Bescherm uw lever tegen beschadiging door paracetamol door etherische olie van citroengras te nemen
mei 10, 2019 3469 Views

Bescherm uw lever tegen beschadiging door paracetamol door etherische olie van citroengras te nemen

Luister naar dit artikel

Een van de vele bijwerkingen van het nemen van paracetamol-geneesmiddelen is leverschade. Het gezond houden van de lever is essentieel omdat het vele vitale rollen speelt bij het goed functioneren van het hele lichaam. Om uw lever te beschermen tegen schade, suggereren onderzoekers van de Staatsuniversiteit van Maringa in Brazilië dat citroengras (Cymbopogon citratus) etherische olie wordt gebruikt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In hun studie keken de onderzoekers naar de beschermende effecten van etherische olie gewonnen uit citroengras op de lever. Voor dit doel testten ze de effecten van citroengras etherische olie met behulp van een diermodel van acute leverbeschadiging geïnduceerd door acetaminophen. Ze voorbehandelden muizen met 125, 250 of 500 milligram per kilogram (mg / kg) citroengras etherische olie of 200 mg / kg standaardmedicijn per dag gedurende zeven dagen. Vervolgens induceerden ze levertoxiciteit door toediening van een dosis van 250 mg / kg acetaminophen.

De onderzoekers bepaalden de leverziektemarkers, waaronder alanine-aminotransferase (ALT), aspartaataminotransferase (AST), alkalische fosfatase (ALP) en gamma-glutamyltransferase, om de leverbeschermende effecten van citroengras etherische olie te beoordelen. Ze maten ook de ontstekingsremmende en antioxiderende effecten van etherische olie van citroengras.

De resultaten toonden aan dat voorbehandeling met etherische olie van citroengras de niveaus van ALT, AST en ALP aanzienlijk verminderde. Het verminderde ook ontsteking in de lever en verhoogde antioxidatieve activiteit in de lever. Bovendien verbeterde de voorbehandeling met etherische olie van citroengras van leverlaesies bij muizen.

Uit deze bevindingen, die werden gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine, concludeerden de Braziliaanse onderzoekers dat etherische olie van citroengras beschermende effecten heeft tegen leverschade veroorzaakt door paracetamol.

Hoe acetaminofen de lever beschadigt

Acetaminophen, dat wordt verkocht onder de merknaam Tylenol, is een veelgebruikt over-the-counter medicijn dat wordt gebruikt voor pijnverlichting. Wanneer u paracetamol neemt, gaat het medicijn in de bloedbaan door het maagdarmkanaal en vervolgens naar de lever. De lever zal het geneesmiddel metaboliseren en afbreken, en tijdens dit proces geeft acetaminophen een toxine af, NAPQI (N-acetyl-p-benzoquinoneimine) genaamd. Het kan zich ophopen en de lever zal het niet effectief kunnen verwerken. Als gevolg hiervan begint NAPQI de levercellen te beschadigen. Statistieken tonen aan dat het nemen van te veel acetaminophen de belangrijkste oorzaak is van acuut leverfalen in de V.S.

Om problemen met de lever te voorkomen, moet u geen geneesmiddelen nemen en natuurlijke alternatieven voor pijnverlichting proberen. Gember, kurkuma, capsaïcine van chilipepers, valeriaanwortel, magnesium, kattenklauw, boswellia en witte wilgenschors zijn enkele van de beste natuurlijke pijnbestrijdingsalternatieven die je kunt proberen.

Andere gezondheidsvoordelen van essentiële olie van citroengras

Naast het verbeteren van de gezondheid van de lever, kan etherische olie van citroengras ook worden gebruikt om uw algehele welzijn te verbeteren. Essentiële olie van citroengras biedt de volgende gezondheidsvoordelen:

Bestrijdt bacteriën en schimmels: onderzoek heeft aangetoond dat citroengras etherische olie effectief verschillende resistente bacteriën bestrijdt, zoals die welke bloedinfecties, longontsteking, ernstige darminfecties en huidinfecties veroorzaken. De essentiële olie bleek ook effectief te zijn tegen schimmels die voetschimmel, ringworm en jeuk veroorzaken.

Reguleert de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte: etherische olie van citroengras kan gunstig zijn voor mensen met diabetes type 2, omdat dit de bloedsuikerspiegel helpt verlagen. Daarnaast verbetert het ook de lipiden en verhoogt het de niveaus van hoge dichtheid lipoproteïne (HDL) of de “goede” cholesterol.

Verlicht spijsverteringsproblemen: Studies hebben aangetoond dat de essentiële olie kan helpen bij de behandeling van maagpijn, maagzweren, obstipatie en diarree.

Verlicht stress en angst: etherische olie van citroengras kan worden gebruikt in aromatherapie om stress en angst te verlichten. Onderzoek suggereert het combineren van citroengras en etherische oliën van zoete amandel, en vervolgens het mengsel in je huid te masseren om stress en een lagere verhoogde bloeddruk te verlichten.

Je kunt citroengras in aromatherapie gebruiken door er tot 12 druppels van te mengen met een theelepel draagolie, zoals essentiële oliën van kokosnoot, zoete amandel of jojoba. Voeg het mengsel toe aan een warm bad of masseer het in je huid.

Bronnen:

Health.news

MayoClinic.com

NewsMaven.io

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vier smaken veganistisch...
Next Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

You might also like

Natuurlijk genezen

Mariadistel voor een zuivere lever

Luister naar dit artikel De lever is één van de belangrijkste organen in ons lichaam. Dit orgaan heeft tientallen verschillende functies maar is vooral belangrijk om het bloed te zuiveren.

Natuurlijk genezen

3 natuurlijke middeltjes voor rimpelloze handen!

Luister naar dit artikel Je handen zijn niet alleen gevoelig aan de eerste tekenen van veroudering, wist je dat je handen – nog eerder als je gelaat – verraden hoe

Natuurlijk genezen

Door DIT recept hoef je nooit meer zelf neusspray te kopen. Wat een geweldig middeltje!

Luister naar dit artikel Iedereen kent het wel, het is winter en je bent daardoor ontzettend verkouden. Dit is vervelend, want je neus loopt constant. Dit is de periode dat