8 manieren om cholesterol en hoge bloeddruk te bestrijden
april 29, 2021 2131 Views

8 manieren om cholesterol en hoge bloeddruk te bestrijden

Luister naar dit artikel

Een hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk zijn ongelooflijk gevaarlijke omstandigheden. Er zijn twee soorten cholesterol: LDL (slecht) en HDL (goed). Hoe hoger de LDL, hoe groter het risico op hartaandoeningen; hoe hoger de HDL, hoe lager het risico op hartaandoeningen. Als het cholesterol hoog is, kan zuurstofrijk bloed het hart niet bereiken. Evenzo beperkt hoge bloeddruk de kracht van het bloed dat naar verschillende delen van het lichaam stroomt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hier zijn 8 huismiddeltjes om cholesterol en hoge bloeddruk te bestrijden:

1. Kleine maaltijden.

Hoe je eet, is net zo belangrijk als wat je eet. Een Brits onderzoek dat aantoonde dat mensen die dagelijks 6 tot 7 kleine maaltijden eten, in tegenstelling tot 3 grote maaltijden, een lager cholesterolgehalte hebben en een 10-20 procent lager risico op coronaire hartziekten.

2. Vervang wit door tarwe.

Houd de volgende keer dat je in de supermarkt bent, deze mantra in gedachten. Vervang witte pasta en brood door volkorengranen. Hierdoor kunnen gezonde HDL-niveaus aanzienlijk worden verhoogd. Volkoren heeft als bijkomend voordeel dat het het lichaam een ​​vezelboost geeft.

3. Zalm.

Voedingsmiddelen met veel omega-3-vetzuren verlagen het slechte LDL-cholesterolgehalte. Zalm, makreel en haring, evenals walnoten, amandelen en lijnzaad zijn rijk aan omega 3-vetzuren.

4. Kaneel.

Deze vurige specerij is nuttig bij het verlagen van cholesterol. Probeer kaneel toe te voegen aan curries en desserts. Het is ook lekker als het wordt toegevoegd aan uw ochtendkoffie.

5. Kalium.

De meeste mensen met hoge bloeddruk is verteld om hun zoutinname te beperken. Een manier om het effect van natrium op de bloeddruk te verminderen, is door uw kaliuminname te verhogen, zegt Mayo Clinic.

6. Elimineer bewerkte voedingsmiddelen.

Een belangrijke bron van onnodig natrium zijn bewerkte voedingsmiddelen. Mayo Clinic stelt voor om bewerkte voedingsmiddelen te verwijderen als de gemakkelijkste methode om het natriumgehalte te verlagen.

7. Watermeloenzaden.

Probeer gedroogde watermeloenzaadjes te malen en ‘s ochtends als eerste 1 theelepel op een lege maag te eten. Dit huismiddeltje werkt omdat watermeloenzaden een verbinding hebben die de bloedcapillairen verwijdt en hypertensie verlicht.

8. Citroen.

Houd de hoge bloeddruk onder controle door bij het ontwaken een kopje warm water met vers geperst citroensap te drinken. Citroenen bevatten veel vitamine C en andere natuurlijke antioxidanten die vrije radicalen verminderen en hoge bloeddruk verlagen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Negeer deze veel voorkomende symptomen van een mogelijk gevaarlijke bloedstolsel niet
Next Honing is meer dan goed voor uw gezondheid en hier zijn 6 huismiddeltjes die u moet kennen

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe vitamine C oraal in te nemen. Het kan helpen beschermen tegen virussen

Luister naar dit artikel Ik heb mij tot de volgende bevoegde personen gewend om de verklaringen in dit artikel af te leggen. Ze hebben ook gewezen op tal van studies

Natuurlijk genezen

Vitamine D2 en D3: wat is het verschil en welke moet u nemen?

Luister naar dit artikel Vitamine D is belangrijk voor het behoud van de gezondheid, omdat het veel functies heeft in het menselijk lichaam. Maar er is meer dan één vorm

Natuurlijk genezen

Deze medicinale (on)kruiden die groeien in uw achtertuin (video)

Luister naar dit artikel Sinds het begin der tijden heeft de mens naar de natuur gekeken om ziekten te genezen. Vooral de laatste decennia zijn medicinale planten in de reguliere