Chloor in zwembaden veroorzaakt ziekten, infecties en kanker
maart 30, 2023 1499 Views

Chloor in zwembaden veroorzaakt ziekten, infecties en kanker

Luister naar dit artikel

Het is belangrijk om rekening te houden met mogelijke gevaren voor ons gezin, zelfs als we proberen onze voeding en levensstijl te verbeteren. Hoewel zwemmen in een zwembad misschien onschadelijk lijkt en zelfs gunstig is voor lichaamsbeweging en socialisatie, toont onderzoek aan dat het chloor dat wordt gebruikt om zwembaden te desinfecteren, schadelijke desinfectiebijproducten (DBP’s) kan creëren die DNA-schade kunnen veroorzaken en het risico op kanker kunnen verhogen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er drie manieren waarop chemicaliën het lichaam kunnen binnendringen: inademing, spijsvertering en opname. Als het om zwemmen gaat, bestaan alle drie de mogelijkheden. Een bijzonder probleem bij het zwemmen in een openbaar of privézwembad is het gebruik van chloor. Hoewel chloor effectief is in het doden van bacteriën, kan het ook huiduitslag, allergieën en longletsel veroorzaken.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat chloor kan reageren met producten voor persoonlijke verzorging op de huid door schadelijke chemicaliën te genereren, waardoor het risico op kanker toeneemt. Daarom is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s die gepaard gaan met zwemmen in een zwembad met chloor en passende voorzorgsmaatregelen te nemen om blootstelling tot een minimum te beperken.

Chloor kan ernstige ademhalingsproblemen en oogproblemen veroorzaken

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeggen dat langdurig contact met chloor een factor kan zijn bij astma en luchtwegaandoeningen. De CDC heeft het ook in verband gebracht met epiglottitis – een mogelijk levensbedreigende ontstekingsaandoening van de flap aan de basis van de tong. Dit komt door het inademen van het gas dat chloor afgeeft. We hebben allemaal dat chloorzwembadaroma “geroken”. Het kan zelfs schoon ruiken. Het blijkt dat het kan leiden tot luchtwegaandoeningen of bestaande ademhalingsproblemen kan verergeren.

Ooginfecties zijn een ander neveneffect van gechloreerd water. Het gechloreerde water kan gemakkelijk in de ogen komen, vooral als iemand onder water zijn ogen open houdt. Maar daar houden de risico’s niet op. Het inslikken van te veel gechloreerd water kan leiden tot lever- of nierproblemen, en het wordt erger. Het natriumhypochloriet dat in chloor en andere soortgelijke verbindingen wordt aangetroffen, kan leverkanker veroorzaken.

Het verband tussen blootstelling aan chloor en de ontwikkeling van kanker

Gechloreerd water wordt ervan beschuldigd elk jaar een hoger percentage huidkanker te veroorzaken. Bij langdurige blootstelling aan gechloreerd water zal de chemische stof een giftige stof produceren die huiduitslag of een andere infectie op het lichaam kan veroorzaken.

De zon kan als boosdoener worden aangemerkt, maar zelden wordt chloor de schuld gegeven. Een andere vorm van kanker die verband houdt met gechloreerd water is colorectale kanker. Dit kan ook gebeuren wanneer een persoon te veel wordt blootgesteld aan behandeld water. Trihalomethanen, een bijproduct van chloor, leveren de belangrijkste bijdrage aan ongeremde celgroei in de dikke darm.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen de risico’s van chloor

Er zijn manieren om uzelf beter te beschermen tegen de schadelijke effecten van giftige chemicaliën die worden geassocieerd met zwembaden, zowel openbaar als privé. Het is duidelijk dat de beste manier is om ze volledig te vermijden. Maar, voor ‘zwembadliefhebbers’ – hier zijn een paar gezonde tips:

  • Beperk de zwemtijden voor u en uw gezin. Tijd aan het zwembad kan ontspannend en plezierig zijn, maar houd in de gaten hoeveel tijd u en uw dierbaren in het gechloreerde water doorbrengen.
  • Spoel gechloreerd zwembadwater van uw lichaam af. Zorg ervoor dat u en uw gezin voor, tijdens en na het zwemmen douchen.
  • Het dragen van een veiligheidsbril kan de opname van chloor in de ogen en het lichaam helpen verminderen. Ze kunnen de kans op ooginfecties als gevolg van chloor verminderen.
  • Ongeacht hoe u de dreiging van chloor bekijkt, u moet begrijpen dat inname ervan niet goed is. U wilt zeker dat gezinsleden genieten van hun dag bij het zwembad, maar ze moeten eraan worden herinnerd dat ze geen chloorwater moeten inslikken.

Chloor in drinkwater is natuurlijk een heel ander onderwerp, maar mijn beste advies zou zijn om een waterzuiveraar te gebruiken die ongewenste gifstoffen uit je watervoorraad verwijdert.

In tegenstelling tot zeewater, dat zilt en meteen onaangenaam is, zien sommigen zwembadwater misschien niet zo veel anders dan kraanwater – wat een grote vergissing is. Zorg ervoor dat gezinsleden weten dat ze geen enkele hoeveelheid zwembadwater mogen inslikken.

Sphagnum Moss is een natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat uw familie en vrienden veilig zijn in uw familiezwembad. Volgens David Knighton, een chirurg en oprichter en CEO van Creative Water Solutions, is bekend dat mos microben remt.

Het mos werd gebruikt en getest in het Oxford Community Centre in St. Paul, MN. De directeur, Lynn Waldorf, zegt dat het mos het zwembad zo’n $ 35.000 heeft bespaard omdat ze minder giftige chemicaliën gebruiken, en dat ze meer inkomsten hadden omdat er meer zwemmers naar het zwembad gingen.

Er zijn bijna altijd natuurlijke oplossingen voor alledaagse problemen. En het beste van alles is dat er manieren zijn om onze levensstijl en gezondheid te verbeteren zonder giftige chemicaliën. Bovendien is er geen keerzijde in uw zoektocht naar optimale gezondheid.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe grafeenoxide uit je lichaam te verwijderen
Next Spoel slijm uit uw lichaam met deze zeer effectieve thuisbehandelingen

You might also like

Algemeen

Uw kussensloop heeft meer bacteriën dan uw toiletbril als u uw slopen niet vaak(genoeg) wast

Luister naar dit artikel Wist je dat zeggen dat je een stofallergie hebt, een leukere manier is om te zeggen dat je allergisch bent voor de eiwitten en uitwerpselen van

Algemeen

Positief Denken in Moeilijke Tijden

Positief Denken Luister naar dit artikel Het is nogal gemakkelijk om je positief te voelen wanneer alles goed gaat, maar het echte positieve denken wordt pas onthuld als je dat

Artikelen

Glutenvrij dieet ? Dit wist U nog niet !

Luister naar dit artikel Allergieën zijn heel vervelend, dat ben ik geheel met U eens. Maar gaat U bij de pakken neerzitten of zoekt U oplossingen ? Steun Naturotheek: Alleen