Het aspirine-alternatief waar uw arts u nooit over heeft verteld

Het aspirine-alternatief waar uw arts u nooit over heeft verteld


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Miljoenen gebruiken aspirine dagelijks zonder de ware gevaren ervan te beseffen. Het goede nieuws is dat er een natuurlijk alternatief is waarvan voorlopig onderzoek aangeeft dat het veiliger en effectiever is.

Aspirine wordt elke dag trouw door miljoenen mensen ingenomen als een preventieve maatregel tegen een hartaanval, vaak zonder dat de gebruiker zich bewust is van de ernstige gezondheidsrisico’s die ermee gepaard gaan, waarvan sommige mogelijk fataal zijn. U kunt meer dan 60 bijwerkingen van aspirine bekijken op de aspirine-onderzoekspagina van GreenMedInfo.com als u twijfelt over de ernst van dit probleem.

Inderdaad, slechts een paar dagen geleden publiceerde de US Preventive Services Task Force (USPSTF) een definitieve aanbevelingsverklaring over aspirine, waarin werd afgeraden het gebruik ervan te starten voor de primaire preventie van hart- en vaatziekten bij personen van 60 jaar of ouder. Een reeks mainstream nieuwsmediakoppen volgden hun aankondiging, zoals:

De wijdverbreide populariteit van aspirine is gebaseerd op de veelgeprezen bloedverdunnende eigenschappen en een nu ontkracht wijdverbreid geloof dat het hart- en vaatziekten kan voorkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veiligere, verrassend effectievere en veel natuurlijkere alternatieven op de markt.

Pycnogenol, een merkvorm van een extract van Franse maritieme pijnboomschors, is bijvoorbeeld te vinden in de schappen van duizenden natuurvoedingswinkels in het hele land, en uniek onder natuurlijke producten, heeft een brede basis van menselijk klinisch onderzoek dat het gebruik ervan ondersteunt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. U kunt de pycnogenol-onderzoekspagina van GreenMedInfo.com bekijken en het gepubliceerde onderzoek bekijken.

Bovendien is pycnogenol in kruisvergelijkingstests minstens zo effectief gebleken als aspirine bij het voorkomen van bloedstolling, maar bij aanzienlijk lagere doses en met een superieur veiligheidsprofiel.

Onderzoek bij rokers bewijst dat Pycnogenol effectiever en veiliger is dan aspirine

In een eerder artikel getiteld “Het krachtige aspirine-alternatief dat aan bomen groeit“, hebben we een klinische studie uit 1999 gepubliceerd in Thrombotic Research, waaruit bleek dat wanneer gewone rokers 500 mg aspirine kregen of ergens tussen 100-200 mg pycnogenol, de pycnogenol-groep gelijkwaardige remmende effecten op de bloedplaatjesaggregatie ervoer, maar met veel kortere bloedingstijden:

“Dus door roken veroorzaakte verhoogde bloedplaatjesaggregatie werd geremd door 500 mg aspirine en door een lager bereik van 100-125 mg Pycnogenol. Aspirine verhoogde de bloedingstijd significant (p<0,001) van 167 naar 236 seconden, terwijl Pycnogenol dat niet deed. Deze waarnemingen suggereren een gunstige risico-batenverhouding voor Pycnogenol.”

Dit is een zeer significante bevinding, aangezien aspirine-geïnduceerde bloedingen kunnen resulteren in een significant verhoogde morbiditeit en mortaliteit. Je zou je kunnen afvragen, als pycnogenol even effectief is als een ‘bloedverdunner’ als aspirine, maar zonder dezelfde bijwerkingen, wat is dan het nadeel van het gebruik van het natuurlijke alternatief?

Studie bevestigt de superioriteit van Pycnogenol ten opzichte van aspirine

Onderzoek waarin pycnogenol werd vergeleken met aspirine als bloedverdunner was schaars, maar een nieuwe studie belooft extra gewicht toe te voegen aan de eerder gerapporteerde bevinding van de superioriteit van pycnogenol. Dit jaar gepubliceerd in het Italiaanse tijdschrift Panminerva Medica en getiteld: “Recidief van retinale veneuze trombose met Pycnogenol® of Aspirin® suppletie: een registerstudie“, vergeleken onderzoekers het gebruik van pycnogenol of aspirine bij de preventie van recidief van retinale veneuze trombose na een eerste episode.

Retinale veneuze trombose wordt beschouwd als een relatief veel voorkomende aandoening die nauw verband houdt met andere aandoeningen die het vasculaire systeem aantasten, zoals hypertensie, arteriosclerose en diabetes.[1]

De onderzoeksmethoden werden als volgt beschreven:

“Mogelijke managementopties – gekozen door patiënten – waren: standaard management; standaardbehandeling + oraal aspirine 100 mg eenmaal daags (als er geen verdraagbaarheidsproblemen waren vóór opname); standaardbehandeling + Pycnogenol® twee capsules van 50 mg per dag (voor een totaal van 100 mg/dag). Aantal proefpersonen, leeftijd, geslacht, distributie, percentage rokers en gezichtsvermogen waren vergelijkbaar.”

