevindingen uit reageerbuis-, dier- en mensstudies hebben aangetoond dat de flavonoïden en olie in pepermunt een opgeblazen gevoel kunnen helpen verlichten. Er wordt aangenomen dat het drinken van pepermuntthee dezelfde voordelen kan bieden. Koop pepermuntthee met één ingrediënt of koop theemengsels die zijn samengesteld om maagproblemen te verlichten.

Voeg voor het maken van pepermuntthee een eetlepel (1,5 g) gedroogde pepermuntbladeren, een theezakje of drie eetlepels (17 g) verse pepermuntbladeren toe aan een kop gekookt water. Laat de thee 10 minuten trekken alvorens te zeven en serveer.

Alsem thee
Alsem (Artemisia absinthium) thee smaakt een beetje bitter. Voeg wat citroensap en honing toe om de thee smakelijker te maken. Alsemthee bevordert de afgifte van spijsverteringssappen, wat kan helpen een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen te verlichten. Er zijn echter menselijke studies vereist om deze voordelen te bevestigen.

Vermijd alsem thee als je zwanger bent. Het kruid bevat thujon, een verbinding die uteruscontracties veroorzaakt.

Voeg voor het maken van alsemthee een theelepel (1,5 g) van het gedroogde kruid per kop gekookt water toe. Laat vijf minuten trekken voordat je gaat drinken

Maak deze kalmerende, gezonde kruidentheetjes als u op zoek bent naar een natuurlijke remedie voor een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen.

Bronnen:

EcoWatch.com

FamilyDoctor.org

Previous Suiker: goedkope, effectieve wondbehandeling met een lange houdbaarheid
Next Natuurlijke huismiddeltjes om bloedarmoede te behandelen

You might also like

Natuurlijk genezen

Taro heeft een uniek vermogen om ‘toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook

Natuurlijk genezen

10 natuurlijke geneesmiddelen voor een gezonde huid!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Huidverzorging is essentieel voor onze algehele welzijn. Het verzorgen van je huid zorgt niet alleen voor een levendige

Natuurlijk genezen

Dit bad trekt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de spier-en zenuwfunctie, vermindert ontsteking en verbetert de doorbloeding

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Tal van culturen hebben Epsom zouten gebruikt voor duizenden jaren, vanwege de diverse gunstige eigenschappen voor het lichaam