*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Uw kussensloop heeft meer bacteriën dan uw toiletbril als u uw slopen niet vaak(genoeg) wast
juni 7, 2019 2815 Views

Uw kussensloop heeft meer bacteriën dan uw toiletbril als u uw slopen niet vaak(genoeg) wast

Wist je dat zeggen dat je een stofallergie hebt, een leukere manier is om te zeggen dat je allergisch bent voor de eiwitten en uitwerpselen van huisstofmijt?

Wist je ook dat huisstofmijt zich op de dode huidcellen en haarcellen als je slaapt op je beddengoed slaapt? Maak je klaar voor de griezelige redenen waarom je vaker je lakens zou moeten wassen dan je waarschijnlijk denkt, en de beste manier om dit effectief te doen.

Heeft u een stofallergie?

Als u door stofzuigen en vegen snuift, bent u misschien een van de miljoenen mensen die last hebben van huisstofmijtallergie. De algemene symptomen omvatten symptomen zoals:

niezen
loopneus
congestie
jeukende of waterige ogen
moeite met ademhalen
geïrriteerde huid
astma-aanvallen
eczeem flare-ups

Microscopische huisstofmijt gedijen in warme, vochtige omgevingen, dus uw gezellige bed is een veelvoorkomende keuze voor huisstofmijt.
Microben, bacteriën en schimmels, Oh My!
Helaas hebben huisstofmijten veel gezelschap. Een bioloog van de North Carolina State University, Rob Dunn, leidde een project met de titel “Wildlife of Our Homes”, waarin hij wattenstaafjes verzamelde van de huizen van de deelnemers aan de studie, waaronder hun toiletten, bedden, koelkasten en banken.

Na het testen van elk monster in een laboratorium, vond het onderzoeksteam van Dunn dat de gemiddelde kussensloop en de gemiddelde wc-bril min of meer dezelfde bacteriën hadden die in het zicht verborgen waren. Maar voordat je jezelf een schouderklopje geeft voor een heel schone wc-bril, weet je dat Dunn regelmatig fecale verontreiniging op beide oppervlakken aantrof?

“De kussensloop en de wc-bril hebben eigenlijk veel gemeen”, zegt Holly Menninger, projectdirecteur van de openbare wetenschap.

“Er zijn ook veel darmmicroben op beide plaatsen”, schrijft Jessica Green van Discover Magazine, waarin het werk van Dunn te zien was. “Wat betekent dat de kussens waren bezaaid met wat wetenschappers subtiel ‘fecale besmetting’ noemen.

Hoe maak je je bed minder … Yuk

1. Als het binnen uw mogelijkheden ligt, verwisselt u tapijtvloeren voor laminaat, tegels of hout.

2. Was al uw beddengoed wekelijks en gebruik zeer heet water om de meeste microscopische beestjes te doden.

3. Houd huisdieren uit uw slaapkamer (of op zijn minst uit uw bed).

4. Meet de luchtvochtigheid in uw huis en gebruik indien nodig luchtontvochtigers om deze onder de 50% te houden. Je kunt ook (goed afgestoft) ventilatoren gebruiken.

5. Maak uw matras ongeveer elke maand grondig schoon. Eenvoudige ingrediënten zoals baking soda of waterstofperoxide kunnen dat prima en goedkoop.

6. Overweeg om huisstofmijtbestendig bedlinnen te kopen om te voorkomen dat huisstofmijt in uw kussens en matras terechtkomt.

 

Previous Dit ananaswater kan gewrichtspijn, ontstekingen verlichten en zal u helpen gewicht te verliezen
Next Wees niet bang om je schoenen uit te doen. Hier zijn 8 huismiddeltjes om stinkende voeten te verslaan

You might also like

Algemeen

Baking Soda is een favoriet bij het schoonmaken, maar wist je dat dit ook kon?

Met alle doe-het-zelf handleidingen die er op de lijst staan ​​over hoe baking soda als reinigingsmiddel te gebruiken, is het product net zo populair geworden voor zijn hygiënische toepassingen als

Algemeen

Het effect van een blikje Red Bull op je lichaam…

Het kan zo lekker zijn hè: even een blikje Red Bull naar binnen gieten tijdens je middagdip op kantoor. Niks mis mee af en toe. Alleen sommige mensen zijn ronduit

Algemeen

Van stroperij tot avocado’s, Kenia’s olifanten worden geconfronteerd met een nieuwe bedreiging

Net na zonsopgang komt Tolstoj in zicht. Een ronddolende reus, met slagtanden die bijna over de aarde schrapen, deze grote olifant zwierf al bijna 50 jaar onder de Kilimanjaro. Hij