Spoel slijm uit uw lichaam met deze zeer effectieve thuisbehandelingen
april 2, 2023 1668 Views

Spoel slijm uit uw lichaam met deze zeer effectieve thuisbehandelingen

Luister naar dit artikel

Slijmophopingen geven je het gevoel alsof er iets in je keel zit. Je voelt de drang om je keel te schrapen, en dat is echt frustrerend. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door infecties in de bovenste luchtwegen, maar slijmophopingen kunnen ook worden veroorzaakt door allergieën, astma en brandend maagzuur.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoesten werkt niet altijd, maar er zijn enkele natuurlijke methoden die u zou kunnen proberen. Deze omvatten mullein-thee, stoominhalatie, rauwe honing en natuurlijke zoutspoeling.

De rol van slijm

Slijm bekleedt de luchtwegen en het spijsverteringskanaal om het systeem te beschermen. Slijm voorkomt infecties en houdt bacteriën en virussen weg van het lichaam. Met andere woorden, slijm in je keel hebben is normaal. Het echte probleem doet zich voor wanneer slijm dik wordt en een ongebruikelijke kleur heeft, zoals donkergeel, groen en bruin.

De productie van slijm kan worden beïnvloed door brandend maagzuur of zure oprispingen. Maagzuur gaat door de zwakke onderste slokdarmsfincter, waardoor u een branderig gevoel krijgt. De keel raakt geïrriteerd en u voelt de “brok” in uw keel.

Dit triggert de productie van slijm, waardoor u verkoudheidachtige symptomen krijgt, zoals hoesten, een druipneus, sinusproblemen en keelpijn. Dit probleem wordt meestal niet gediagnosticeerd omdat het dezelfde symptomen heeft als verkoudheid en allergieën.

De productie van slijm kan worden verhoogd door allergenen. Pollen, stof, mijten, huidschilfers van dieren en schimmels irriteren je keel en je lichaam produceert meer slijm. Astma manifesteert zich door hoesten en piepende ademhaling, maar patiënten kunnen ook te maken krijgen met overmatige slijmproductie.

Bij bacteriële en virale infecties produceert het lichaam overtollig slijm om de micro-organismen te vangen. Sinusitis is een aandoening waarbij sinussen ontstoken en opgezwollen raken. Deze infectie veroorzaakt ook een post-druipneus en dik, donker slijm.

U kunt een paar eenvoudige en natuurlijke remedies gebruiken om uw keel te schrapen.

Natuurlijke remedies om overtollig keelslijm te verwijderen

Zoutwater

Gorgelen met zout water om keelslijm te verwijderen. Voeg een halve theelepel of een theelepel natuurlijk zout toe aan een glas warm water. Voeg een snufje zuiveringszout toe voor een optimaal resultaat. Gorgel meerdere keren per dag met de oplossing.

Stoominhalatie

Voeg etherische oliën van therapeutische kwaliteit toe voor betere resultaten. Gebruik Eucalyptus Radiata, Ravintsara en Milde Tijm. Deze verwijderen ook allergenen uit de lucht, voorkomen griep, verkoudheid, sinusitis en luchtweginfecties.

Voeg een paar druppels olie toe aan je hete, stomende douche of je etherische oliediffuser.

Gember

Gember heeft een sterk ontstekingsremmend effect. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology bleek dat hete gemberthee luchtweginfecties verlicht. Steek een stukje gember (2,5 cm) in een kopje kokend water. Laat een paar minuten trekken en drink je gemberthee 2-3 keer per dag. Voeg citroensap, honing en cayennepeper toe om het effect te versterken.

Kruiden

Hete pepers, wasabi en mierikswortel verlichten congestie, verminderen ontstekingen en voorkomen slijmophoping. Capsaïcine en allylisothiocyanaat werken als decongestivum en verlichten de symptomen van loopneus en ontsteking.

Honing

Natuurlijk stuifmeel, koninginnengelei en propolis geven honing zijn ongelooflijke kracht. Honing vermindert hoesten. Canadese onderzoekers ontdekten dat een enkele dosis honing de productie van slijm en hoesten vermindert. Neem 2-3 keer per dag een eetlepel honing totdat uw toestand verbetert.

Hydrateer je lichaam

Drink veel water en kruidenthee om de slijmproductie te verminderen. Mullein-bladthee werkt het beste, maar je kunt ook kamille, gember en kurkuma gebruiken om je ontsteking te kalmeren.

Vermijd gevaarlijke triggers

Vermijd veelvoorkomende irriterende stoffen en allergenen. Zuivelproducten verhogen de aanmaak van slijm. Je moet ook bewerkte bloem, geraffineerde suiker en verpakt voedsel vermijden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Chloor in zwembaden veroorzaakt ziekten, infecties en kanker
Next Zelfgemaakte Kurkuma-gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, de bloeddruk te verlagen, de gezondheid van het hart en het immuunsysteem te stimuleren

You might also like

Natuurlijk genezen

Het aspirine-alternatief waar uw arts u nooit over heeft verteld

Luister naar dit artikel Miljoenen gebruiken aspirine dagelijks zonder de ware gevaren ervan te beseffen. Het goede nieuws is dat er een natuurlijk alternatief is waarvan voorlopig onderzoek aangeeft dat

Natuurlijk genezen

Steeds terugkerende blaasontsteking? Met deze voeding voorkom je dit!

Luister naar dit artikel Een blaasontsteking is ontzettend pijnlijk en kan iets zijn wat helaas vaak terugkeert. Het aantal vrouwen die te maken hebben met een gevoelige en ontstoken blaas

Natuurlijk genezen

Curcumine kan depressie positief beïnvloeden

Luister naar dit artikel Curcumine lijkt een veelbelovende rol te spelen in de bestrijding van depressie. In een wetenschappelijke studie werden 60 patiënten onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep