Fructose-glucosestroop beschadigt de hersenen zoals cocaïne

Fructose-glucosestroop beschadigt de hersenen zoals cocaïne

Luister naar dit artikel

Het laatste onderzoek toont aan dat fructose-glucosestroop (HFCS) niet alleen verslavend is, maar ook gedragsreacties kan veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die van drugs zoals cocaïne. De resultaten van deze onderzoeken werden gepresenteerd door verslavingsdeskundige Francesco Leri, universitair hoofddocent Neurowetenschappen en Toegepaste Cognitieve Wetenschappen aan de Universiteit van Guelph, Ontario, Canada.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze resultaten suggereren duidelijk dat de huidige (wereldwijde) obesitas-epidemie, gewelddadige misdaden en ziekten grotendeels voortkomen uit voedsel van slechte kwaliteit dat is doorspekt met HFCS, MSG en vele andere additieve ingrediënten. Toch blijven de lame-stream media zich richten op het bevorderen van meer controle van de overheid over ons leven om ‘ons te redden’.

Hoe verandert HFCS de (schade) hersenfunctie?

Wist je dat drugsverslaafden en gebruikers van fructose-glucosestroop dezelfde (te veel gebruikte) hersencircuits gebruiken? Er is significante activiteit in alle delen van de hersenen, vooral in de hippocampus, bij het consumeren van krachtige zoetstoffen. Als je verslaafd bent aan krachtige stoffen, kun je letterlijk de hersenen verbranden door oversimulatie.

Dus als je bedenkt dat een gezond brein essentieel is voor leren, geheugen en emotioneel welzijn, is het geen wonder dat we zoveel gezondheidsproblemen hebben door deze onnatuurlijke zoetstoffen.

Dr. Leri verklaarde: “We hebben bewijs bij proefdieren van een gedeelde kwetsbaarheid om voorkeuren voor zoet voedsel en cocaïne te ontwikkelen.”

Dr. Leri onderzocht de gedrags-, chemische en neurobiologische veranderingen die worden veroorzaakt door de consumptie van “verslavend voedsel” in het lichaam en de hersenen van proefdieren.

Hoewel we menselijke studies niet altijd gelijkstellen aan die van dieren, is er één ding dat we zeker gemeen hebben: mensen (en dieren) worden experimenteel gebruikt. HFCS, aspartaam ​​en GGO’s hebben geen adequate veiligheidstests – maar zielloze politici hebben ze goedgekeurd en de gevolgen voor de gezondheid zijn verwoestend.

We zijn wat we eten – letterlijk

Ons dieet kan talrijke routes moduleren die alle soorten ontstekingsziekten kunnen veroorzaken, zoals de ziekte van Alzheimer, kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. En, laten we niet vergeten, voedsel heeft een grote invloed op onze stemmingen en ons gedrag.

Als je je een beetje depressief voelt – ruim je dieet op!

Voedsel kan cruciale genen aan- en uitzetten, celsignalerende moleculen moduleren en zich op verschillende organen richten. Wanneer we onnatuurlijke (giftige) stoffen consumeren, maken we het gemakkelijk voor de “verkeerde” boodschap om in onze cellen te komen. Wat denk je – zou al dit giftige voedsel de toename van auto-immuunziekten kunnen veroorzaken?

In een kleine studie bij mensen, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA), gebruikten wetenschappers MRI-scans (magnetic resonance imaging) om de bloedstroom in de hersenen van jonge mensen met een normaal gewicht te volgen. De scans toonden aan dat het drinken van gewone glucose “de gebieden van de hersenen uitschakelt die cruciaal zijn voor beloning en verlangen naar voedsel”, aldus Dr. Robert Sherwin, hoofd Endocrinologie aan de Yale University School of Medicine.

Volgens Dr. Sherwin toonde het ook aan dat met fructose, “we die veranderingen niet zien” en “als gevolg daarvan het verlangen om te eten voortduurt – het is niet uitgeschakeld.” De onderzoekers zagen deze veranderingen in de hypothalamus, insula en striatum, die gebieden in de hersenen zijn die de eetlust, motivatie en beloningsverwerking reguleren, naast het vergroten van verbindingen in bepaalde hersenbanen die verband houden met verzadiging.

Het is duidelijk dat multinationale voedselproducenten profiteren van metabolische “ziekte”. Steeds meer mensen weten (letterlijk) niet hoe ze moeten stoppen met eten. Miljoenen mensen kopen (doelloos) miljarden dollars aan bewerkte voedingsmiddelen, en het doodt langzaam de mensheid.

Is HFCS erger dan suiker?

Onderzoekers ontdekten dat fructose krachtiger was dan glucose bij het teweegbrengen van veranderingen in het centrale zenuwstelsel. We weten allemaal dat overmatige suikerinname opiaatachtige effecten kan veroorzaken die vergelijkbaar zijn met psychostimulantia. Welnu, HFCS is niet anders – het veroorzaakt allerlei soorten voedselhonger, eetbuien en ontwenningsverschijnselen.

Fructose-glucosestroop kan langer duren om een ​​cocaïne-achtige reactie te veroorzaken, maar het is echt en behoorlijk schadelijk. Bovendien zal HFCS ervoor zorgen dat u minder focus en mentale helderheid ervaart, meer slaperigheid en een hoger niveau van angst. Als je moeite hebt met concentreren of productief bent, verwijder dan verwerkte suiker (en kunstmatige zoetstoffen) uit je dieet.

We willen allemaal hetzelfde voor onszelf en toekomstige generaties: vrijheid, goede gezondheid en geluk. Als we onze samenleving echt willen verbeteren door zinloos geweld uit te bannen en ziekte te vermijden, moeten we het voedingspatroon van de mensheid verbeteren.

Onze toekomst hangt ervan af.

Bronnen: NIH.gov, ScienceDaily.com, NIH.gov

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en kanker kunt bestrijden met spirulina
Next Gedwongen covid-lockdowns in China laten mensen verhongeren

You might also like

Algemeen

Hoe biologisch afbreekbaar ‘Plastic’ van cactussap te maken

Luister naar dit artikel Omdat plastic een van de grootste vervuilers is, klinkt een biologisch afbreekbaar en niet-toxisch alternatief fantastisch, niet? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Algemeen

Zo word je honderd: twaalf tips voor een lang leven

Luister naar dit artikel Honderd worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk helpt het om niet te roken, met mate te drinken en voldoende te

Algemeen

Onderzoekers ontdekken verborgen antibioticapotentieel van cannabis

Luister naar dit artikel McMaster University-onderzoekers hebben een antibacteriële verbinding van cannabisplanten geïdentificeerd die kan dienen als leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks