Uw kussensloop heeft meer bacteriën dan uw toiletbril als u uw slopen niet vaak(genoeg) wast
juni 7, 2019 3207 Views

Uw kussensloop heeft meer bacteriën dan uw toiletbril als u uw slopen niet vaak(genoeg) wast

Luister naar dit artikel

Wist je dat zeggen dat je een stofallergie hebt, een leukere manier is om te zeggen dat je allergisch bent voor de eiwitten en uitwerpselen van huisstofmijt?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wist je ook dat huisstofmijt zich op de dode huidcellen en haarcellen als je slaapt op je beddengoed slaapt? Maak je klaar voor de griezelige redenen waarom je vaker je lakens zou moeten wassen dan je waarschijnlijk denkt, en de beste manier om dit effectief te doen.

Heeft u een stofallergie?

Als u door stofzuigen en vegen snuift, bent u misschien een van de miljoenen mensen die last hebben van huisstofmijtallergie. De algemene symptomen omvatten symptomen zoals:

niezen
loopneus
congestie
jeukende of waterige ogen
moeite met ademhalen
geïrriteerde huid
astma-aanvallen
eczeem flare-ups

Microscopische huisstofmijt gedijen in warme, vochtige omgevingen, dus uw gezellige bed is een veelvoorkomende keuze voor huisstofmijt.
Microben, bacteriën en schimmels, Oh My!
Helaas hebben huisstofmijten veel gezelschap. Een bioloog van de North Carolina State University, Rob Dunn, leidde een project met de titel “Wildlife of Our Homes”, waarin hij wattenstaafjes verzamelde van de huizen van de deelnemers aan de studie, waaronder hun toiletten, bedden, koelkasten en banken.

Na het testen van elk monster in een laboratorium, vond het onderzoeksteam van Dunn dat de gemiddelde kussensloop en de gemiddelde wc-bril min of meer dezelfde bacteriën hadden die in het zicht verborgen waren. Maar voordat je jezelf een schouderklopje geeft voor een heel schone wc-bril, weet je dat Dunn regelmatig fecale verontreiniging op beide oppervlakken aantrof?

“De kussensloop en de wc-bril hebben eigenlijk veel gemeen”, zegt Holly Menninger, projectdirecteur van de openbare wetenschap.

“Er zijn ook veel darmmicroben op beide plaatsen”, schrijft Jessica Green van Discover Magazine, waarin het werk van Dunn te zien was. “Wat betekent dat de kussens waren bezaaid met wat wetenschappers subtiel ‘fecale besmetting’ noemen.

Hoe maak je je bed minder … Yuk

1. Als het binnen uw mogelijkheden ligt, verwisselt u tapijtvloeren voor laminaat, tegels of hout.

2. Was al uw beddengoed wekelijks en gebruik zeer heet water om de meeste microscopische beestjes te doden.

3. Houd huisdieren uit uw slaapkamer (of op zijn minst uit uw bed).

4. Meet de luchtvochtigheid in uw huis en gebruik indien nodig luchtontvochtigers om deze onder de 50% te houden. Je kunt ook (goed afgestoft) ventilatoren gebruiken.

5. Maak uw matras ongeveer elke maand grondig schoon. Eenvoudige ingrediënten zoals baking soda of waterstofperoxide kunnen dat prima en goedkoop.

6. Overweeg om huisstofmijtbestendig bedlinnen te kopen om te voorkomen dat huisstofmijt in uw kussens en matras terechtkomt.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit ananaswater kan gewrichtspijn, ontstekingen verlichten en zal u helpen gewicht te verliezen
Next Wees niet bang om je schoenen uit te doen. Hier zijn 8 huismiddeltjes om stinkende voeten te verslaan

You might also like

Algemeen

Ongezonde “schoonheidsproducten”: de reden waarom u van geuren af moet

Luister naar dit artikel Gezondheid- en schoonheidsproducten, waaronder shampoos, conditioners, make-up en vooral geuren van welke aard dan ook, zitten vol met duizenden giftige chemicaliën, en Amerika heeft er slechts

Algemeen

Geef niet langer geld uit aan aan dure tandpasta. Met deze eigen gemaakte tandpasta zijn je tanden straks weer stralend wit!

Luister naar dit artikel Zelf tandpasta maken, natuurlijk en goedkoop! Meer en meer hoor je van mensen dat ze zelf tandpasta maken of willen maken. Eigenlijk heel logisch, want ook

Algemeen

Pijn tijdens de bevalling overdreven? Deze 2 mannen vinden dat, maar gaan het nu zelf ondervinden. Dit moet je echt even zien!

Luister naar dit artikel Een bevalling is een van de meest mooie momenten uit het leven van een stelletje. Het is ongelooflijk dat je leven kan doorgeven op zo’n mooie