Gedwongen covid-lockdowns in China laten mensen verhongeren

Gedwongen covid-lockdowns in China laten mensen verhongeren

Luister naar dit artikel

De communistische Chinese stad Xi’an wordt momenteel onderdrukt onder weer een andere lockdown van het Wuhan-coronavirus (Covid-19), en rapporten geven aan dat veel lokale bewoners als gevolg daarvan nu van de honger omkomen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Express (VK) meldt dat China’s ‘zero-covid’-beleid het voor veel Chinezen onbetaalbaar maakt, vooral in Xi’an, om voedsel op tafel te blijven zetten.

De stad, de thuisbasis van de beroemde Terracotta Warriors, zou de grond zijn voor de laatste “uitbraak” van de Fauci-griep. De laatste week van 2021 zag naar verluidt het aantal ‘gevallen’ naar hun hoogste niveau stijgen sinds het begin van de plandemie in maart 2020.

Er wonen ongeveer 13 miljoen mensen in Xi’an, en de meesten van hen zijn vermoedelijk ‘volledig gevaccineerd’. Desondanks verspreidt de nieuwste “variant” van het Chinese virus zich als een lopend vuurtje, volgens de regering, die besloot dat de beste reactie is om iedereen in hun huis op te sluiten.

Bewoners mogen om welke reden dan ook niet vertrekken, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van overheidsfunctionarissen om hen voedsel te brengen. Zoals je zou verwachten, pakt deze opzet niet goed uit voor degenen die strikt thuis zijn en niet kunnen ontsnappen.

“Onder eerdere maatregelen zou één persoon van elk huishouden om de twee dagen de deur uit mogen om boodschappen te doen”, meldt Express. “Dit werd vervolgens aangescherpt naar aanleiding van toenemende gevallen.”

Mensen uithongeren om “levens te redden?” Het slaat nergens op

Dit alles wordt trouwens gedaan voor slechts 1.600 gevallen die zogenaamd in de hele stad opdoken. Sinds de lockdowns werden opgelegd, zou dat dagelijkse aantal gevallen zijn afgenomen.

Delen van de stad die de overheidsdrempels voor “laag risico” bereiken, zullen langzaam naar buiten kunnen komen om essentiële dingen te kopen, zolang ze maar een “negatief” testresultaat kunnen krijgen. Degenen die vastzitten in gebieden met een hoog risico, worden echter achtergelaten om te verhongeren.

Overal in Weibo, het Chinese sociale media-equivalent van Facebook of Twitter, deelden inwoners van Xi’an verhalen over zichzelf of geliefden die moeite hebben om te eten en om hulp schreeuwen.

“Ik sta op het punt om uitgehongerd te worden”, schreef een van hen.

“Er is geen eten, mijn wooncomplex laat me niet naar buiten, en ik heb bijna geen instantnoedels meer… help alsjeblieft!” schreef een ander.

Een paar moedigere inwoners van Xi’an mikten op de regering vanwege haar corrupte en onzinnige lockdown-beleid, dat veel meer levens kost dan ze zogenaamd ‘redden’.

Veel van deze zelfde mensen kregen de hashtag “Boodschappen in Xi’an is moeilijk” trending op het Weibo-platform. Die hashtag is volgens CNN maandag meer dan 380 miljoen keer bekeken.

Houd er rekening mee dat de Chinese regering vlak voor de afsluiting er bij de inwoners op aandrong om geen voedsel en andere benodigdheden op te slaan. Dit vormde de basis voor de massale hongersnoodcrisis die zich nu ontvouwt.

Ambtenaren van Xi’an beloofden de inwoners van het gebied ook dat er geen tekort aan voorraden zou zijn en dat ze alles zouden hebben wat ze nodig hadden. Dit bleek een leugen te zijn.

“Ik wil niets meer horen over hoe alles in orde is”, schreef een persoon op Weibo in oppositie tegen de beweringen van de regering.

“Dus wat als de voorraden zo overvloedig zijn – ze zijn nutteloos als je ze niet echt aan mensen geeft.”

Een andere persoon schreef dat als hij had geweten wat er op hen af zou komen, hij de dingen die hij en zijn gezin nodig hadden om te overleven, zou hebben ingeslagen.

“Vroeger dacht ik dat die paniekaankopende mensen dom waren”, schreef deze persoon. “Nu heb ik me gerealiseerd dat ik de domme ben.”

Bronnen: Express.co.uk

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Fructose-glucosestroop beschadigt de hersenen zoals cocaïne
Next 5 x geweldige kruidenthee voor pijnverlichting

You might also like

Algemeen

Onderzoekers: Synthetische chemicaliën in de bodem tikkende ‘tijdbom’

Luister naar dit artikel Een groeiende gezondheidscrisis gevoed door synthetische chemicaliën, bekend als per- en polyfluoralkylstoffen, of PFAS, in grondwater heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Steun Naturotheek: Alleen

Algemeen

Elektriciteit op onwaarschijnlijke plaatsen: rotsoppervlakken over de hele planeet kunnen werken als natuurlijke zonnepanelen

Luister naar dit artikel Rotsen lijken misschien niet de eerste keus als een potentiële bron van schone en hernieuwbare energie, en nog minder als vervanging voor zonnepanelen. Maar Chinese onderzoekers

Algemeen

Hoe bereid je je voor op een operatie?

Luister naar dit artikel Als je binnenkort een operatie moet ondergaan, dan kun je je daar gespannen over voelen. Een goede voorbereiding kan wat van die spanning wegnemen. Hier lees