*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Actieve stof in “Dragon’s Blood” -hars onderdrukt schimmelinfecties
juli 4, 2020 679 Views

Actieve stof in “Dragon’s Blood” -hars onderdrukt schimmelinfecties

Candida albicans is een schimmel die deel uitmaakt van de natuurlijke microflora van het menselijk lichaam. Het wordt aangetroffen in het maagdarmkanaal, de mond en de vagina. Onder normale omstandigheden veroorzaakt C. albicans geen problemen of gezondheidsproblemen; als de omgeving waarin het leeft echter verandert op een manier die bevorderlijk is voor de groei van schimmels, kunnen C. albicans ongecontroleerd gaan vermenigvuldigen en een infectie veroorzaken.

C. albicans is de meest voorkomende oorzaak van schimmelinfecties bij mensen. Het wordt vaak geassocieerd met urineweginfecties (UTI), genitale schimmelinfecties en spruw. Orale antischimmelmedicijnen dienen als primaire behandeling voor schimmelinfecties, maar deze medicijnen veroorzaken tal van bijwerkingen. Naast misselijkheid, diarree, buikpijn en haarverlies, kunnen orale antischimmelmiddelen ook een onregelmatige hartslag, ernstige duizeligheid en zelfs een ernstige leveraandoening veroorzaken.

Maar in een recent onderzoek vonden Chinese onderzoekers een veilig en natuurlijk alternatief voor conventionele antischimmelmiddelen die geen van de bovengenoemde bijwerkingen veroorzaken. Loureirin A, een actieve stof die wordt aangetroffen in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), bekend als draconis sanguis (drakenbloed), vertoonde zowel in vitro als in vivo geweldige antischimmel- en biofilm-activiteiten tegen C. albicans.

De onderzoekers bespraken hun bevindingen in een artikel in het Chinese Journal of Natural Medicines.

Dragon’s bloedhars kan worden gebruikt om candidiasis te behandelen

Drakenbloed is een hars – een mengsel van organische verbindingen die door planten worden geproduceerd ter bescherming – die kan worden verkregen uit verschillende planten, zoals die van het geslacht Dracaena (drakenboom). Bekend in TCM als xue jie, wordt drakenbloed gebruikt om schaafwonden, snijwonden, schaafwonden, insectenbeten en huidzweren te behandelen. Het is ook effectief tegen vaginitis en schimmelinfecties en kan diarree stoppen door overmatige watertoevoer naar de darmen te remmen.

Volgens Chinese onderzoekers bevat drakenbloed een flavonoïde, loureirine A genaamd, die kan voorkomen dat schimmels biofilms vormen. Biofilms zijn gemeenschappen van hechtende cellen (microben) die microbiële pathogenen beschermen tegen het immuunsysteem. Biofilms, een veel voorkomend kenmerk van bacteriële en schimmelinfecties, worden geassocieerd met resistentie tegen antimicrobiële stoffen en afweer van de gastheer.

Om de eigenschappen te onderzoeken, besloten de onderzoekers de fungicide en remmende werking van loureirine A in vitro en in vivo te testen. Naast het bepalen van de effecten op de vorming van hyfen – een morfologische verandering die door C. albicans wordt ondernomen en die cruciaal is voor de pathogenese ervan – keken ze ook naar de toxiciteit en de expressie van relevante genen in twee infectiemodellen, namelijk Galleria mellonella (honingraatmot) – C. albicans en Caenorhabditis elegans (nematode) -C. albicans.

De onderzoekers rapporteerden dat loureirine A de vorming van C. albicans biofilms significant remde. Het verminderde ook de hydrofobiciteit van het celoppervlak, waardoor C. albicans zich aan oppervlakken kan hechten en biofilms kan vormen; onderdrukte vorming van hyfen; en de expressie van adhesie-gerelateerde en hypha / biofilm-gerelateerde genen naar beneden gereguleerd.

Bovendien vertoonde loureirine A een lage toxiciteit en verlengde het de overleving van met C. albicans geïnfecteerde G. mellonella en C. elegans.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat loureirine A uit drakenbloed de vorming van biofilm van schimmels remt, dankzij het vermogen om de pathogene eigenschappen van schimmels zoals C. albicans te onderdrukken.

Andere natuurlijke geneesmiddelen die schimmelinfecties kunnen bestrijden

Naast drakenbloed hebben veel natuurlijke producten schimmelwerende eigenschappen die zijn getest en bewezen door wetenschappelijke studies. In feite produceren de meeste kruiden en specerijen in een moderne voorraadkast essentiële oliën die schimmelinfecties effectief kunnen bestrijden. Hier zijn een paar voorbeelden:

Tijm
Kaneel
Oregano
Kruidnagel
Munt
Citroengras
Pepermunt

Andere essentiële oliën die afkomstig zijn van oneetbare kruiden, zoals citronella, geranium, eucalyptus en theeboom, zijn ook effectieve natuurlijke antischimmelmiddelen. Om huidinfecties aan te pakken, kiest u twee of drie essentiële oliën uit de bovenstaande lijst en mengt u twee tot drie druppels van elk met 20 druppels dragerolie zoals extra vierge kokosolie of extra vierge olijfolie. Breng tweemaal of driemaal per dag aan op het getroffen gebied voor het beste resultaat.

Bronnen:

Previous Een goede vitamine D-status kan beschermen tegen kanker
Next Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen

You might also like

Natuurlijk genezen

Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden

“Krijg voldoende rust” klinkt misschien als een schouderklopje als je ziek bent, maar een recente studie laat zien dat slaap heel wonderbaarlijk kan zijn als het erom gaat je lichaam

Natuurlijk genezen

Deze kruidenthee helpt bij gevallen van multiple sclerose, chronische vermoeidheid, reumatoïde artritis, fibromyalgie, lupus en Hashimoto! (met Recept!)

Tijm is een kruid afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Europa, dat traditioneel wordt gebruikt als een zelfgemaakt middel in geval van borstproblemen en ademhalingsproblemen, zoals griep, congestie op de borst,

Natuurlijk genezen

Leptine mogelijk veroorzaker van pijn bij fibromyalgie

Leptine (ook wel het hongerhormoon genoemd) is mogelijk een veroorzaker van lichaamspijn zijn bij fibromyalgie, volgens nieuw onderzoek. Hoewel fibromyalgie in toenemende mate als een ernstig medisch probleem gezien wordt,