*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Zonder toeristen plant Australian Scuba Tours in plaats daarvan koraal

Zonder toeristen plant Australian Scuba Tours in plaats daarvan koraal

De pandemie van COVID-19 heeft veel industrieën tot stilstand gebracht. Met reisbeperkingen, vliegtuigen aan de grond en gesloten grenzen is de toerismesector een van de zwaarst getroffen industrieën over de hele wereld.

In Australië betekende dit dat snorkel- en duiktochten van het Great Barrier Reef tot nader order zijn opgeschort. Hoewel veel reisorganisaties hun deuren hebben gesloten en iedereen naar huis hebben gestuurd, zijn er enkelen die de middelen en mankracht gebruiken om de riffen in hun gebied te helpen herstellen.

Het Coral Nurture-programma

Het familiebedrijf Passions of Paradise heeft zich vrijwillig aangeboden om wetenschappers te helpen door koraal te planten op het Great Barrier Reef. Ze hebben hun ultramoderne catamaran, Passions III, geschonken om vier bemanningsleden en een wetenschapper naar Hastings Reef te brengen voor het Coral Nurture-programma.

Het bedrijf werkt samen met het team van Dr. David Sugget van de University of Technology Sydney, dat onderzoek doet naar de veerkracht van riffen op de locatie.

“Ik heb de meeste weken met Passions of Paradise-coördinator voor milieuduurzaamheid Russell Hosp op de locatie samengewerkt om gegevens voor het project vast te leggen en een koraalkwekerij op te richten”, aldus Scott Garden, CEO van Passions of Paradise.

Een mijlpaalprogramma

Het Coral Nurture-programma is de eerste keer op het Great Barrier Reef dat toeristische operators en onderzoekers naast elkaar werken. Het is ook voor het eerst dat een koraalklem wordt gebruikt om koralen aan het rif te bevestigen.

Het proces omvat het vinden van koraalfragmenten die van nature zijn afgebroken en deze met de clip terug aan het rif bevestigen.

“We kunnen alleen fragmenten van kansen gebruiken die op de site worden gevonden, dus Passions of Paradise heeft zes frames op de site geïnstalleerd die kunnen worden gebruikt als kwekerij om meer koralen te kweken”, zegt projectcoördinator en promovendus Lorna Howlett.

De kwekerijen geven koraalfragmenten de kans om te groeien. Naarmate het koraal groter wordt, kunnen wetenschappers er een fragment van afnemen en het aan het rif bevestigen. Op deze manier fungeren de kwekerijen als een continue bron van nieuwe koralen.

Het project zal volgende maand worden afgerond en als het eenmaal is voltooid, zal het een jaar in bedrijf zijn geweest. Na voltooiing kunnen de operators echter doorgaan met het verzorgen van de kwekerijen en het uitplanten van de koralen.

Op het Hastings Reef zijn al ongeveer duizend stukken koraal geplant.

“Wanneer rondleidingen worden hervat, kunnen passagiers snorkelen over het terrein met een gezond zeeleven en koralen in de buurt van de kwekerij”, zegt Garden.

Vier andere rifbedrijven doen mee, waaronder Wavelength, Ocean Freedom, Sailaway en Quicksilver Cruises.

De natuur profiteert van een pandemie

Dit project is wederom een ​​voorbeeld van hoe het milieu een zeer duidelijke begunstigde is geweest van de COVID-19-pandemie. Met een langzamer levenstempo en aanzienlijk minder verkeer in de oceanen, vooral aan de kust, krijgen natuurbeschermers de tijd om een ​​aanzienlijke hoeveelheid werk te verzetten.

De natuur is door deze pandemie echt op zijn kop gezet. Met de plotselinge en drastische vermindering van menselijke activiteit stijgt de smog en is de lucht helderder, zijn bergen voor het eerst in decennia zichtbaar en heroveren dieren ruimtes die normaal door mensen worden ingenomen.

Deze pandemie heeft gezinnen verwoest en economieën gekwetst, maar het heeft ons ook een nooit eerder gezien beeld gegeven van hoe de wereld eruit zou zien als mensen zouden ophouden te bestaan, en hoe snel onze omgeving kan herstellen als we de kans krijgen.

Het lijdt geen twijfel dat we de effecten van deze pandemie zullen blijven voelen lang nadat het ergste voorbij is, maar men kan alleen maar hopen dat ten minste een van deze effecten een hernieuwde toewijding over de hele wereld zal zijn voor genezing, behoud en ons milieu beschermen.

Bronnen:

https://karryon.com.au/industry-news/saving-our-ocean-volunteers-passionate-about-coral-planting/

https://passions.com.au/eco-tourism/

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Cuba promoot homeopathische behandeling voor ouderen als effectief wapen tegen het coronavirus
Next Beste materiaal voor zelfgemaakte gezichtsmaskers kan een combinatie zijn van twee stoffen

About author

You might also like