Zelfgemaakte Kurkuma-gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, de bloeddruk te verlagen, de gezondheid van het hart en het immuunsysteem te stimuleren
april 2, 2023 1410 Views

Zelfgemaakte Kurkuma-gemberlimonade om gewrichtspijn te verlichten, de bloeddruk te verlagen, de gezondheid van het hart en het immuunsysteem te stimuleren

Luister naar dit artikel

Kurkuma en gember zijn beide zeer heilzame en veelzijdige voedingsmiddelen met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ontsteking speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, maar chronische ontsteking kan leiden tot tal van ziekten, zoals diabetes, hartaandoeningen, artritis, kanker en depressie. Daarom kunnen kurkuma en gember een grote hulp zijn bij behandeling en preventie.

De belangrijkste verbinding van kurkuma is curcumine, dat krachtige ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen heeft, en gewrichtsontsteking, reumatoïde artritis, chronische spijsverteringsproblemen, buikpijn behandelt, de gezondheid van de lever verbetert en gas verlicht.

Het wordt echter slecht door het lichaam opgenomen, dus gebruik zwarte peper om de biologische beschikbaarheid met 2000% te verhogen. Het heeft een indrukwekkend voedingsprofiel en volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) biedt een eetlepel (el) kurkumapoeder:

 • 29 calorieën
 • 0,91 gram (g) eiwit
 • 0,31 g vet
 • 6,31 g koolhydraten
 • 2,1 g vezels
 • 0,3 gram suiker

Bovendien biedt diezelfde portie van 1 eetlepel:

 • 26 procent van de dagelijkse mangaanbehoefte
 • 16 procent van het dagelijkse ijzer
 • 5 procent van het dagelijkse kalium
 • 3 procent van de dagelijkse vitamine C

Aan de andere kant behoort gember tot dezelfde familie als kurkuma, de Zingiberaceae-familie, en is rijk aan krachtige ontstekingsremmers die bekend staan als gingerols. Gember verlicht pijn, behandelt ontstekingen en is nuttig bij de behandeling van artritispijn, reuma, artrose, misselijkheid, maagkrampen en hartproblemen. Gember is een rijke bron van meerdere vitamines en mineralen, en een portie van 100 gram (g) verse gemberwortel bevat:

 • 79 calorieën
 • 17,86 g koolhydraten
 • 3,6 g voedingsvezels
 • 3,57 g eiwit
 • 0 gram suiker
 • 14 mg natrium
 • 1,15 g ijzer
 • 7,7 mg vitamine C
 • 33 mg kalium

Gember bevat ook veel magnesium, fosfor, vitamine B6, foliumzuur, niacine, riboflavine en zink.

De combinatie van deze twee krachtige ingrediënten in de vorm van thee is een ongelooflijk heilzame natuurlijke remedie die de gezondheid op tal van manieren verbetert:

— Kurkuma en gemberthee bestrijdt ontstekingen in het lichaam, verlicht pijn en behandelt ontstekingsaandoeningen zoals gewrichtszwelling, indigestie, prikkelbare darmsyndroom en reumatoïde artritis.

— Kurkuma en gemberthee verbeteren de cardiovasculaire gezondheid en verlagen het risico op bloedstolsels, onregelmatige hartslag en ontstekingsremmende effecten op het cardiovasculaire systeem. Het verlaagt ook de bloeddruk en voorkomt hartkloppingen.

— Het stimuleert de bloedsomloop en doorstroming en voorkomt oxidatieve stress op het vasculaire systeem.

— Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed

— Het vermindert gewrichtsontsteking in het lichaam en beheert artritis en de symptomen ervan, bestrijdt artrose, en studies hebben zelfs aangetoond dat curcumine net zo effectief kan zijn als fenylbutazon – een farmaceutisch medicijn dat wordt gebruikt om artritis te behandelen.

— Deze thee verbetert de cognitieve kracht en behandelt neurologische aandoeningen. De verbinding 6-shogaol in gember heeft een ontstekingsremmend effect op neurologische processen en voorkomt geheugenstoornissen en verlicht de symptomen van de ziekte van Alzheimer en dementie.

— Deze combinatie verlicht problemen met de spijsvertering, vermindert ontstekingen in het spijsverteringskanaal en voorkomt misselijkheid, braken, maagzweren, prikkelbare darmaandoeningen, indigestie, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en de ziekte van Crohn.

— De consumptie van kurkuma en gemberthee versterkt het immuunsysteem en stimuleert de reactie van het lichaam op infecties.

— Deze twee krachtige ontstekingsremmers beschermen tegen verschillende soorten kanker, met name gastro-intestinale, alvleesklier-, lever-, prostaat-, baarmoederhals- en borstkanker.

— Kurkuma en gemberthee verbeteren de stemming en kunnen de symptomen van depressie verlichten door neurotransmitters te stimuleren die geassocieerd worden met gevoelens van plezier en geluk, zoals dopamine en serotonine. Ook beschermt geraniol in gember de hersenen tegen stress

— Studies hebben aangetoond dat kurkuma en gember diabetes onder controle houden en een positieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel en oxidatieve stress verminderen

— Deze veelzijdige thee bevordert gewichtsverlies en helpt bij gewichtsbeheersing

Hieronder leer je hoe je kurkuma gemberthee kunt bereiden:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel vers geraspte kurkumawortel of 1/3 theelepel gedroogde kurkuma
 • 1 theelepel verse geraspte gemberwortel of 1/3 theelepel gedroogde gember
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • Rauwe honing
 • Een schijfje citroen
 • 1 kopje water

Instructies:

Kook het water, zet het vuur uit en voeg kurkuma en gember toe. Laat de thee 5 minuten trekken met het deksel erop en zeef de thee. Voeg honing en zwarte peper toe als de thee is afgekoeld, roer goed en pers het sap van het schijfje citroen uit.

Ondanks de talloze gezondheidsvoordelen van kurkuma en gember, zijn de andere ingrediënten van dit theerecept ook zeer heilzaam. Citroensap is rijk aan vitamine C, een antioxidant die de immuniteit verhoogt en de huid verbetert, terwijl de talrijke antioxidanten in honing het cholesterolgehalte verbeteren en hoge bloeddruk verlagen. Ook ontstopt zwarte peper de sinussen en verbetert de spijsvertering.

Merk op dat u het gebruik van gember en kurkuma moet vermijden als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, of medicijnen die bloedstolsels, diabetes en medicijnen tegen hoge bloeddruk voorkomen, of als u vatbaar bent voor galstenen en nierstenen. Bovendien moeten zwangere en zogende moeders de consumptie ook vermijden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Spoel slijm uit uw lichaam met deze zeer effectieve thuisbehandelingen
Next Hoe je koolsap maakt voor het genezen van maag en open zweren

You might also like

Natuurlijk genezen

Vergroot de bloedtoevoer naar de hersenen met deze 4 tips!

Luister naar dit artikel Je hersenen hebben veel zuurstof nodig. Ze hebben ongeveer 3 keer zoveel nodig als je spieren. Zuurstof is van enorm van belang voor het functioneren en

Natuurlijk genezen

‘Natuurlijke chemotherapie’: Wasabi doodt kankercellen

Luister naar dit artikel Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen

Natuurlijk genezen

Koffiedrinkers leven langer

Luister naar dit artikel Één kop koffie per dag is goed, drie is beter, blijkt uit twee grote nieuwe studies. De tijd dat je moest minderen met koffie lijkt daarmee