*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Volg deze 4 eenvoudige stappen om honderd pond aardappelen in een vat te laten groeien
april 2, 2020 917 Views

Volg deze 4 eenvoudige stappen om honderd pond aardappelen in een vat te laten groeien

Aardappelen zijn een zeer goede bron van vitamine B6, evenals kalium, koper, vitamine C, mangaan, fosfor, niacine, voedingsvezels en pantotheenzuur. Ze bevatten ook een flinke hoeveelheid antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen verschillende vormen van ziekte.

Aardappelen kunnen de bloeddruk helpen verlagen en door hun vitamine B6-gehalte helpen ze het zenuwstelsel en de hersenen te voeden en helpen ze ook bij de vorming van vrijwel alle nieuwe cellen in uw lichaam. B6 biedt ook cardiovasculaire bescherming en is nodig voor de afbraak van glycogeen, waardoor het geweldig is voor iedereen die betrokken is bij het uitoefenen van welk type dan ook.

Hoe 100 lbs aardappelen in een vat te laten groeien

1. Selecteer een goede container
Het kiezen van een goede container is belangrijk voor het kweken van een grote concentratie aardappelen in een kleine ruimte. Vuilnisbakken van 50 gallon of halve whiskyvatenplanters werken heel goed, maar mensen hebben ook succes gehad met vaten van voedingskwaliteit of in de handel verkrijgbare aardappelplanters of tassen. Zorg er wel voor dat het ongeveer 2-3 voet lang is en dat er gaten in zitten, of het zou goed zijn om er gaten in te snijden.

Maak je container goed schoon met bleekwater of een oplossing van 1 el waterstofperoxide per kopje water. Zorg ervoor dat u grondig afspoelt.

Als uw container nog geen gaten heeft, snijd of boor dan drainagegaten in de bodem en zijkanten van uw container. Niet te groot, dus het medium valt niet uit.

Als je binnen kweekt, zorg er dan voor dat je een dienblad hebt dat groot genoeg is met randen om onder je bak te plaatsen.

2. Kies een variëteit, plant pootaardappelen
U kunt pootaardappelen vinden in kwekerijen of online bestellen. Op deze manier kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan historische aardappelen en ook een verscheidenheid aan verschillende kleuren laten groeien.

Spruit uw aardappelen voordat u ze plant. Leg ze in een eierdoos, met de kant met de meeste spruiten naar boven gericht. Zet ze in een koele kamer met indirect zonlicht en na een paar dagen beginnen ze te ontkiemen. Als alternatief kunt u uw aardappelen in een open bruine papieren zak doen – ze zullen ook op deze manier ontkiemen.

Vul 6 inch van uw container in met een organische aarde-compostmix. Turfmos en aarde gecombineerd is echt een geweldige mix om te gebruiken. Het zorgt ervoor dat de grond niet te compact wordt en zorgt voor een optimale vochtopslag voor de wortels. Voeg je gekiemde aardappelen (spruiten OMHOOG!) Toe op de laag aarde, laat ongeveer 4 centimeter tussen elke aardappelspruit. Als je hele aardappelen gebruikt, snijd ze in blokjes van 1-2 inch om te planten (snijd natuurlijk de aardappel zodat elke kubus als een spruit). Bedek de aardappelen losjes met nog eens 6 centimeter aarde en compost, en water om de aardappelen te bevochtigen (maar niet te weken). Zorg er altijd voor dat de grond vochtig is, maar nooit te waterig.

3. Voeg meer aarde toe
Zodra uw aardappelen zijn gaan groeien (ongeveer 6-8 centimeter gebladerte), voegt u nog een laag aarde-compostmix toe. U wilt 1 / 2-3 / 4 van de zichtbare stelen en bladeren bedekken. Blijf dit proces herhalen, zodat nieuwe spruiten kunnen groeien, de spruiten kunnen bedekken en de grond water kunnen geven terwijl de planten hoger en hoger in het vat groeien.

4. Oogst!
Zodra de verse groenten bovenaan geel en dof beginnen te worden (ongeveer 10 weken of zo), zijn de aardappelen klaar om te oogsten. Inspecteer de bovenste grondlaag door voorzichtig met uw handen naar beneden te graven om er zeker van te zijn dat uw intuïtie goed is! Zodra de aardappelen zijn bevestigd, gooit u het vat of de emmer op een groot stuk plastic, zoals een zeil.

Bronnen:

gardeningsoul.com

realfarmacy.com

greenupgrader.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Ingenieurs maken ventilatoren van snorkelmaskers om het coronavirus te bestrijden
Next Mogelijk coronavirusgeneesmiddel geïdentificeerd door Australische wetenschappers

About author

You might also like