*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


EEN GLAS RODE WIJN STAAT GELIJK AAN EEN UUR SPORTEN
maart 12, 2016 5484 Views

EEN GLAS RODE WIJN STAAT GELIJK AAN EEN UUR SPORTEN

Een onderzoek aan de universiteit van Alberta in Canada laat maar weer eens zien hoe gezond een glas rode wijn kan zijn. Het onderzoek, geleid door Jason Dyck, heeft aangetoond dat een glas rode wijn hetzelfde resultaat geeft, als een uur in de sportschool aan de gewichten hangen.

In rode wijn, of liever gezegd in de rode druif, zit een stofje dat Resveratrol heet. Resveratrol is een antioxidant die de spier- en hart-functies op dezelfde manier zou stimuleren als een uur aan de gewichten trekken. Alhoewel bij mij de alarmbellen afgaan, en waarschijnlijk ook bij Jellinek en het Trimbos Instituut, is dit onderzoek in het blad Science Daily gepubliceerd, en kunnen we dus aannemen dat het een serieus resultaat is.

Jason Dyck, van de universiteit van Alberta in Canada, zegt in een interview met Science Daily het volgende:

I think resveratrol could help patient populations who want to exercise but are physically incapable. Resveratrol could mimic exercise for them or improve the benefits of the modest amount of exercise that they can do.

Tijdens het onderzoek op dieren bleek dat Resveratrol een positief effect had op het uithoudingsvermogen, en op de prestaties van spieren en het hart. Jason Dyck wil zelfs zover gaan in zijn beweringen, dat Resveratrol in pil-vorm verbeterde trainingsprestaties zou kunnen leveren in de gym.

Het antioxidant is geen groentje in de wetenschappelijke en biologische wereld; zo zou Resveratrol onder andere het geheugen stimuleren en de kans op kanker verkleinen. Maar laten we nou niet allemaal met onze persoonlijke lening de plaatselijke slijterij leeg gaan kopen; het gaat hier om de antioxidant, en niet om de alcohol mensen!

Bron

Previous Hennep redt de wereld
Next Paddenstoelen de beste vleesvervanger?

You might also like

Algemeen

20 Kamerplanten die giftige stoffen uit uw huis halen!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Het brengen van een stukje natuur in uw huis doet meer dan alleen de ruimte opfleuren. Introductie van

Algemeen

10 kanker veroorzakende voedingsmiddelen die je waarschijnlijk elke dag eet – eet deze NOOIT meer!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! In de westerse wereld is kanker hard op weg om volksvijand nummer 1 te worden. Een oorzaak van

Algemeen

Nu ook in Noorwegen worden ouders gewaarschuwd om kinderen geen rijstwafels te geven.

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Jonge kinderen zouden rijstwafels niet moeten eten vanwege het gevaar van het binnenkrijgen van teveel anorganisch arseen, dit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply