Zonder toeristen plant Australian Scuba Tours in plaats daarvan koraal
april 26, 2020 1310 Views

Zonder toeristen plant Australian Scuba Tours in plaats daarvan koraal

Luister naar dit artikel

De pandemie van COVID-19 heeft veel industrieën tot stilstand gebracht. Met reisbeperkingen, vliegtuigen aan de grond en gesloten grenzen is de toerismesector een van de zwaarst getroffen industrieën over de hele wereld.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In Australië betekende dit dat snorkel- en duiktochten van het Great Barrier Reef tot nader order zijn opgeschort. Hoewel veel reisorganisaties hun deuren hebben gesloten en iedereen naar huis hebben gestuurd, zijn er enkelen die de middelen en mankracht gebruiken om de riffen in hun gebied te helpen herstellen.

Het Coral Nurture-programma

Het familiebedrijf Passions of Paradise heeft zich vrijwillig aangeboden om wetenschappers te helpen door koraal te planten op het Great Barrier Reef. Ze hebben hun ultramoderne catamaran, Passions III, geschonken om vier bemanningsleden en een wetenschapper naar Hastings Reef te brengen voor het Coral Nurture-programma.

Het bedrijf werkt samen met het team van Dr. David Sugget van de University of Technology Sydney, dat onderzoek doet naar de veerkracht van riffen op de locatie.

“Ik heb de meeste weken met Passions of Paradise-coördinator voor milieuduurzaamheid Russell Hosp op de locatie samengewerkt om gegevens voor het project vast te leggen en een koraalkwekerij op te richten”, aldus Scott Garden, CEO van Passions of Paradise.

Een mijlpaalprogramma

Het Coral Nurture-programma is de eerste keer op het Great Barrier Reef dat toeristische operators en onderzoekers naast elkaar werken. Het is ook voor het eerst dat een koraalklem wordt gebruikt om koralen aan het rif te bevestigen.

Het proces omvat het vinden van koraalfragmenten die van nature zijn afgebroken en deze met de clip terug aan het rif bevestigen.

“We kunnen alleen fragmenten van kansen gebruiken die op de site worden gevonden, dus Passions of Paradise heeft zes frames op de site geïnstalleerd die kunnen worden gebruikt als kwekerij om meer koralen te kweken”, zegt projectcoördinator en promovendus Lorna Howlett.

De kwekerijen geven koraalfragmenten de kans om te groeien. Naarmate het koraal groter wordt, kunnen wetenschappers er een fragment van afnemen en het aan het rif bevestigen. Op deze manier fungeren de kwekerijen als een continue bron van nieuwe koralen.

Het project zal volgende maand worden afgerond en als het eenmaal is voltooid, zal het een jaar in bedrijf zijn geweest. Na voltooiing kunnen de operators echter doorgaan met het verzorgen van de kwekerijen en het uitplanten van de koralen.

Op het Hastings Reef zijn al ongeveer duizend stukken koraal geplant.

“Wanneer rondleidingen worden hervat, kunnen passagiers snorkelen over het terrein met een gezond zeeleven en koralen in de buurt van de kwekerij”, zegt Garden.

Vier andere rifbedrijven doen mee, waaronder Wavelength, Ocean Freedom, Sailaway en Quicksilver Cruises.

De natuur profiteert van een pandemie

Dit project is wederom een ​​voorbeeld van hoe het milieu een zeer duidelijke begunstigde is geweest van de COVID-19-pandemie. Met een langzamer levenstempo en aanzienlijk minder verkeer in de oceanen, vooral aan de kust, krijgen natuurbeschermers de tijd om een ​​aanzienlijke hoeveelheid werk te verzetten.

De natuur is door deze pandemie echt op zijn kop gezet. Met de plotselinge en drastische vermindering van menselijke activiteit stijgt de smog en is de lucht helderder, zijn bergen voor het eerst in decennia zichtbaar en heroveren dieren ruimtes die normaal door mensen worden ingenomen.

Deze pandemie heeft gezinnen verwoest en economieën gekwetst, maar het heeft ons ook een nooit eerder gezien beeld gegeven van hoe de wereld eruit zou zien als mensen zouden ophouden te bestaan, en hoe snel onze omgeving kan herstellen als we de kans krijgen.

Het lijdt geen twijfel dat we de effecten van deze pandemie zullen blijven voelen lang nadat het ergste voorbij is, maar men kan alleen maar hopen dat ten minste een van deze effecten een hernieuwde toewijding over de hele wereld zal zijn voor genezing, behoud en ons milieu beschermen.

Bronnen:

https://karryon.com.au/industry-news/saving-our-ocean-volunteers-passionate-about-coral-planting/

https://passions.com.au/eco-tourism/

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Cuba promoot homeopathische behandeling voor ouderen als effectief wapen tegen het coronavirus
Next Beste materiaal voor zelfgemaakte gezichtsmaskers kan een combinatie zijn van twee stoffen

You might also like

Algemeen

Wetenschappers waarschuwen dat we absoluut geen octopussen mogen kweken

Luister naar dit artikel Onze onethische keuzes komen met een prijs, zodat we onze planeet in een versneld tempo vernietigen. De wereldwijde vraag naar octopus neemt toe vanwege het beperkte

Algemeen

Nu ook in Noorwegen worden ouders gewaarschuwd om kinderen geen rijstwafels te geven.

Luister naar dit artikel Jonge kinderen zouden rijstwafels niet moeten eten vanwege het gevaar van het binnenkrijgen van teveel anorganisch arseen, dit concludeert de Noorse Voedsel- en Warenautoriteit na een

Algemeen

9 manieren om te stoppen met overdenken

Luister naar dit artikel Er is een dunne lijn tussen iets goed doordenken en overdenken. Het probleem is dat niet veel mensen erin slagen om hun gedachten efficiënt te beheersen