De resultaten werden als volgt gerapporteerd:

“Recidiverende RVT werd gezien bij 17,39% van de controles en bij 3,56% van de proefpersonen die waren aangevuld met Pycnogenol® (P<0,05 vs. controles). Er was RVT bij 15,38% van de proefpersonen die aspirine gebruikten. De incidentie van RVT was 4,88 keer hoger met standaardbehandeling in vergelijking met de supplementengroep en 4,32 lager met Pycnogenol®-suppletie in vergelijking met Aspirine®. Het gezichtsvermogen was beter met Pycnogenol® (20/25 na negen maanden; P<0,05). Met Pycnogenol® was oedeem op het netvliesniveau ook significant verminderd in vergelijking met de andere groepen. Pycnogenol® heeft een zeer goed veiligheidsprofiel. In de Aspirin®-groep voltooiden 26 9 maanden en 6 proefpersonen stopten vanwege verdraagbaarheidsproblemen. In de Aspirin®-groep werden tijdens de follow-up 2 kleine, subklinische, retinale, hemorragische episodes waargenomen (2 proefpersonen van de 26, equivalent aan 7,69%). Deze pilotregistratie geeft aan dat Pycnogenol® de herhaling van RVT lijkt te verminderen zonder bijwerkingen. Het veroorzaakt geen nieuwe hemorragische episodes die in theorie verband kunnen houden met het gebruik van Aspirin® (of andere plaatjesaggregatieremmers).”

Zoals u kunt zien, was de duidelijke winnaar in deze vergelijkende studie pycnogenol. Niet alleen was de incidentie van terugkerende retinale veneuze trombose bijna vijf keer hoger in de aspirinegroep, het gezichtsvermogen en de zwelling van het netvlies (oedeem) waren ook significant lager in de pycnogenolgroep. Bovendien, terwijl de pycnogenolgroep geen gemelde bijwerkingen had, stopten 6 van de 26 proefpersonen in de aspirinegroep vanwege verdraagbaarheidsproblemen en bleek 7,69% van de aspirinegroep (2 proefpersonen van 26) retinale bloedingen als bijwerking te hebben in de vervolgperiode.

De natuur biedt beproefde oplossingen

Het zou ons echt niet moeten verbazen dat een natuurlijk voorkomend complex van fytoverbindingen (d.w.z. pycnogenol) beter zou moeten presteren dan een synthetisch medicijn, aangezien ons lichaam al miljoenen jaren mee is geëvolueerd met natuurlijke dingen (bijv. voedsel, kruiden, specerijen), en slechts honderd of meer met synthetische (bijv. patent semi- of volledig synthetische drugs). Pycnogenol, als schorsextract, is ongeveer 65-75 procent proanthocyanidinen (procyanidinen), een klasse van polyfenolen die in een grote verscheidenheid aan planten wordt aangetroffen, waarvan er vele sinds het begin van onze soort en daarvoor in het menselijke dieet zijn opgenomen. Enkele klassieke voorbeelden zijn groene en zwarte thee, cranberry, bosbes, cacaobonen, kaneel en zwarte bes. Polyfenolen zijn natuurlijk krachtige antioxidanten, evenals signaalmoleculen, die waarschijnlijk een verscheidenheid aan genregulerende functies vervullen, die waarde kunnen hebben in een breed scala van gezondheidsproblemen. Alleen al in onze database hebben we meer dan 150 gezondheidsvoordelen die verband houden met het gebruik van polyfenolen geïndexeerd.

Het volstaat te zeggen dat naarmate de biomedische machine zich verder ontwikkelt en we een steeds omvangrijkere hoeveelheid literatuur zien die de gezondheidsvoordelen en werkingsmechanismen onderzoekt die ten grondslag liggen aan natuurlijke interventies voor ziektepreventie en behandeling, we steeds meer gedwongen zullen worden om te kiezen voor beproefde, natuurlijke alternatieven in plaats van  synthetische chemicaliën, aangezien de eerste niet alleen veel veiliger, maar vaak ook effectiever zijn dan de meeste wetenschappers en artsen ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Bronnen:

[1] Prisco D, Marcucci R. Retinal vein thrombosis: risk factors, pathogenesis and therapeutic approach. Pathophysiol Haemost Thromb. 2002 Sep-Dec;32(5-6):308-11. Review. PubMed PMID: 13679663

Previous 3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties
Next Antivirale verdediging vanuit de darm

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je last van haaruitval? Stop dan met DEZE gewoontes!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

ONGELOOFLIJK.. Ze giet mosterd in een heet bad en krijgt vervolgens dit resultaat…

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Curcumine

Ayurvedische tip voor verbetering van het immuunsysteem

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar